Wke

Hur att fånga räkor

Bor du nära kusten? Är du trött på att betala 10€ 0,99 för ett kilo räkor? Om så är fallet, kanske du kan fånga din egen räkor med bara lite tid, lite ansträngning, och bästa ännu inte en massa pengar.

Steg

Hur att fånga räkor. Analysera dina lokala tide diagram.
Hur att fånga räkor. Analysera dina lokala tide diagram.
 1. 1
  Köp en gjuten nät. Om du aldrig har kastat en gjuten nät, gå till youtube.com och titta på en video om hur man kastar en gjuten nät. Det bästa stället att träna är din egen bakgård eftersom gräset faktiskt kommer att visa dig hur ditt kast skulle hamna i vattnet.
 2. 2
  Analysera dina lokala tide diagram. Leta efter ebb gånger på tidvattenkartan. Lågvatten är den bästa tiden att räkor. Dusk till kväll vid ebb är optimal.
 3. 3
  Res till en plats som skulle sätta dig på en plats där du kan slänga den gjutna netto fritt från att fastna. Banker, pirar, bryggor eller med båt är bra ställen. Du vill hitta en plats som är något djupare än den radie från din gjutna netto.
 4. 4
  Kasta din gjutna netto i vattnet och låt det sjunka till botten. När blyvikter når botten, använd repet och dra i nätet. När du drar i repet, kommer hornet av gjutna netto stänger i kretsen av nätet fånga vad som finns inuti.
 5. 5
  Förbered dig på att bli rörigt. När du drar ditt gjutna netto upp ur vattnet, kom ihåg att du bara dra detta nät genom leran. Dra gjutna netto upp snabbt (men inte för fort). Köp en bredbrättad hink att sätta ditt nät i.
 6. 6
  Ta bly-line på den gjutna nätet för att luckra upp nätet och dumpa innehållet i denna bredbrättad hink.
 7. 7
  Plocka ut räkor du har fångat och plats i ett svalare med lite is.
 8. 8
  Håll gungade det nätet i vattnet tills du får ditt lystmäte av räkor eller armarna blir trött, det som kommer först.
 9. 9
  Ett mycket enkelt och billigt sätt att fånga räkor eller räkor, är att använda en mycket fin fjäril netto och skrapa längs ett rör som kan sticka upp ur vattnet och nära en brygga. De är oftast i vikar som leder till havet.
 10. 10
  Om allt annat misslyckas kan du prova att använda en billig fjäril netto och skrapa längs sidorna av bryggor eller bryggor och genom sanden.
 11. 11
  Du kan fånga något intressant.

Tips

 • Nattetid är bättre än dagtid som räkor bo högre upp i vattenmassan.
 • Räkor är gott när vattnet är kallare.
 • Du bör rengöra räkor innan du steker dem. Det är nog en bra idé att rengöra räkor så fort du kommer tillbaka från shrimping. Om du lägger dem på is medan du fånga dem, kan du vänta nog tills morgonen. Rengöring består vanligtvis på att skölja dem i sötvatten, ta bort huvudena, och de-ådring dem.
 • Lågvatten är den bästa av de två tidvatten

Varningar

 • Om du fångar en räka med dussintals svarta ägg under dess mage är det en gravid kvinna så kastar den tillbaka i vattnet som fiskar dem kommer att resultera i en minskad befolkning.
 • Hornen på räkor huvudet är mycket vassa och kan orsaka ett smärtsamt sår. Live räkor är experter på att använda dem, men även när död, kan hornen göra skada på en vårdslös hand eller finger.
 • Även sällsynta, vissa människor är allergiska mot räkor och andra typer av skaldjur. Vissa kanske inte ens vet det. Om, efter att ha ätit räkor eller skaldjur, du börjar få symptom som täthet i halsen, bröstet eller utveckla nässelfeber (röda fläckar), kan du ha fått en allergisk reaktion. Det är viktigt att ringa 911 eftersom detta kan vara livshotande. Om du någonsin har haft en reaktion mot räkor eller skaldjur, inte riskerar att äta räkor eller skaldjur igen!

Saker du behöver

 • Kasta nätet. 3/8 "mesh, minimum 4 '. Jag rekommenderar inte större än 8".
 • Skor du inte har något emot att få smutsiga
 • bredbrättad hink eller en platt plattform som du kan vattenslang
 • kylare med is
 • handskar (valfritt)
 • Spotlight för natten shrimping (tillval)