Wke

Hur att övervinna lättja

Kalla det lathet, lättja, oduglighet, lättja, eller vad du vill, men tanken på att göra ingenting när saker behöver göra ofta anses vara ett tecken på svaghet eller smiter. Ibland lathet händer när du inte vill möta något, som en tråkig syssla eller en svår konfrontation med någon. Andra gånger kan det bero på att du känner dig överväldigad och tror att uppgiften behöver ett helt team snarare än bara dig. Och sedan finns det de gånger då du verkligen bara inte orkar och märker att de som besväras verkar göra lika bra utan dig...

Oavsett om du är faktiskt lata, överväldigad eller riskerar att ge upp snabbt, övervinna sådana tendenser handlar om att hitta balans i ditt liv istället för att kasta in handduken. Genom att förfina vad som verkligen frågor och prioritera vad som är viktigt, kan du förbruka din energi där du kommer att göra störst effekt och ändå ha tid för att koppla av och njuta av driftstopp för.

Steg

Hur att övervinna lättja. Räkna ut vad det är som håller dig tillbaka.
Hur att övervinna lättja. Räkna ut vad det är som håller dig tillbaka.

Ta bort blocken och sätta mål

 1. 1
  Räkna ut vad det är som håller dig tillbaka. Varje gång den lata monster hotar att invadera din motivation, stå tillbaka och göra en liten utvärdering av vad som verkligen händer. Ofta stötestenen är en del av helheten och genom att finslipa in på det, kan du börja hitta sätt att komma runt det. Oavsett vad du konfronteras med, försöka identifiera vilka aspekter av uppgiften är aktivitet, förväntningar eller skyldighet som föranleder dig verkliga problem och som helt enkelt är rutinmässiga eller enkla saker. Troligtvis är det stickning frågan mindre än du tror, ​​och du kan komma förbi det lättare än du tror.
  • Framhärda. Vad det än är som håller dig tillbaka, gör ditt bästa för att gräva fram den. I de flesta fall kommer det att bli ett enda specifikt problem eller detaljer. Ta inspiration från Thomas Alva Edison, den berömda uppfinnare som trodde att det fanns "inget substitut för hårt arbete", som misslyckades och om igen innan fullända många uppfinningar. Han bevisade att ständigt tillämpa själv till ett problem snarare än att ge upp så småningom kommer att bli framgångsrik för dig. Ansök dig varje sak som presenterar sig som svår, hård eller outgrundliga - så småningom kommer det att spännet under trycket av din beslutsamhet.
 2. 2
  Ställ några uppnåeliga mål. Genom att ställa dig själv några värdiga men uppnåeliga mål, har du något att se fram emot. Plocka mål som verkligen inspirerar dig och att göra det mesta av dina talanger och färdigheter. Föreställ dig vad du verkligen vill. Se till att inte sätta ribban för lågt - låga mål inte motivera dig och är alltför lätt att kringgå med ursäkter som du redan har uppnått dem. De typer av höga långsiktiga mål som du kanske gillar att sträva efter är: spara för att köpa ett hem eller röd sportbil, bilda familj, att fylla en pedagogisk examen, eller som uppfyller dina livslånga drömmar (kanske du har vilja att öppna en bokhandel, ett arkadspel, eller starta ditt eget förlag). För kortsiktiga mål kan du använda deadlines eller händelser som slutpunkt. Gör en att göra-lista, både stora och små saker, och prioritera var och en i form av tid som krävs och betydelse för dig personligen.
  • Det kan vara bra att hålla en personlig dagbok för varje dag av din målgrupp aktiviteter, med ett rekord av exakt vad kan ha hjälpt eller hindrat dig när det gäller att nå ditt mål som en del av din praktiska logistiken för självutveckling.
  • Överväg att skapa en vision board för att skriva alla dina mål och drömmar om. Vara kreativ och använda bilder, tidningsartiklar, etc. En sådan styrelse kan användas för att helt kartlägga dina drömmar. Varje dag när jag vaknade, titta på din vision board och fokusera på var du vill vara. Detta kommer att ge en inspirerad start på dagen, och pressa dig till dina drömmar.
  • Inte alla finner den vision board synsätt inspirerande men det finns andra sätt, till exempel tankekartor, tidskrifter, skapa en vision och berätta för andra om det, att göra offentliga löften på nätet för att göra något, etc.
  • Gör en checklista över de önskningar, mål och motiv du vill gå mot. Att hålla målen bräschen i ditt i ditt sinne kräver faktiskt fokusera på dem och en förteckning kan hålla dig strömförande genom sin enkla kontroll. Placera kopior av ditt mål plåt eller rutin överallt: en på kylskåpet, på nattduksbordet, vid datorn, på badrumsspegeln, även på sovrumsdörren. Bara placera dem där du ser ut eller gå till ofta.
 3. 3
  Regelbundet se över vikten och värdet av problemet eller målet. När du har fast på ett mål eller möta problemet i behov av att tackla, inte mirakulöst hänvisa dig utan ansträngning för din räkning. En del av framgången bakom att ha ett mål eller att hitta en lösning beror på att påminna dig själv om varför det är viktigt och granskar ofta om du går om att uppnå det på rätt sätt. Om du tappar bort målet eller lösningen, är det lätt att bli inbäddad i distraktioner och återvändsgränder som gör det verkar för svårt att fortsätta, så att lathet att ställa in regelbundna omprövningar av både vikten och värdet av problemet eller målet kommer hjälper till att hålla dig fokuserad och utvilad. Några saker att ställa dig själv är:
  • Är detta något som jag faktiskt har råd att ignorera eller låta gå på olöst för mer tid?
  • Är detta något som skulle kunna förbättras genom att ha någon annan hjälpa mig eller dela insikter med mig om?
  • Använder jag rätt strategi för att lösa detta problem eller uppnå detta mål? (Ibland är det dags att följa en ny strategi än att hålla utövar samma gamla väg.)
  • Är jag perfektionist i mina förväntningar? (Perfektionism kan leda till förhalning, vilket snart kan leda till ingenting blir gjort eftersom ingenting någonsin kommer att bli tillräckligt bra. Slutresultatet? Lättja uppsättningar i eftersom det är "allt för hårt". Undvik att hamna i denna onda spiral genom att alltid göra ditt bäst, snarare än att fokusera på siktar för ingenting-men-perfektion.)

Använd åtgärder för att övervinna tröghet

 1. 1
  Säg till dig själv att du kan göra något. Åtgärd förändrar allt. Ena stunden är du passiv och fryst, nästa du gräver in och förändra saker bara för att du flyttat, beslutat något eller fick ute. Om något från ditt förflutna håller dig tillbaka, ta dig tid att ta itu med det istället begrava det - om du bara låtsas att du är över något som har satt en buckla i din entusiasm men sedan fundera över vad "kunde ha varit ", desto mer troligt att du kommer hålla fast. Huruvida detta innebär att prata med någon om det förflutna, skriva brev till ditt yngre jag, hålla en släppa ceremoni eller helt enkelt förlåta dig själv för tidigare vilsegångna, gör det. Du är inte definieras av vad som gick innan - du är alltid i stånd att återuppfinna dig själv och göra förändring.
  • Om du känner fastnat, prova hoppa upp, gör uppgiften, och säger själv "Trots den gamla vanan att frysa upp, jag är upp just nu och jag är produktiv!" Håll ditt språk i den nuvarande - ingen villkorlig, framtida eller förflutna språk bör ingå i dina action uttalanden. Och definitivt inga "om bara" uttalanden - de är för människor som verkligen inte vill vara uppfyllt i livet.
 2. 2
  Starta. Allt börjar någonstans, även om det drar i klammer ur papper du har att gå vidare med att läsa eller avtorkning dimman utanför vindrutan så att du kan köra bilen ut i din uppfart. Förväntar livet för att vara lätt gatan är orealistiskt - livet är ofta svårt, och ibland är det verkligen svårt. Men livet är också underbart, överraskande, spännande och fylld av hopp. Genom att vara lata, bannlysa dig själv från livets möjligheter och det är självdestruktiva. Klaga inte förändra verkligheten - till slut måste du göra de ändringar som gör att du kan hantera det praktiska blotta överlevnad, än mindre någon större känsla av självförverkligande. Genom att förbättra din egen inställning till dagliga besvär och lära sig att tolerera saker som påverkar dig, växer din motståndskraft och du kommer att finna dig att bli mer konstruktiv. När något verkar mammut, hårt och oönskad, bara starta den. Argumentera inte om det, gör inte ursäkter, inte bekämpa den - bara fastnar i det med små steg. Att övervinna den inledande tröghet som är naturligt för de flesta människor inför svåra situationer eller uppgifter kommer omedelbart att lindra smärtan av att undvika det. Det kommer också att belysa hur man håller tackla den ytterligare. Att äta elefanten en tugga i taget kommer att skapa momentum och du kommer att ackumulera förtroendet att stanna motiverad och hitta saker mindre skrämmande.
  • Ät hälsosamt, skräpmat inte ge din kropp de näringsämnen den behöver för att vara aktiv. En kropp saknar energi kan lätt få dig att känna lata och apatiska - det är en bra idé att få en läkares check-up om du är orolig för ditt näringsintag eller energinivåer.
  • Motion. Jogga, springa eller gå igenom ditt närområde ett par gånger i veckan. Med tiden kommer du se en förbättring i hur du känner och ser. Arbeta ut kommer att ge dig en hel del motivation och hålla dig från att få eller känsla lata. Om du inte har arbetat ut mycket tidigare, sträcka först, sedan börja långsamt. Om du försöker göra för mycket till att börja med, kommer du att vara så mycket smärta, kommer det att vara lätt att använda det som en ursäkt att sluta träna.
 3. 3
  Ta den tid du behöver. Det är viktigt att bryta ner ditt jobb i små steg. De mindre saker, desto mer tillgängliga de är och ju mer genomförbart de verkar. När du aktivt söka ett sätt att göra en uppgift eller nå ett mål som innebär en känsla av kontroll och tar en avslappnad inställning, kommer du att känna kapabel stället hotade. Ofta lathet är om att känna övervinnas genom allt och ge upp eftersom det mentala hindret innan du verkar alltför stor. Svaret är att lita på kraften i små. Fokusera på en uppgift i taget, är det du gör och få det gjort innan flaxar ut någon annanstans. Det kanske inte känns som det i början, men du kommer att ha tid att fokusera på andra uppgifter i sin tur, som du har prioriterat väl. Det sägs ofta att de som klagar de inte har tid slösar det på ineffektiva sätt, som multi-tasking. Den mänskliga hjärnan fungerar ineffektivt när det är konstant press att göra flera saker under stark tidspress - multi-tasking döva ner oss. Befria dig från att göra vad som är viktigt i prydliga ordning, utan skuld.
  • Detta betyder inte att du inte kan växla mellan arbetsuppgifter - du säkerligen kan, och sorten är kryddan av att upprätthålla intresset. Vad det betyder är dock att varje liten uppgift måste ske separat, med rena pauser mellan varje en snarare än mixtra här och där på samma gång. Dessutom, när du flyttar mellan varje uppgift, hitta rena brytpunkter så att det är lätt att återupptas när du kommer tillbaka till uppgiften efter en paus.
 4. 4
  Ge dig själv PEP samtal. Du är din egen coach, din egen inspirationskälla. Du kan utrusta dig själv i handling genom att berätta själv inspirerande saker och bekräftar dina åtgärder. Säg till dig själv sådana saker som: "Jag vill göra det här, jag gör det här nu!" och "jag kan ta en paus när detta är gjort och att bryta kommer att förtjänade allt mer för att fylla denna uppgift." Säga dessa saker högt om det behövs. Du kommer att känna sig motiverade genom att ge röst åt dina handlingar.
  • Det kan hjälpa att regelbundet recitera ett mantra ge till dig själv hela dagen, till exempel "jag kan göra det här, jag vet det." Du kan också visualisera vissa aktiviteter som redan genomförts och förutse känsla av prestation som du kommer att uppleva när det är gjort.
 5. 5
  Stanna ur soffan tills du är redo att ta en paus. Även när du sitter, ställa in en tid när du kommer tillbaka till din uppgift eller andra aktiviteter som att läsa en lärobok, kör en tvätt eller skriva till en vän, handlar etc. Självdisciplin gör vad du ska göra, när du ska göra det, oavsett om du känner för det eller inte. Oavsett hur tidigt träningen börjar, är detta den svåraste läxan att bemästra. Slå en sund balans mellan att vara överseende och strikt med dig själv och prioritera affärer över nöje.
 6. 6
  Komplimang dig varje steg på vägen. Innan du klunk vid eventuell arrogans detta, kom ihåg att detta inte är en fåfänga-fest - det handlar om att upprätthålla din motivation. När du är klar med ett steg, ett litet mål, en skylt längs vägen, hitta sätt att muntra upp dig själv på. Slutföra en uppgift eller ansträngning kommer kännas anmärkningsvärt bra varje gång. Som sådan, fira prestation genom att berätta för dig själv att du har gjort bra. Säg något i stil med: "Good stuff, du är på en rulle, hålla upp detta och du kommer att göra det till slutet av detta". Eftersom stora framgångar är uppbyggda av många små kontinuerliga framgångar, är varje liten bedrift heroiska, så bekräfta din flit därefter.
 7. 7
  Lär dig att belöna dig själv för de små sakerna du slutför eller prova. Enstaka belöningar kommer sockra uppgifterna och hjälpa till att hålla dig på rätt spår. Om du lyckas göra något som du inte gjorde dagen innan eller att du absolut dreading, du förtjänar en bra behandling. Genom att belöna dig själv efter avslutad små milstolpar längs vägen till den stora, bygger du in automatisk förstärkning att du gör det rätta. Håll flesta belöningar enkla men effektiva, t.ex. utvidgade pauser, fånga en film, splurging på en kalori-lastat mellanmål (då och då!) Eller liknande saker. Lämna riktigt stora belöningar för den övergripande prestation eller slutpunkt. Genom att använda själv-belöningar, kommer du att träna din hjärna att aktivt söka arbete innan belöningen.
  • Raster är belöningar och nödvändigheter. Förväxla inte behovet av att ta regelbundna korta pauser för att återställa kreativitet och fräschör med lättja.
  • Uppenbarligen är baksidan till belöningar straff. Människor reagerar bäst på positiv förstärkning och det är bäst att hålla sig till de belöningar. Straffa dig själv för att inte uppnå det kommer bara slå tillbaka, bekräftar dina värsta haft föreställningar om dig själv att du är lat och bra-för-ingenting. Det är en meningslös övning om det någonsin fanns en. Straff förstärker också negativt beteende som kommer att återskapa förutsättningar för undvikande av rädsla för att misslyckas. Bara gör det inte.
  • Om du ständigt glömmer dina mål eller kan inte alltid se helheten när den konfronteras med lättja, skriv ner dina mål varje vecka. En lista över veckans mål hjälper dig att vara fokuserad och motiverad. Inlägg listan överallt och var som helst. Försök att göra det låsskärmen på din Apple-enhet eller telefon. För att göra detta, helt enkelt skriva dem i "anteckningar", ta en skärmdump och väljer att göra lockscreen bakgrund. Skapa dagliga mål, månatliga mål, och även årliga mål för att hålla titta på varje dag på olika sätt.

Vistas motiverade

 1. 1
  Be om hjälp när du behöver det. Många människor bär runt en obefogad rädsla för att det är fel att be om hjälp av andra. Huruvida detta har utvecklats som ett resultat av en tidigare ovänligt möte, en kvävande pedagogisk erfarenhet eller en hårt konkurrensutsatt arbetsplats, det är en osund inställning till livet. Vi är sociala varelser och en del av vår existens handlar om att dela och hjälpa varandra, det är inte bara allt om dig. Komma från "mig att vi" tar lite övning men det är en viktig del av att växa och att upphöra med att kämpa ensam. Om du känner dig isolerad, kan du ge väl upp. Ledarskap guru John C Maxwell har utvecklat ett koncept för en "inre krets", som tillåter varje individ att mobilisera stöd från en positiv, pålitlig och stark frammarsch (läs "inte lat") grupp människor som kan stödja dig. I sin tur, förväntas du vara beredd att återgälda in natura. Detta gör att du kan släppa någon känsla av skuld eller svaghet för att be om hjälp av andra - du vet att du kommer att återvända favören och när det behövs, och du vet att du är en del av den "människan laget".
  • Samt erhålla fritt tillgängliga rådgivning och hjälp, kan du också överväga att ta hjälp av en professionell tränare för att hjälpa dig hitta din steglängd, beroende på din budget.
 2. 2
  Inse att livet handlar om handel kostnader och fördelar. Att njuta någon fördel, finns det oftast en kostnad som skall lidit. Den smärta / lidande kostnad är oftast känslomässigt, ofta fysiskt och ibland psykiskt. Ofta att smärtan innebär en känsla av att lämnas ut eller gå utan medan andra inte verkar vara att sätta upp med samma utmaningar (oftast de har sina egna utmaningar som du inte ser men). Och att smärta kan leda till att du undvika, distrahera och söka säkerhet i en komfortzon. Tränga sig förbi din komfortzon, måste du möta smärtan innan du kan nå möjligheterna. Bedöma om en potentiell fördel är värt kostnaden för dig. Om det är värt det (och de flesta gånger, kommer det att vara), rita på din ständigt föränderliga mognad att generera önskad mod, uthållighet och disciplin som ger dig styrkan att övervinna smärtan för att uppnå lysande resultat. Ingen uppnår någonting utan ansträngning och smärta och faktiskt, kommer de flesta experter, yrkesverksamma och genier villigt erkänna att de flesta av deras prestationer är 99 procent svett och en procent talang. Odisciplinerade talang blir få människor överallt - spetskompetens inom akademiker, ekonomiskt oberoende, sport, teater och relationer kräver stadigt och konsekvent omtanke och arbete som stammar även de bästa av oss känslomässigt och fysiskt. Din vilja att överleva och blomstra behöver översätta din vilja att arbeta och lida när man gör så både nödvändigt och nyttigt.
 3. 3
  Håll dig på spåret. Det kommer att finnas tillfällen då det blir svårare och efter belöning du kan ibland kännas lite platt om återvänder till uppgiften. I dessa tider, måste du dra på inre reserver för att påminna dig själv om målet eller lösningen försökt att vara fokuserad. Gör det mesta av känslan att du är på en rulle - när du är i detta tillstånd (ofta benämnd "flödet state"), använd den för att hoppa till en annan uppgift eller mål så fort du är klar belöna dig själv. Ju längre du dröjer med återstart efter att ha avslutat en del i dina arbetsuppgifter eller mål, desto svårare blir det att starta. Kom ihåg de känslor av att vara djupt involverade i att få saker gjorda, och hur bra det känns att uppnå saker. Och ju förr du startar, desto mer övertygade om att du kommer att känna och ju förr dessa goda känslor kommer att återställas.
 4. 4
  Ge inte upp. Det är en sak att hitta din motivation. Men det är något helt annat att hålla den igång när det blir tufft, särskilt i ansiktet av oförutsedda problem. Inse att lockigt saker händer, ofta utan anledning, och de kommer upend dina ansträngningar. Hellre än att låta motgångar demotivate dig, se dem för vad de är och vägrar att bli tillplattad av dem. Du är inte ensam och vistas fokuserade på att arbeta genom utmaningar är en av de bästa sätten att hantera och studsar tillbaka. Påminn dig själv hur mycket du vill uppnå ditt mål eller uppgift, söka hjälp där det behövs, göra en bedömning av vad du redan har uppnåtts och sedan vägrar att ge upp.

Tips

 • Försök att använda 20/10 teknik. A 20/10 är 20 minuter att slutföra en uppgift (rengöring, studera, vad har du) följt av en 10-minuters paus. 45/15s är samma, bara, du vet, 45 och 15.
 • Om du ständigt glömmer dina mål eller kan inte alltid se helheten när den konfronteras med lättja, skriv ner dina mål varje vecka. En lista över veckans mål hjälper dig att vara fokuserad och motiverad. Inlägg listan överallt och var som helst. Försök att göra det låsskärmen på din Apple-enhet eller telefon. För att göra detta, helt enkelt skriva dem i "anteckningar", ta en skärmdump och väljer att göra lockscreen bakgrund. Skapa dagliga mål, månatliga mål, och även årliga mål för att hålla titta på varje dag på olika sätt.
 • Omge dig med människor som uplift dig, oavsett om det är genom media, teknik eller annat sätt. Den kärlek, stöd och uppmuntran för andra kan öka din inre styrka.
 • Drick kallt vatten när du känner dig lat. Vattnet stimulerar din hjärna, ökar vill flytta runt och få saker gjorda.
 • När ett företag överväger huruvida du bör göra något, tror på dig själv "Jag gör vad jag måste göra, så jag kan göra vad jag vill göra."
 • Få tillräckligt med sömn varje natt kan få dig att känna dig mer vaken. Beroende på din aktivitet och ålder, kan du behöva upp till 10 timmar (tonåringar) eller så lite som 5 (äldre).
 • Gör meditation kan minska lathet genom att förbättra din nivå av vakenhet och din medvetenhet om nuet som du uppmärksamma din andning, hållning och fem sinnen, liksom din förmåga att styra och fokusera dina tankar, känslor och nivå av positiv energi.
 • Om du inte arbetar eller behöver lämna ditt hus första sak på morgonen, ställa in alarm för att vakna upp på en anständig morgonstund, säger 07:00. Dusch, klä och göra dig se presentabel innan du lämnar ditt rum. Alltid klä sig som om du planerar att lämna huset, få ut av din pyjamas innan de lämnar sovrummet. Gör din säng så att det inte uppmuntrar dig tillbaka eller lägga till den allmänna slovenly känslan i ditt rum.
 • Undvik socker och särskilt livsmedel med "hög majssirap" eller "corn syrup" i ingredienserna, eftersom dessa kan leda din kropp till metaboliserande socker istället för fett. Onaturliga sockerarter (utan fibrer) kan ge dig en kort energi surr, men sedan ett blodsocker sjunka och du kommer att känna sig trött och hungrig. Dålig mat kan motivera lata beteenden.
 • Kom ihåg att göra stora och små saker med kärlek, för om något är värt att göra så är det värt att göra väl, men samtidigt bör du kunna urskilja när du ska lämna tillräckligt bra ensam.
 • Använd sunt förnuft och bild en demon och en ängel på dina axlar. Om du jobbar på det med hjälp av sunt förnuft, kommer ängeln vinna och demonen kommer att förlora (alltid).
 • Tänk att få bli av med din TV. Smärtan är värt vinsten - så mycket extra tid kommer plötsligt att bli tillgängliga för dig att utöva alla möjliga spännande saker, att inte tala om avsaknaden av frestelsen att ligga runt titta på det hela tiden.
 • När du byter kanal för att titta på nästa show istället för att avsluta ett projekt eller en börda, bara tänka, "Är min strävan att fullfölja omedelbar tillfredsställelse (PIG) ​​lura mig eller jag känner ovilja från min enhet för att undvika den" smärtsamma erfarenheter "(APE). För att övervinna lättja eller förhalning, försöka titta för PIG eller APE, och sedan försiktigt gå förbi dem.
 • planen och målarbete.

Varningar

 • Chansen är stor att om du inte vill ha hjälp med ett beteendeproblem, så oavsett hur hårt andra försöker de helt enkelt inte kommer att kunna hjälpa dig. Om du verkligen vill ha hjälp, kommer du att försöka nästan vad som helst för att få hjälp.
 • Om förslagen ovan inte öka din aktivitetsnivå eller höja din nedstämdhet, känsla av att vara överväldigad, eller långvarig väldigt låg självkänsla, då du kan ha ett mer allvarligt fall av depression. Söka medicinsk hjälp omedelbart.
 • Alla kommer att bli tråkigt någon gång, oftast på grund av en deprimerande situation (som en död, en förlust av arbete, etc.) och de flesta människor kommer ut av det inom ett par dagar. Men om sorg fördjupas, varar två veckor eller mer, eller det börjar störa ditt arbete / skola, eller det inträffar ofta, sedan söka professionell rådgivning för att bestämma att du inte har någon underliggande sjukdom och att få lämplig behandling och rådgivning.