Wke

Hur att hitta rätt läkare

Att hitta rätt kan tyckas enkelt, men det är faktiskt en process som tar tid och mycket forskning. Genom att använda detta hur-till artikeln, kan du ta de rätta stegen mot att hitta läkare rätt för dig.

Steg

Hur att hitta rätt läkare. Ring runt till flera olika ställen och tala med sina läkare.
Hur att hitta rätt läkare. Ring runt till flera olika ställen och tala med sina läkare.
 1. 1
  Be om referenser. Prata med familjemedlemmar, vänner eller arbetskamrater och fråga om de har några rekommendationer. Ring några lokala sjukhus och medicinska skolor och be om remisser. Fråga sjukhuspersonalen namnet på den läkare de går till för sjukvård. Om du letar efter en barnläkare, kan du enkelt ringa sin skola och fråga vad deras referenser är så att läkare eller vårdinrättningar.
 2. 2
  Ring runt till flera olika ställen och tala med sina läkare. Inte bara stannar vid den allra första läkaren du hittar, titta runt och tänka på dina val innan plockning-Ni måste förstå att du troligtvis inte kommer att kunna tala med en blivande läkare, som du aldrig har sett. Det finns webbplatser tillägnad betyg läkare baserat på omdömen från verkliga patienter, kan du också söka läkare för ränta på Google och se vad som dyker upp!
 3. 3
  Om din läkare hänvisar dig till en viss specialist, se till att du fortfarande kolla upp dem. Vissa läkare kan hänvisa dig till sina kompisar och affärspartners. Förutsätt inte att de ska hänvisa dig till den bästa läkaren eller någon fortfarande i din försäkring nätverk. Återigen, detta är en situation där du kommer att vilja kontakta ditt försäkringsbolag för att se till att specialisten är i-nätverk för din plan. Även om vissa läkare kommer att hänvisa dig till sina vänner för specialistvård, är de skyldiga att hänvisa dig till en duktig specialist-detta säkerställer god kontinuitet i vården. Din primärvårdsläkare (PCP) är responnsible för att samordna all din omsorg för att se till att du får den bästa medicinska behandlingen för din sjukdom / s.
 4. 4
  Fråga läkarna om referenser. Se till att läkaren har referenser och är licensierad. Du kan göra en kontroll licens bakgrund genom att ringa din statens medicinska licensbyrån och ber om en säkerhetsprövning på läkaren.
 5. 5
  Diskutera med läkare om försäkringar. Prata med dem om sjukförsäkring och om de är täckta under din försäkring. Var specifik och fråga om det omfattar besök, läkemedel, förfaranden, etc. (många läkare inte vet exakt vad din försäkring täcker-Det finns alltför många variabler, t.ex. co-försäkringar, självrisker etc. Det bästa insats i denna situation är att kontakta Medlemsservice för din hälsa plan-Detta avgiftsfria telefonnummer kan hittas på din försäkring ID-kort, oftast på baksidan av kortet. Kalla dem att dubbelkolla vad dina kostnader kommer att vara för vissa förfaranden eller tester).
 6. 6
  Kolla in de sjukhus och vårdinrättningar. Se till att kolla in ett sjukhus eller vårdinrättning rykte och kvalitet.
 7. 7
  Om du tittar på en kirurg, undersöka hur många gånger kirurgen har utfört och deras framgång.
 8. 8
  Leta efter en styrelse-certifierad läkare. Detta visar att läkaren har haft framgång i tentor och högre utbildning.
 9. 9
  Leta efter bra säng-side sätt. Du vill inte ha en läkare som kommer att gå in på kontoret och säger, "Hej, hur mår du? Jag ville bara låta dig veta att du har en enorm tillväxt på foten. Tja, lycka till med det och se dig under nästa besök "och sedan gå därifrån utan att diskutera mer om det med dig. Du måste leta efter en läkare som är tålmodig, som kommer att sitta med dig och grundligt förklara ditt tillstånd och möjliga behandlingar, och vem kommer att lyssna vilja att dina farhågor. Viktigt-Om du har turen att hitta den ideala läkaren för dig, som tar sin tid och lyssnar på dina frågor, inser att denna läkare också har samma manér med alla hans / hennes patients.If du har att vänta en extra 20 -30 minuter att se din läkare utanför din schemalagda avtalade tiden, förstår att förseningen beror på patientens som blir väl omhändertagen, som var planerad innan din tidslucka. Du kommer att få samma tid, uppmärksamhet och omsorg när det är din tur att träffa doktorn!
 10. 10
  Titta in eftervård timmar och behandlingar nödsituationer. Se till att du kan få rätt vård du behöver i händelse av en nödsituation.
 11. 11
  Kontrollera och se om din läkares inställning till healing är förenligt med dina egna synpunkter och philosphies. Till exempel, utöver traditionell, västerländsk medicin (även kallad allopatiska medicinen), vissa läkare praxis "holistisk medicin, (ta hand om hela människan) som anser personliga och sociala samt ekologiska faktorer i att bilda en diagnos och behandlingsplan. Andra läkare praxis "integrativ medicin", som kombinerar traditionell, västerländsk medicin med provven alternativa terapier (t.ex. accupuncture). Och "funktionell medicin" har snabbt blivit populär. Funktionell medicin syftar till att hitta och behandla de bakomliggande orsakerna till kroniska sjukdomar, inte bara ett specifikt symtom.

Tips

 • Dagens läkare är ofta överbokade och överarbetade. De kanske inte har tid att prata med dig om du begär en "privat" call-back, istället för schemaläggning ett möte där läkaren kan behandla dina frågor personligen. (Dvs.: testresultat, ett nytt problem, en begäran om antibiotika etc.) Om, till exempel, behöver du en blankett ifylld, är det bäst att boka en tid med din läkare för att underlätta ifyllandet av formuläret. Läkarens inte kompenseras för den tid det tar att fylla i ett formulär för dig, om det inte är gjort under en tid. Också med stapeln av former som de redan har för att fylla ut, kan det ta ganska lång tid att få din blankett fyllas i god tid om du inte boka tid hos din läkare.
 • Välj alltid en läkare som lyssnar på dig och tar dina hälsoproblem på allvar, vara försiktig med en alltför avvisande läkare.
 • Leta efter en back-up läkare om din vanliga är inte tillgänglig, men, om du har en HMO planen, är du skyldig att välja och använda en särskild läkare för primärvården. Ett annat alternativ är en "Minute Clinic" som kan hittas i de flesta CVS apotek. Det finns också andra kliniker du kan använda för brådskande vård, återigen, SK ditt försäkringsbolag. Ditt besök bör omfattas av din försäkring utan att behöva ändra din PCP. Dessa Brådskande vård och omsorg är bäst för icke-akuta problem som kan uppstå, till exempel ont i halsen, en möjlig urinvägsinfektion (UVI), eller en enkel vaccination.
 • Om det är en nödsituation, ring 911 eller uppsöka närmaste sjukhus. Du kan be en förbipasserande för en mobiltelefon att ringa 911, men aldrig lämna ett potentiellt livshotande situation eller tillstånd till någon främling på gatan, även om de påstår sig vara en läkare.
 • I fråga om ett komplicerat medicinskt tillstånd, alltid få ett andra utlåtande, speciellt om kirurgi är en möjlighet.

Varningar

 • Lita på din vård i händerna på någon som du vet med säkerhet är en legitimerad läkare eller sjuksköterska.
 • Om det är en nödsituation, ring 911 eller gå direkt till ett sjukhus.