Wke

Hur man kan behandla en klämd nerv

Lidande en klämd nerv i nacken, ryggen, är armarna eller någon annanstans i kroppen smärtsamt och kan hindra dig från att kunna, eller ens känna sig som, att delta i vardagliga sysslor. Att veta hur man ska behandla en klämd nerv hjälper dig hantera smärtan, oavsett om du använder huskurer eller over-the-counter mediciner för att tillfälligt lindra smärtan, eller livsstilsförändringar för att stävja återkommande nöp nerver.

Steg

Hur man kan behandla en klämd nerv. Känna igen symptomen på en klämd nerv.
Hur man kan behandla en klämd nerv. Känna igen symptomen på en klämd nerv.
 1. 1
  Känna igen symptomen på en klämd nerv: domningar, skarp smärta, muskelsvaghet och muskelspasmer eller stickningar.
 2. 2
  Påskynda läkningsprocessen genom att låta den ansträngda nerver gott om tid att vila. Upprepad användning av muskeln kan orsaka ytterligare skador och påfrestningar, samtidigt som lindring av smärta och inflammation hjälper läkningen börja.
 3. 3
  Håll resten av kroppen aktiv via aerob träning som promenader eller simning. Du kan vila klämd nerv samtidigt hålla blodet att pumpa. I själva verket kan goda blod och syre cirkulationen och tonade muskler hjälper faktiskt läka klämd nerv. Inaktivitet, å andra sidan, kan leda till förlust av muskelstyrka och minskningar i kroppens grundläggande sinnen.
 4. 4
  Applicera varm sedan kalla metoden för avslappnande och lugnande musklerna. Börja med någon form av värme appliceras på klämd nerv för att hjälpa muskeln slappna av: en varmvattenflaska, varm dusch spraya riktas mot klämd nerv eller ett dopp i badkaret eller bubbelpoolen. Följ värmen med en kylklamp i ca 20 minuter. Upprepa sedan varannan timme eller så. Isen ökar blodflödet till de djupare strukturerna i nerver och muskler för att minska svullnaden.
 5. 5
  Boka tid för en varm oljemassage. Fråga massageterapeut att spendera extra tid och ansträngning på klämd nerv område av kroppen för att hjälpa den att slappna av. Även mild massage med varm olja kommer att hjälpa, men om nerven inte är avkopplande, prata med terapeuten om ytterligare tryck på nerverna som omger kläm området. Dock kommer massera alla delar av kroppen hjälpa dig med total avkoppling, vilket kommer att bidra till att minska stressen från klämd nerv.
 6. 6
  Öka kalciumintag antingen genom mat eller medicinering kosttillskott, som kalcium hjälper förebygga och bota kalcium brister samt nöp nerver som är resultatet av en brist på kalcium i kroppen.
 7. 7
  Titta på ditt intag av sura livsmedel om du är benägna att drabbas av klämda nerver. Mat och dryck med hög syrahalt kan bidra till smärtan. Livsmedel såsom gurka, äpplen, vattenmelon, papaya och bananer bidrar till att eliminera surhetsgraden i kroppen, speciellt när ätit 2 till 3 timmar före att sova, som kommer att äta frukost varje dag.
 8. 8
  Konsumera kalium-rika livsmedel för att lindra klämda nerver ofta orsakas av en brist på kalium. Lägg till din diet sådana livsmedel som aprikoser, bananer, avokado, melon, fikon och dadlar. Nötter, såsom rostade jordnötter och mandel, och drycker, inklusive skummjölk och apelsinjuice, bidra till att öka kalium absorption.
 9. 9
  Överväga operation för att reparera klämd nerv endast som en sista utväg. Kirurgiska ingrepp kan hjälpa dig återgå till normal verksamhet, men det kan bara ta hand om cirka 10 procent av det problemet, du måste fortfarande göra det återstående arbetet med att bygga upp din styrka och hålla kroppen i rörelse.

Tips

 • Den tid det tar för en klämd nerv att helt läka beror på mängden skador på nerven. Eftersom nerven läker uppifrån och ner, kan det ta från veckor till månader att helt läka.
 • Två andra medicinska åtgärder kan hjälpa till att lindra smärtan av klämda nerver. Först hjälper epidural steroid injektion lindra en del av smärtan, men måste göras via genomlysning eller ultraljud. Och för det andra, är intern skiva dekompression terapi en icke-kirurgisk typ av behandling som är ganska intensiv, men effektivt, och har upp till en 86 procent svarsfrekvens.