Wke

Hur att övervinna fysisk smärta med din hjärna

Svår smärta, som den som orsakas av en migrän, eller något annat, är ingen picknick, speciellt om smärtstillande medel eller andra behandlingar inte att ge dig någon lindring. Även när bedövande smärta är allt du kan tänka på, det finns sätt att minska den obehagliga känslan tillfälligt och öka din smärta tolerans med bara ditt sinne och kraften i förslaget.

Steg

Hur att övervinna fysisk smärta med din hjärna. Hitta en plats att ligga ner som är tyst och bekväm.
Hur att övervinna fysisk smärta med din hjärna. Hitta en plats att ligga ner som är tyst och bekväm.
 1. 1
  Hitta en plats att ligga ner som är tyst och bekväm. Stäng av alla distraktioner och minska eventuella yttre faktor som kan över-stimulera dig. Ditt mål är att kunna slappna av och ta hand om den känsla som sårar dig.
 2. 2
  Andas. Detta är det viktigaste steget att mentalt klara av fysisk smärta. Om smärtan är svår, kan du andas snabbt och ytligt. Ta långsamma, djupa andetag, och försök fokusera på något annat än inandning och utandning. Inse att, slutligen, har du kontroll över din kropp. Att kunna ta ansvar för din egen andning kommer att hindra smärtan från att kontrollera dig.
 3. 3
  Koppla av. När du andas djupt, kan muskelavslappning komma naturligt. Låt hela din kropp går halta. Låt musklerna i ansiktet avta. Oavsett hur mycket det gör ont, motstå frestelsen att slaga om eller knyter händerna. Försök bara att släppa all känsla i kroppen och förbli fokuserad enbart på andningen.
 4. 4
  Förstå att smärta är en mekanism som är tänkt att skydda oss från att skada våra kroppar och för att hålla oss borta från farliga situationer. När det verkligen kommer till kritan, är det inte den kroppsdel ​​som gör ont, det är din hjärna att övertyga dig om att det gör ont. Det är hjärnans sätt att varna er att inte upprepa åtgärden som orsakade dig smärta i första hand.
 5. 5
  Med detta i åtanke, vet att hjärnan är mycket lättpåverkade. Det kommer att lyssna på dig om du kräver något av det. Till exempel, om du berättar dig själv innan du går att sova som du kommer att ha en klarsynt dröm, kan du mycket väl ha en. Så berätta för din hjärna att du är trött på sitt tjat. Istället för att låta det övertyga dig om att du är i olidlig smärta, övertyga den om att det är fel. Berätta det för att sluta skicka ut smärtan sensation. Berätta det för att skära av känslor av smärta från det drabbade området. Fokus. Om du tror att det kommer att fungera, kommer det.
 6. 6
  Föreställ dig det smärtande området av kroppen fylls med en svalkande, självlysande dimma som upplöser alla negativa känslor. Om den är rätt övertygad om, borde din hjärna eliminera känslan av smärta.

Tips

 • Denna teknik fungerar endast så länge du koncentrera dig. Du måste ha tillräckligt med tid för att fokusera och slappna av, och kom ihåg att det är inte en permanent lösning.
 • Kombinera denna teknik med andra behandlingar för att öka din smärta-fighting kapacitet. Försök upphöja det drabbade området eller tillämpa is eller värme. Detta kommer att minska mängden arbete som du kommer att behöva göra mentalt.
 • Sluta tänka stressande tankar och bara slappna av.
 • Den bästa tiden att prova detta är när du försöker att få sova på natten. Svår smärta gör det naturligtvis svårt att sova. Se om du kan kämpa bort det tillräckligt länge för att släppa av och du kan vakna upp på morgonen för att finna att orsaken till din smärta har försvunnit under natten.

Varningar

 • Kom ihåg att förekomsten av smärta, även om det inte finns någon uppenbar orsak, kan vara en indikation på att något är fel. Se en läkare om du är orolig för den underliggande orsaken till din smärta. Att kunna ignorera smärtan och ta itu med det mentalt är inget substitut för riktig medicinsk behandling.