Wke

Hur du vänta på din tur i en lång kö

Ibland blir det väldigt tråkigt och enformigt att hålla väntar i en lång kö, särskilt de som verkar gå väldigt långsamt. Ibland kanske du känner dig frestad att skrika på personen vid disken för att vara lite snabbare, eller så kan du helt enkelt känner för att lämna linjen helt och hållet. Detta blir allt mer mödosamt, om dina fötter värker, och du längtar efter att sitta och koppla av.

Här är några sätt att hantera långa köer, tillsammans med förslag som kan hjälpa dig att känna att väntetiden har använts produktivt.

Steg

Hur du vänta på din tur i en lång kö. Spela ordspel eller spel fantasi.
Hur du vänta på din tur i en lång kö. Spela ordspel eller spel fantasi.
 1. 1
  Håll en liten, tunn bok hands. Du kan hålla en bok med noveller som du kan snabbt avsluta väntan på din tur, eller så kan du hålla pocketbok version av en roman som du ville läsa, eller läser just nu.
  • Om läser berättelser eller romaner är inte din kopp te, kan du hålla pamfletter, broschyrer eller ens dagens tidning med dig, så att du kan fånga upp med de saker som du var tvungen att läsa, men kunde inte hitta tid att göra det, annars.
  • Om behandlingen är helt enkelt inte något som du är spelet för, så du kan sätta på din för musik, ljudböcker, eller video, eller byta till musik mappar i din mobiltelefon och njuta av musiken medan du flyttar längs i kön.
 2. 2
  Spela telefon spel. Dagens moderna mobiltelefoner erbjuder en mängd intressanta saker att fördriva tiden. Till exempel, kan spelen i din mobiltelefon vara ett bra sätt att hålla dig engagerad under väntetiden, som du skulle ha använt bli uttråkad annars.
 3. 3
  Fånga upp på dina telefonsamtal. Ring upp dina vänner och släktingar medan du väntar på att gå vidare. I vår hektiska livsstil, finner vi knappast tid att komma ikapp med vänner. Detta är en perfekt tid att prata med dem och hålla kontakten.
 4. 4
  Titta på TV. I många butiker, doktorns väntrum, offentliga kontor (t.ex. licens betalning eller arbetslöshetsersättning kontor), flygplats lounger, etc., har de en TV installeras nära den plats där de vill att folk ska köa, för att hålla dig underhållen. Tillåt dig själv möjlighet att bara luta sig tillbaka och chill, du kanske till och med lära sig något nytt om det är en kanal eller visar du normalt aldrig skulle titta på.
  • Likaså kan du hitta TV irriterande. Fråga de ansvariga att stänga ner volymen om TV skrällande på dig, eller gömma sig inuti din iPod igen.
 5. 5
  Spela ordspel eller spel fantasi. Titta på skyltar runt dig och tänka på några ord eller spel fantasi för att fördriva tiden. Några idéer är:
  • Word föreningar - hur många associationer kan du göra utlöstes av att läsa en skylt?
  • Göra ord inifrån de ord du kan läsa på skyltarna. Gör så många du kan!
  • Göra upp historier om byggnaden från namnen och information om skyltarna.
  • Ta en liten anteckningsbok och några pennor. Spela tic-tac-toe eller bödel med någon annan i ledningen. Du kan även spela mental luffarschack om du vill.
  • Människor titta - försök gissa om folks bakgrund och motiv för att vara i kön med dig.
 6. 6
  Gör vänner. Om blandning med nya människor är något som du gillar att göra, så är detta ett utmärkt tillfälle att ägna sig åt det. Du kan slå upp en konversation med personen bakom dig eller framför dig.
  • Sympatiserar med varandra om hur lång väntetiden är - det kan vara en bra isbrytning sak att diskutera. Försök dock att bedöma om personen är spelet för konversationen. Om du inte finner dem bidrar mycket, kanske du bara inkräktar i deras personliga utrymme.
  • Inte bara prata, kan du också ta svängar med personen bakom dig eller framför dig att hålla varandras plats i säkrade kö, så att du kan gå runt igen och se om du vill ha något mer eller vill byta något, eller för att få en kopp kaffe eller något att äta. Eller, om väntetiden är mycket lång, kan du turas om att sitta någonstans, medan den andra håller platsen. Men se till att du inte störa någon genom att göra detta, hålla ett sinne för humor och gör det klart att det är ett avtal om delning alla kan vara med i.
 7. 7
  Ta ett mellanmål. Många gånger, kan du glömma att äta i din tätt packade schema och om väntan är inblandade, kan du missa chansen helt. Använd tiden i kö för att äta något hälsosamt och fyllning, så att du håller dig med dina dagliga näringsbehov.
 8. 8
  Ta hand om din hälsa. Kö-väntar kan komma med sin egen andel av irritationer och även faror. Här är några saker att tänka på:
  • Klä för vädret. Om det är kallt, matta upp och om det är varmt, inte bära för mycket. Dessutom har mat och dryck som håller dig varm eller kall, och släckt för en lång väntetid.
  • Om du känner en känsla av panik, prata dig igenom det. Om du inte kan lösa det, be någon i kön för att hålla din plats genom att berätta för dem att du mår illa och måste ta en paus. Gå och hitta en lugn plats för en bit tills du känner dig bättre. Om detta inte förbättrar saker, kan du behöva överväga att gå hem.
  • . Stå i kö under en lång tid kan vara tröttsamt, så gör några sträckor då och då om det är en särskilt lång väntetid.
 9. 9
  Ha tålamod. Slutligen, är det bästa du kan göra om att vänta i en lång kö för att acceptera situationen för vad det är och att helt enkelt rida ut. Det kommer inte vara för evigt, även om det kan kännas som det på den tiden, och det kommer snart att vara ett minne. Lita på bra förberedelser i förväg (mat, dryck, lämpliga kläder) och din beslutsamhet att uppfylla ditt uppdrag att ta dig igenom tristessen av att vänta.
 10. 10
  Skriv. Om du har en bärbar dator och en penna med dig, kan du rita eller skriva för att fördriva tiden.
  • Om du är en författare, eller snart kommer att vara en, skulle det vara bra tid att få ett annat kapitel eller några gjort sidor.

Tips

 • Det finns så mycket att du kan göra för att göra din väntan i en kö intressant och produktivt. Allt du behöver göra är att tänka på möjligheterna. Detta sätt kan du också göra bra användning av din tid, att du skulle ha slösat bort annars väntar.
 • Träna. Ja, tro det eller ej, kan du faktiskt träna i väntan på en kö. Håll dina knän stänger och böjer knä för att lyfta foten från marken. När du försöker att behålla din balans, kommer du att arbeta magmuskulaturen! Fall inte över!
 • Ta med en stol (eller till och med en kudde). Detta kanske låter dumt, men i vissa fall, du vet att det kommer att bli en lång rad och att du kommer att ha något annat val än att komma in i den långa raden, och sedan vänta i flera timmar. Om du kommer att vänta i en lång rad för en influensa skott, till exempel under en säsong när leveranserna är korta, ta med en lätt hopfällbar stol och sitta i den. Stå upp och flytta stolen med när linjen börjar röra sig.
 • Försök att undvika linjen i första hand.
  • Göra ärenden vid tider på dagen som är mindre upptagen. Lunch tid kan vara den värsta tiden på dagen att gå till ditt lokala postkontor. Om så är fallet, planerar att gå till postkontoret på morgonen. Ännu bättre, ta med exakta förändring eller ett kreditkort och du kanske kan använda maskinerna i lobbyn snarare än att stå i kö.
  • Ta reda på om du kan göra vad du behöver online eller via telefon. Det är sant att sådana system gör
  • Boka tid eller reservation. Det kommer inte att förkorta varje linje, men det gör att du kan kringgå många.
  • Besök en mindre populär plats. Skulle det vara värt en promenad eller köra lite ur vägen, om det betydde att spendera mindre tid på nätet?
  • Gör din del. När du når fram i raden, har allt du behöver redo så att du kan knäppa rakt igenom.

Varningar

 • Prata inte så högt att du kan störa alla andra. Detta är mycket viktigt för samtal mobiltelefon också.
 • Ät inte hårda drycker eller rök, det kan vara mycket irriterande för människor runt.
 • Försök inte att tvinga en konversation med en person, som inte verkar vara intresserade av att prata med dig. De kan inte välja att tala till er av många skäl, så ta det inte personligt.

Saker du behöver

 • En bok
 • Mat (företrädesvis lite torrfoder som smörgåsar / nötter)
 • En drink (saft / mjölk / läsk)
 • En vän att ge dig moraliskt stöd
 • Anteckningsbok och penna / penna