Wke

Hur att lindra smärta orsakad av trigeminusneuralgi

Trigeminusneuralgi (TN) kallas ibland "den värsta smärtan känd för mänskligheten" och "självmord störning" av medicinsk vetenskap. Det är inte den konventionella smärta som vi känner den (t.ex. när man skär av ett vasst föremål eller stacks med en nål) - det är som en elektrisk stöt, mycket skrämmande faktiskt. Det är ett "elektriskt fel" i nerven system i kroppen. Att ta hand om detta problem, liksom ett motorfordon, behöver kroppen en "auto elektriker" (neurolog), inte den normala bilmekaniker (allmänpraktiserande läkare). TN orsakar ibland allvarliga obeveklig ansiktsbehandling och huvud "smärta". Den angriper vanligtvis ena sidan av ansiktet men i sällsynta fall kan påverka båda sidor. TN är inte hopplöst, men kan vara helt livsavgörande och en utmaning, så du behöver lite uppmuntran, här är några saker att veta:

Steg

Hur att lindra smärta orsakad av trigeminusneuralgi. Hitta en bekväm plats att vara där du känner dig trygg.
Hur att lindra smärta orsakad av trigeminusneuralgi. Hitta en bekväm plats att vara där du känner dig trygg.
 1. 1
  Hitta en bekväm plats att vara där du känner dig trygg. Var inte ensam! Använd en högtalartelefon för att prata med andra, eller besök support webbplatser på nätet. Om du får besöka med en medpatient, kommer du att känna dig så mycket bättre. Erfarna andra drabbade är en ovärderlig källa till info. Plus att de verkligen kan relatera till vad du går igenom!
 2. 2
  Få en forsknings neurolog eller en god neurokirurg som behandlar trigeminusneuralgi patienter. När du går till ditt första möte frågar hur många ansiktssmärtor Patienter denna läkare behandlar. Chansen finns, desto fler patienter läkaren har behandlat, desto mer här läkaren vet. Om de behandlar dig med förakt, eller inte patienten att lyssna på dina behov och sedan hitta en annan läkare. Många av oss har haft en hel del läkare, är webbplatsen ovanför hjälp att hitta riktigt bra läkare i ditt område.
 3. 3
  Vid din neurologiska utnämning, begära en MR för att se om du har en möjlig mikro-vaskulär dekompression (MVD). Det inträffar när trigeminusnerven är kläms av en felande artär eller annan del av kroppen. MVD operation, om du uppfyller kraven, kan sätta små "kuddar" av teflon eller annat mjukt mellan nerven och den felande problemet. Om du har haft detta tillstånd mindre än 2 -3 år du har ett bra resultat för att leva mer smärtfri.
 4. 4
  Skriv upp din medicinska rapporten. Att vara i smärta kan leda till att du glömmer viktiga detaljer. Hur man gör detta? Skriv ner av sjukdom, när den första attacken kom, vad fälldes det. Skriv ner alla mediciner du har varit på, alla de läkemedel du tar, liksom örter och vitaminer. Lägg namn och telefonnummer på alla läkare samt din närmaste kontaktperson, såsom din make. Var specifik om operationer och några konstiga symptom. Behåll detta på datorn och uppdatera en gång i månaden. Skriv ut en papperskopia att ta med din läkare utnämningar.
 5. 5
  Öka din kost: Ta Magnesium, 400 mg per dag, ta B-komplex och mycket bra multivitamin och mineraler varje dag! Försök att äta mycket levande mat som gröna, är ett bra sätt att komma ihåg att äta regnbågen! (En färgstark kost)
 6. 6
  Försök alfa-stim teknik som hjälper nerverna att lära sig att bli normal igen. Detta är inte som en TENS-apparat alls, men det är den normala elektriska signalen av nerven. Din försäkring bör betala för mycket av detta, såsom medicinsk utrustning, eftersom det är FDA godkänt. Du kan behöva utbilda din läkare om det. Detta är en kumulativ behandling och i tid behöver du inte göra det så mycket. Prova det i minst 3 veckor i föreskriven sjukgymnastik för att se om det kommer att fungera innan du investerar i en anordning för att använda hemma.. Huvudvärk gör TN värre så behandla alla huvudvärk.
 7. 7
  Undvik att röra vid ansiktet och stimulering av ansiktet med hårda kyssar och kramar. Undvik drag, speciellt kalldrag. Håll ditt ansikte täckt med en mild varm bris bevis halsduk i kallt eller blåsigt väder. Ha en tapp på din blus för att påminna nära och kära för att undvika den sidan av ansiktet. Håll några ögonblick varma förpackningar i väskan eller fickan. Detta kommer att hjälpa dig om du får en plötslig kyla i ansiktet. Applicera värme genom en halsduk för att hålla ditt ansikte mer bekväm.
 8. 8
  Prova botox, neurologiska injektioner från en ansedd neurolog, inte en kosmetolog! Detta är en typ av kemisk denervering som hjälper dig att få lindring. Nerven växer den täcker baksidan så att du behöver ha det gjort med några månaders mellanrum.
 9. 9
  Håll din receptbelagda läkemedel med dig hela tiden, inte vänta med att gå in i en allvarlig attack, slå smärta i början.
 10. 10
  Försök med värme eller is för att hålla dina nackmuskler avslappnad. Rulla aa handduk upp och prova detta under nacken istället för en kudde. Håll ditt huvud och ansikte täckt under sömnen. Försök att inte sova på den drabbade sidan som kommer att förvärra smärtan på morgonen. Badtunnor kan vara underbart för smärtlindring.
 11. 11
  Creativity & MUSIK HJÄLPER! Rita, måla, göra vad ger dig glädje! Jag tycker att spinning fiber (ull eller andra fibrer som silke) med en hand spindel är mycket hjälpsamma för att hjälpa dig att koncentrera dig. Det slappnar dig. Även Gandhi spunnen bomull! Om du gillar att göra något, gör det för att njuta av ditt liv! Om du hamnar i en bra tid för koncentration du kan ha några underbara lättnad.
 12. 12
  Försök att hålla dig upptagen, läsa och få absorberas. TYST GENTLE helande musik är Invaluable.If du besöker http://www.utopiamusicdirect.com/ hittar bra musik helande flöjt som verkligen kommer att ta dig till en djup avslappning tillstånd.
 13. 13
  Du kanske undrar.. HUR hamnade jag här? Många har fått denna sjukdom efter en rotfyllning. Om så är fallet, inte får dina tänder extraherade! Många har tyvärr upptäckt att när tänderna drogs smärtan är fortfarande kvar. Smärtan kommer från kranialnerv kallade trigeminusnerven, om du drar dina tänder ut, kommer smärtan stannar inte för nerven är fortfarande kvar! Om du hade en allvarlig infektion, se till att du var medicineras med antibiotika eftersom infektionen från abscess kan gå vidare till andra grenar av nerve.Some av befolkningen fick det på grund av multipel skleros. Vänligen igen, få checkat ut av din doctor.Sometimes, vet vi inte varför detta händer och det har även förekommit dokumenterade fall av barn med sjukdomen. Många gånger TN börjar efter 50 års ålder, och kommer att börja med en tråkig konstant smärta. Tala med din läkare för att få en korrekt diagnos och lämplig vård.

Tips

 • Har god kommunikation mellan dig och alla läkare, se till att de alla har samma information.Be mitten navet i hjulet för din vård. Förutsätt inte att de alla har rätt info.
 • Gör en plats att vila och koppla av i ditt hem, en mild plats med lugn musik som du kan mörkna enkelt i en kris eftersom Bright Lights kan göra smärtan värre. Se till att rummet är varmt och mysigt med en bekväm stol eller säng och inget drag.
 • När du har en eftergift, överdriv inte, tempo yourself.Enjoy varje minut av ditt liv med glädje.
 • Få tillräckligt med sömn, gör utmattning attacker mycket värre.
 • Få en grupp av stödjande vänner och familj om du inte känner någon annan med denna sjukdom som du kan lita på. Du sannolikt kommer att behöva någon som du kan ringa även vid 2 am att hjälpa prata igenom eller sitta i lugn stödjande närvaro under en attack. När du har det en längre tid, kan familjen få utbränd så en alternativ person som är användbart. Använd en högtalartelefon så att du inte kommer att röra ditt ansikte under en attack när du pratar i telefon.
 • Håll mjuk mat till hands för attacker, ibland är det svårt att tugga normala livsmedel under episoder. Rooibos te från Afrika har vissa läkande egenskaper för huvudet smärta och det fungerar för vissa.
 • Håll dina tänder i gott skick. Många av oss har förlorat tänder, eller hade dålig tandhygien på grund av smärta. Få en bra tandläkare som förstår TN och han kan hjälpa dig.
 • Om du har svårt att få en bra diagnos, besöka en orofacial Kranial Specialist och en smärtklinik.
 • Håll depression i schack genom att vistas nära vän, familj och underhållande aktiviteter.
 • Smärta är utmattande så lära känna vad som utlöser din smärta, så att du kan Pace ditt liv.
 • De flesta läkare inte godkänner av narkotika för denna sjukdom i resistenta fall kramper och andra smärtor förebygga mediciner och proceduresdo inte fungerar. Om du inte har en förstående läkare, hitta en annan som kommer att göra ditt liv mer beboelig! Morfin och andra narkotika kan användas framgångsrikt för att ge dig ett normalt liv! Kom ihåg, om du lider av svårbehandlad smärta, kommer narkotiska användning hjälper dig att vara normal, inte i koma! Det är ett tecken som används, om du kan fungera bra, du behöver smärtstillande. Om du är ute på det, du troligtvis behöver inte så mycket medicinering. I en kris gå till akuten beväpnad med din handlingsplan för kris och brev från din neurolog om ditt tillstånd. Detta är viktigast när du reser. Resor med flyg kan öka din smärta så pre-medicinera innan du flyger.
 • När du har en attack, kommer du inte känna som att laga mat och är mer benägna att äta skräpmat och socker, vilket bara förvärrar smärtan. Freeze enstaka portioner av hälsosamma måltider att ha till hands. Proteiner fungerar bäst. Hoppa inte över måltider, även om ibland det sista du vill göra är att äta.

Varningar

  • Självmord Varning! KOM IHÅG DETTA SYNDROM inte döda dig men det kan vilja att du ge upp och dö. KÄMPA och få din medicinska team och familj att hjälpa dig i en kris. Få en plan redo inför en kris. Håll dina mediciner upp till rätt nivå, och inte hoppa din dosering! Håll alla vapen, farliga knivar, något du kan använda för att skada sig själv ut ur ditt hus. Alltid någon att ringa när du är i en fruktansvärd attack, även mitt i natten.
 • Låt inte läkarna göra destruktiva tekniker på trigeminusnerven tills du har uttömt alla andra behandlingsmetoder!
 • Överdosera inte på Över disk smärtstillande medel! De normalt hjälper inte detta villkor så att inte använda dem. Receptfria läkemedel för smärta kan orsaka rebound huvudvärk.