Wke

Hur du kan trösta en bränd tunga

Ouch! En brännskada på tungan kan vara mycket smärtsamt. Här är några tips för att lindra smärtan. I denna artikel förutsätts att bränna orsakas av höga temperaturer, inte den "värme" skapades av capsaicin. För att se hur att kyla brännskador från chilipeppar.

Steg

Hur du kan trösta en bränd tunga. Applicera något häftigt omedelbart.
Hur du kan trösta en bränd tunga. Applicera något häftigt omedelbart.
 1. 1
  Applicera något häftigt omedelbart. Se till att kontakten med kyla objektet bibehålls under minst en hel minut. Detta kommer att hjälpa värmen försvinna snabbare så det inte gör så mycket skada på tungan celler. Här är några idéer: isbitar eller krossad is, a, frusen frukt eller glass. Yoghurt anses medicinskt vara det bästa för en bränd tunga, så använd det också!
  • En kall drink fungerar också. Bara hålla tungan i drycken, och du kommer omedelbart att må bra. Du kan också använda isvatten.
 2. 2
  Bedöva smärtan. En bränd tunga kan vara ganska obehagligt. Om du har någon bedövning salva, gnugga det på ytan av din tongue.These kan hittas på CVS. Leta efter produkter som innehåller bensokain, vilket är en bedövningssalva, och säljs ofta för att behandla: Anbesol, Kank + a, Orabase B, Orajel. Narkos munvatten kan hjälpa också.
 3. 3
  Sug på. Leta efter halstabletter som innehåller bensokain och / eller mentol. Mentol, som bensokain, fungerar som ett lokalanestetikum.
 4. 4
  Tills läkning sker, hålla sig borta från sura livsmedel som tomater, citrusfrukter och juice, objekt med vinäger, pop, osv., Samt salta objekt som chips, eftersom dessa poster kommer att irritera området.

Tips

 • Inte bedöva inte tungan rätt innan du äter, eftersom det kan leda till att du oavsiktligt bita det, vilket kommer att irritera din brända tungan ytterligare.
 • Har du inte något Orajel? Sug på en kryddnejlika lite och det kommer att bedöva munnen precis som Orajel.

Varningar

 • Försök att inte ta itu med någon allvarlig skada på egen hand. När du är osäker, kontakta läkare.
 • Applicera inte bränna krämer till muntliga brännskador. De flesta krämer är avsedda för användning på huden och inte munnen. Det kan göra dig sjuk.
 • Gå inte överbord med salvan. Det kan faktiskt bedöva halsen nog att du kan andas regurgitated maginnehåll eller muntliga sekret.
 • En vanlig hem åtgärda är honung. Dock aldrig använda honung för en bränd tunga av ett barn 12 månader gamla eller yngre. Barn i den här åldern ska aldrig äter honung eftersom den kan hysa giftiga sporer som orsakar spädbarn botulism, vilket kan leda till döden.