Wke

Hur att lindra halsbränna

Halsbränna är extremt obehagligt men mycket vanligt, och det är inte alltid klart vad som orsakar det. Vissa människor säger att "inte äta så mycket" eller "inte äter så snabbt". Andra skyller kryddstark mat, medan andra fortfarande skylla syror eller suppressorer syra. Men det långsiktiga målet för alla är detsamma: hur man precisera - och undvika - din personliga halsbränna triggers.

Steg

Hur att lindra halsbränna. Se till att äta hälsosamt först.
Hur att lindra halsbränna. Se till att äta hälsosamt först.
 1. 1
  Se till att äta hälsosamt först.
 2. 2
  Stanna upprätt. Om du står, hjälper gravitationen hålla syra i magen. Undvik att böja över efter en måltid och försöka att inte ligga ner oavsett hur dåligt du mår.
 3. 3
  Wate r wate>. Vattnet kommer att tvätta surt tillbaka matstrupen och in i magen.
 4. 4
  Drick halsbränna-lättnader te.
  • Lägg en tesked färskriven ingefära till en kopp kokande vatten, dra i 10 minuter, och dricka. Lång används för att dämpa illamående av åksjuka, kan ingefära hjälpa till att slappna av musklerna som kantar väggarna i matstrupen. Den magsyra då inte få skjuts uppåt.
  • Ett te gjort av anis, kan kummin eller fänkålsfrön också lindra brännskadan, enligt naturläkare. Tillsätt 2 tsk till en kopp kokande vatten, låt dra 10 minuter, sila och drick.
  • Lägg en tesked av pulveriserad bark i en kopp varmt vatten och drick några koppar under dagen.
 5. 5
  Drick en matsked vinäger. Detta kan tyckas strida, eftersom ättika är mycket surt. Emellertid är ett överskott av syra inte alltid orsaken till halsbränna. Matstrupen är tänkt att stänga från magen när det kommer i kontakt med syra. Om detta inte fungerar, kan även normala mängder magsyra orsaka halsbränna. Den sura chocken av att dricka en matsked vinäger kan orsaka matstrupen att stänga, vilket förhindrar syra från att stiga. Det kommer att brinna när du sväljer det, men inom sekunder halsbränna kommer att botas.
  • Om smaken av ättika är för stark för dig, kan du blanda det med ett glas äppelcider. Detta kan minska effektiviteten. Experimentera med mer eller mindre mängder cider för att se vad som smakar acceptabelt för dig och fortfarande fungerar effektivt.
 6. 6
  Generera och svälja extra saliv. Saliv hjälper till att neutralisera magsyra, så tugga på en bit sockerfritt tuggummi eller dagdrömmer om saftiga biffar.
 7. 7
  Drick grönsaksjuice, såsom morot, gurka, rädisor, eller rödbetor. Deras alkalinitet hjälper tämja syran i magsäcken. Känn dig fri att lägga till en nypa salt och peppar efter smak. Om juice grönsaker inte tilltalar dig, kan du äta grönsaker råa.
 8. 8
  Blanda en halv tesked bikarb och några droppar citronsaft i en halv kopp varmt vatten. Drick inte den utspädda bikarb på egen hand: du behöver citronsaft för att skingra en del av gasen som bikarbonat skapar i magen när det kommer i kontakt med magsyra.
  • Limonen, en förening i citroner, hjälper kortslutning produktionen av syra i magen. Försök klämma saften av en citron i ett glas vatten och dricka.
 9. 9
  Drick ett glas mjölk. Det är inte bara bra för dina ben!
 10. 10
  Ät en hel äpple. Detta hjälper de flesta men inte alla människor.
 11. 11
  Ta antacida såsom Tums eller Rolaids, eller dricka Samarin. Dessa nästan alltid hjälpa halsbränna, men du kan behöva för att äta två.
 12. 12
  Blanda lite bakpulver (AKA natriumbikarbonat) med vatten och drick lösningen. Din mage producerar saltsyra för att smälta maten. Detta är en stark syra som är mycket frätande och orsakar brännskador på bröstet. Du kan neutralisera en del av syran genom att konsumera en bas. Det smakar inte bra, men det kommer att föra vätskans pH i magen upp så det är inte så frätande som kommer att hjälpa till att lindra brännskadan.
 13. 13
  Se en läkare om halsbränna kvarstår eller blir värre. På lång sikt kan det orsaka skador, såsom sår, eller kan vara ett symptom på ett annat tillstånd.

Tips

 • Om halsbränna nattetid plågar dig, äta mat minst två till tre timmar innan du går till sängs. Den extra tiden ger syranivåer en chans att sjunka innan du ligger ner.
 • Försök sova på vänster sida. När du ligger på din vänstra sida, hänger magen ner och vätskor pool längs större krökning, bort från den nedre matstrupen sphincter. Poolade vätskor stanna således längre bort från matstrupen.
 • Du kanske också höja sängens huvudända 10-15cm med stora träklossar eller gamla böcker telefon. När du sover lutar, hjälper gravitationen för att hålla syra i magsäcken.
 • Ät mindre, tätare måltider för att minimera produktionen av magsyra. Och undvika att äta för mycket på en gång, det kan tvinga öppna den nedre matstrupen sphincter, den tjocka ring av muskel som skiljer magen från matstrupen och håller magsyra där den hör hemma.
 • Tugga en mandel eller två noggrant tills det är bara mjöl. På något sätt mandelolja och juice lugnar syrorna.
 • Lägg en droppe ren eterisk pepparmynta i en kopp vatten.

Varningar

 • Om du upplever missfärgade, kall och / eller fuktig hud, förutom hjärtklappning, sök läkarvård omedelbart. Detta inte halsbränna, utan snarare en hjärtattack.
 • Om att ta bakpulver för att få bort eller halsbränna, kom ihåg att denna kemikalie har en stor mängd natrium. Om du är på en låg natrium diet försöker använda alternativa, icke-natrium antacida.
 • När halsbränna symptom förvärras, hålla dig på natten, eller förekommer minst två gånger i veckan, kan du ha syra refluxsjukdom. Om den inte kontrolleras, kan detta leda till matstrupscancer. Om halsbränna kvarstår, är det lämpligt att se en läkare.