Wke

Hur tar man bort en kondom

Öva säker sex genom att använda kondom vid samlag är ett effektivt sätt att skydda dig och din partner från oönskade graviditeter och sexuellt överförbara sjukdomar (STD). Dock kunde det olovligt bortförande av en kondom sätta er båda i riskzonen. Säker sex inte bara handlar om att sätta på en kondom på rätt sätt, men ta bort det på rätt sätt också. Använd dessa tips för att lära sig hur man tar bort en kondom säkert.

Steg

Hur tar man bort en kondom. Dra ut penis direkt efter utlösning.
Hur tar man bort en kondom. Dra ut penis direkt efter utlösning.
 1. 1
  Dra ut penis direkt efter utlösning. Efter utlösning, ta bort din penis från posten plats innan det blir slapp. Om det blir slapp innan du tar bort den, finns det en risk att kondomen kan lossna inuti din partner. Håll nederdelen av kondomen som du dra tillbaka för att säkerställa kondomen kommer ut på ett säkert sätt. Du eller din partner kan göra detta.
 2. 2
  Ta bort kondomen när du har dras från din partner. Gör detta genom att ett ordentligt tag i kondomen öppning nära basen av penis och skjuta den mot spetsen av penis. Håll inte kondomen så hårt att det sliter eller tårar. Mycket på samma sätt som du rullade på kondomen innan samlaget, skjut bort i motsatt riktning för att ta bort det.
 3. 3
  Inspektera använda kondom för läckage eller brott. Om det finns en läcka i kondomen, då andra åtgärder måste vidtas för att förhindra graviditet. Om du är orolig för könssjukdomar, kan du kontakta din läkare för att få testat.
 4. 4
  Knyt en knut på kondomen öppning för att förhindra att innehållet rinner efter dess avlägsnande.
 5. 5
  Kasta den använda kondom i papperskorgen. Öva takt. Linda in använt kondom på toalettpapper eller vävnad innan kasta det i papperskorgen.

Tips

 • Förhindra en onödig oreda genom att ta bort din kondom i badrummet. Att vara i badrummet är till hjälp i händelse av ett utsläpp, eftersom sanering är snabbare och enklare. Ta bort din kondom i badrummet också garanterar avstånd från din partner, vilket eliminerar varje möjlighet att det finns kontakt mellan din partner och sperma.
 • Prata med din partner om korrekt avlägsnande av en kondom efter samlag. Öva säker sex innebär utbilda din partner.

Varningar

 • Om din penis blir slapp och din kondom lossnar inuti din partner, inte bara du både blir risk för graviditet och / eller sexuellt överförbara sjukdomar, men din partner är i riskzonen för en bakteriell infektion som väl.
 • Återanvänd aldrig en kondom.
 • Spola inte din använt kondom i toaletten. Detta skulle kunna leda till en igensatt toalett eller andra frågor VVS.
 • Den felaktiga avlägsnande av en kondom efter samlag kan orsaka sperma att spilla. Detta kan potentiellt sätta dig och din partner i riskzonen för graviditet och / eller sexuellt överförbara sjukdomar.

Saker du behöver

 • En kondom
 • Vävnad eller toalettpapper