Wke

Hur att leva med herpes

Genital herpes är en sexuellt överförbar sjukdom (STD) som lägger vilande i kroppen mellan utbrotten. Viruset visar sig genom genitala sår som bryter ut under utbrott. Att lära sig att hantera herpes kan vara svårt och känslomässigt utmattande. Följ dessa tips för att hjälpa dig att lära dig att leva med genital herpes.

Steg

Hur att leva med herpes. Sträva efter att leva en hälsosam livsstil - Motionera regelbundet och äta en välbalanserad kost.
Hur att leva med herpes. Sträva efter att leva en hälsosam livsstil - Motionera regelbundet och äta en välbalanserad kost.
 1. 1
  Sträva efter att leva en hälsosam livsstil - Motionera regelbundet och äta en välbalanserad kost. Ju friskare du är totalt sett, desto starkare ditt immunförsvar vara och färre utbrott du kommer att uppleva.
 2. 2
  Vissa människor rapporterar att alkohol, kan koffein, ris, eller ens nötter utlösa sina utbrott. Överväga att hålla en daglig mat dagbok för att se om du kan peka ut någon mat triggers du kan drabbas av.
 3. 3
  Gör hygien en prioritet. Sanitära förhållanden kommer att främja renlighet och minska utbrotten. Dusch minst en gång om dagen, kanske två gånger om du börjar uppleva symptom på ett utbrott.
 4. 4
  Aminosyror och lysin har visat sig bidra till att minska utbrott och behandla aktuella ettor - Ta dem i form av vitaminer för att hjälpa komplettera din dagliga kost.
 5. 5
  Söka stöd hos andra som kan empati - Oavsett om det är singlar med herpes på en dejtingsajt eller en online stödgrupp, som har den ovillkorliga stöd och kärlek för andra kan vara en enorm lättnad under en svår upplevelse.
 6. 6
  Bli av det självpåtagna stigma har du av herpes! Du ska inte känna sig smutsig eller skämmas att du har virus och det ska inte påverka din självkänsla och egenvärde.
 7. 7
  Om du börjar uppleva symptom på ett utbrott, få ett recept för din läkare, som drastiskt kan minska varaktigheten av utbrott och lindra smärta och obehag i samband med genitala sår.

Tips

 • När blåsor bryta, du mild tvål och vatten för att rengöra dem ofta.
 • Bär löst, bomullskläder, särskilt under utbrott så lesioner kan andas.
 • Informera din partner om dina virus innan du deltar i sexuella relationer - inte göra det är oetiskt och oärligt.
 • Låt din familj och nära vänner du litar på vet om herpes, som kommer att utöka din cirkel av stöd.

Varningar

 • Undvik sexuella relationer under utbrott eller du kanske riskerar att överföra den till din partner.
 • Undvika att bära åtsittande underkläder under utbrott.