Wke

Hur få testas för könssjukdomar utan att låta dina föräldrar vet

Komma testas är viktigt eftersom att veta om du har en sjukdom som gör att du kan behandla det och hindra från att sprida den till andra.

Steg

Hur få testas för könssjukdomar utan att låta dina föräldrar vet. Gå till din närmaste Planned Parenthood.
Hur få testas för könssjukdomar utan att låta dina föräldrar vet. Gå till din närmaste Planned Parenthood.
 1. 1
  Gå till din närmaste Planned Parenthood. De ger ut gratis testning till tonåringar och inte berätta föräldrar. Du kanske vill göra en sökning på din områdets lagar om de yngsta tonåren kan få testa utan en förälder (det är runt 15-16 på de flesta områden). Om du inte har en Planned Parenthood, gå till en walk-in klinik och vara noga med att fråga om sekretesspolicy. Många gånger kliniker kommer att göra tester där, men om de är särskilt upptagen de kanske har ni satt upp ett möte.
 2. 2
  Har en betrodd vän eller en vuxen köra dig och ge moraliskt stöd. Det är alltid bättre att ha en vän.
 3. 3
  Var beredd att svara på frågor om din sexuella historia som hur många partners du har haft, osv. Inse att dessa frågor inte ställs så att folk kan döma dig, men så att de kan hjälpa dig att vara säker.
 4. 4
  Ge dem numret till en väns mobiltelefon, inte ditt hus eller cell, så att de kan kontakta dig privat när dina resultat är klar.
 5. 5
  Lyssna noga på säker sex råd kliniken personal kan ge dig och se till att du ställa alla frågor du kan tänkas ha. All information är konfidentiell.
 6. 6
  När de går att ge dig dina resultat och du verkligen har en STD, kan kliniken personal erbjuda dig rådgivning och / eller hjälpa till på att berätta för dina föräldrar, om du väljer.
 7. 7
  Om att använda sig av Planned Parenthood är inte ett alternativ kan du också överväga att kontakta läkaren ansluten STD testning nätverk via avgiftsfritt telefonnummer genom att ringa 1-877-894-6458.

Tips

 • Planned Parenthood specialiserad på att hjälpa tonåringar. Om du är blyg, vet att denna plats behandlar många tonåringar och kommer inte döma dig.
 • När du är redo att ta nästa steg och ha sex med din nya partner, rekommenderar jag att gå med din partner till läkarna och båda får fullt testad för alla STD. Om du inte är redo att ha denna typ av diskussion, då du inte bör vara att ha sex med dem. Förslag från STDdatings.com.

Varningar

 • Inte berätta för dina föräldrar kan orsaka dig mer problem. Om något stör dig, kan föräldrar nästan alltid berätta och kan försöka ta reda på vad som är fel.
 • Ringa Planned Parenthood eller en klinik kommer att dyka upp på din telefonräkning, om du använder fast telefon eller mobiltelefon. Om ett telefonsamtal är nödvändigt, använd en telefonkiosk. Om du har ett förbetalt telefonkort, kan du använda det också för att skydda din anonymitet.