Wke

Hur du gör ditt hjärta och sinne arbetar tillsammans

Jag försöker att tro som jag trodde när jag var 5... när ditt hjärta säger dig allt du behöver veta. ~ Lucy LiuSamma röst i ditt sinne som sa till dig att agera, är samma röst som förlöjligar dig senare för att göra det valet. Tyvärr är det typiskt för vårt samhälle att känna en konflikt mellan vad vi vill göra (vårt hjärta) och vad vi tycker är praktiskt (vårt sinne). Vi hamnar lever en tredjedel av våra liv i ett bås för "förmåner." Vi stanna vänner med människor som vi bara ungefär som. Vi gör och säger saker för att passa in och verka coolt att verkligen gå emot vad vi tycker är rätt i våra hjärtan. Är ditt hjärta på fel? Är dina känslor bara dumt och oseriöst? Eller kanske det är ditt sinne som är att skylla. Det kan verka som om det alltid kommer med motstridiga budskap ändå. Och om det går, och vi har aldrig riktigt verkar få till det. Det finns en hel del sociala villkor som täcker upp och döljer saker också. Även om du verkligen tycker att det är rätt val, hur vet du säkert? Hur vet du att det är inte bara vad du tror att du ska göra?

Allt detta kanske låter lite over the top, men det är ett verkligt problem. Det förstör liv eftersom folk inte kan bestämma sig om huruvida den väg deras hjärta är giltigt eller inte. De hamnar lever en skugga av möjligheten att de kunde. Allt eftersom de inte kunde bestämma sig. Det finns ett enkelt svar på detta problem. Det kan tyckas även lite för enkelt. Men det mesta är. Bruce Lee sade en gång "Höjden av odlingen alltid går till enkelhet." Först, låt oss ta en titt på var problemet börjar.

Steg

Hur du gör ditt hjärta och sinne arbetar tillsammans. Undvik förvirrande syftet med hjärta och sinne.
Hur du gör ditt hjärta och sinne arbetar tillsammans. Undvik förvirrande syftet med hjärta och sinne.
 1. 1
  Undvik förvirrande syftet med hjärta och sinne. Den främsta anledningen till att vi lider av denna sjukdom av obeslutsamhet, är att vi har misstagit syftet med hjärta och sinne. Hjärtat är som en kompass - dess syfte är att styra riktningen våra liv ska ta. Vårt hjärta tar ett fågelperspektiv på vårt liv och säger "det är där du är och det är den riktning du vill gå." Vårt sinne, å andra sidan, inte är gjord för att göra målmedvetna beslut. Den typ av sinnet är att det conceptualizes, organiserar och jämför information. Det gör det så gott det kan och säger "här är fakta, här är båda sidor av historien." Om vi ​​jämför vårt sinne och hjärta till en rättssal, skulle vårt sinne är svaranden och käranden (båda berättelserna) och vårt hjärta skulle vara rättvisa eller domaren (åt rätt håll). Anledningen till att vi är så plågas av denna konflikt "Head vs Heart" är att medvetandet är inte bara att spela åklagaren och försvaret, men har tagit över rollen som domaren också. Sinnet ska aldrig vara domare. Sinnet uppgift är att jämföra och kontrast. För att reda ut saker och säga "det här är vad jag har, vad du vill med den." Men mer ofta än inte, är vårt sinne gör inte det. Vårt sinne gör våra val.
  Vad värre är, är även när vi inte behöver vårt sinne att vara på jobbet, är det fortfarande pågår. Jämföra och kontrastera allt. Grubblande, mestadels. Har du någonsin märkt att även när det är helt onödigt att tänka på något, är din hjärna fortfarande pågår? Har du märkt att när detta händer, är ditt sinne att komma i vägen för din upplevelse? Bara några exempel på detta som kommer att tänka är: sex, tittar på en solnedgång, eller ta en dusch. Ett sinne egentligen inte behöver tänka medan du gör dessa saker. Det är ingen idé. Alls.
 2. 2
  Tämja sinnet. Innan vi kan få sinnet att ta en paus när vi inte behöver vara ständigt tänker, måste vi bli vän med den först. Om vi ​​försöker att tala vårt sinne att försvinna, eller att vi inte behöver det, vi uppmuntrar bara det hela mer. Istället för en reträtt vi får ett uppsving. Vi vill inte ha det. Så om vi vill få slut på konflikten i huvud och hjärta, vi måste lista ut ett sätt att gifta sig med denna disparata par. Kom ihåg i början, föreslog vi att svaret på detta problem är enkel? Tja, är det. Men det blir inte lätt i början, eftersom vi har gjort allt fel så länge. Vad vi behöver göra är att bara använda vårt sinne för att gå med oss. Den latinska roten för synd betyder "att gå emot." Så vi måste lära oss att vara utan synd. Vi måste lära oss att ständigt förlita sig på våra beslut för att vara "med oss ​​själva."
 3. 3
  Tänk på alla dina beslut. När du bestämmer vad telefonen för att få eller som att gifta sig eller hur lång tid att spendera vid matbordet, tycker om var och en av dessa saker:
  • Få information: Vad är den implicita fördel av beslutet? Kommer det vara något du någonsin ångrar? Även om ditt sinne kan berätta att den tillfälliga förmånen av ett dåligt beslut kommer att vara en klok man, i ditt hjärta du kanske ändå vet att det inte är det bästa att göra. Söka information om det och utvärdera i ditt sinne.
  • Identifiera problem: Vad kan gå fel? Kommer du mår bra efter att beslutet?
  • Utforska alternativ: Tänk på vad som är bäst för dig, och för det mesta att göra vad ditt hjärta säger dig att göra det bästa valet.
  • Genomföra en plan och göra ett val. Lär av dina misstag och försök, försök igen.
  • Genom att lyssna till ditt hjärta, kan du träna din hjärna att tänka som det och så småningom få dem att fungera i harmoni.
 4. 4
  Fortsätt att öva att falla in i denna nya vana. Har du någonsin undrat hur man berättar om ett beslut är rätt? Det verkar så svårt, eller hur? Men det blir så enkelt när man tänker "Är detta val att gå med mig, eller mot mig?" Du kommer att upptäcka att det rätta valet är omedelbart uppenbar. Om du kan lära dig att träna detta varje gång du gör ett val, kommer du att börja återfå din personliga makt. Du ska skapa ett äktenskap i ditt hjärta och sinne. Kanske då deras barn (du) inte kommer att ha permanent känslomässiga skador från skilsmässa det lidit av så länge. Gör valet idag. Bara prova det. Gå med själv.