Wke

Hur man kan behandla en trånga muskel

Kramper är smärtsamma spasmer i en muskel och ofta orsakas av överanvändning, uttorkning eller näringsbrist. De metoder som anges nedan beskrivs några metoder för att behandla trånga muskler. Någon av nedanstående tekniker kan göras ensam eller tillsammans med noterade andra.

Steg

Hur man kan behandla en trånga muskel. Använd komprimering eller massage.
Hur man kan behandla en trånga muskel. Använd komprimering eller massage.

Allmänna metoder

 1. 1
  Dricka vätska. En elektrolyt obalans kan vara orsaken till muskelspasmer, så återfuktande med en elektrolyt dryck kan hjälpa till att återställa balansen. Se upp för den höga sockerhalten i vissa sportdrycker, vilket kan accentuera kramper. Du är bäst av återfuktande med Pedialyte.
 2. 2
  Sträck den drabbade muskeln med en mild, statisk stretch. Detta kan utföras enbart eller efter valfri av de angivna andra tekniker.
 3. 3
  Använd. Helst kombinera detta med en annan teknik såsom sträckning eller approximation. Is kan också användas efter kramp har lättad att minska ömhet i musklerna.
 4. 4
  Använd komprimering eller massage. Ta den drabbade muskeln i ett avslappnat läge (dvs inte sträckas eller förlängas) och applicera direkt kompression till kramp.

Tillnärmning

 1. 1
  Förstå vad approximation är. Approximation är en massage teknik som används för att lindra kramper där muskelfibrerna pressas samman i samma riktning under en viss tid.
 2. 2
  Ta tag i muskeln på vardera sidan (ovan och nedan, inte åt sidorna) av kramp. Skjut dina händer tillsammans, förkorta och komprimera muskeln. Håll detta tills muskeln slappnar av.
 3. 3
  Isometriskt kontrakt (kontrakt utan att flytta lem) antagonisten (motsatt muskel) till muskeln som kramper. Detta tvingar kramp muskeln att slappna av, lindra kramp.
  • Exempel: De fyrhjulingar är kramp. Begränsa rörligheten av benet och sedan kontrahera hamstrings genom att försöka böja knäet. Detta är den mest kraftfulla metod för behandling av en trånga muskel.

Salvor och liniment

 1. 1
  Prova ett smärtstillande (smärtstillande) balsam för att lindra smärta och eventuellt lossa muskeln. Liknar is, dessa lindra smärta i muskeln, så att den kan slappna av och krampen att försvinna, även om det finns få vetenskapliga bevis som tyder på att de är effektiva. Några exempel Tiger Balm, IcyHot, Biofreeze, Iodex från Indien, Zheng Gu Shui, och Dit Da Jow. Massera balsam i muskeln och vila.
 2. 2
  Som is, använder smärtstillande balsam efter kramp är lättad att minska ömhet och främja läkning.
 3. 3
  Följ alltid anvisningarna på förpackningen när det gäller att täcka det område som balsam appliceras. Olika balsam kommer att ha en annan "värme" till dem och så kanske inte fungerar eller kan även orsaka skada om området är täckt.
 4. 4
  Salvor och liniment kan också fungera bättre efter att du har tagit ett varmt bad.

Nypa din läpp

 1. 1
  Försök greppa din överläpp stadigt mellan tummen och pekfingret och vicka och massera den. Inte rekommenderas för långtidsbehandling, men fungerar för omedelbar smärtlindring. Detta är en annan metod overifierat av vetenskapliga standarder.
 2. 2
  Gå att sova. Om du har tid direkt efter din träning, kan kramp i muskler försvinner.

Tips

 • Efter en kramp har avtagit under en betydande tidsperiod (säg 1 timme efteråt) bör du försöka att inducera blodflödet i muskeln för att rehydrate muskler och ta bort avfall. Ett bra sätt att göra detta är att använda en värmepåse. Detta kommer att ta bort mycket av smärtan upplevs vanligtvis dagen efter en kramp.
 • Om du får en kramp i vaden, hålla benet rakt, håll din fot med tårna och dra sakta och försiktigt mot dig.
 • När du går för en lång ansträngande motion (ultra-maraton, långlopp, etc), förutom att planera korrekt hydrering och äta, bör du ta med re-brandpost pulver (Gastrolite eller motsvarande) och använda det så fort du känner en kramp kommer. Det bör ge lindring på plats, får du tillbaka på rätt spår tills du kan få en riktig fix. En annan lösning är att spika din vattenflaskor med en 50/50 blandning av vatten och Gatorade och tillsätt en Goody rygg och kroppen värker pulver.
 • Värm upp innan träning. Arbeta en kall muskel kan orsaka kramper och skada.
 • Få massor av vila före och efter träning. Dina muskler behöver det för att läka.
 • Ät ordentligt. Hålla kroppen levereras med de näringsämnen den behöver för att utföra kommer att hindra dina muskler från spasming och kramper.
 • Komplettera din kost med kalium och magnesium. Bananer är en stor naturlig källa till kalium. Rådgör med din läkare innan du påbörjar ett tillägg regim.
 • Med en "PMS" piller som Midol eller Pamprin hjälper också. De har medicin i dessa piller specifikt för kramper. Ja, det är säkert för killar att ta för.
 • Om du får svår kramp i benen på natten, kan det vara lättare att hålla ett glas vatten och en smärtstillande balsam bredvid din säng så att du inte behöver stå upp för att få dem. Tonic vatten och kinin har också rapporterats att fungera bra.
 • Hydrate! Drick mycket vatten före, under och efter träning.
 • Det kan vara bra att kliva på ett kallt golv i dina bara fötter för att lindra benkramper.
 • Kalium, acetylsalicylsyra och paracetamol förbrukas långsamt under ditt evenemang kommer att avvärja kramper och lindra dina överarbetade muskler.
 • Äppelcidervinäger blandat med lite vatten kommer att bidra till lindring av kramp.

Varningar

 • "PMS" piller kan innehålla ett diuretikum, så läs etiketten noga
 • Kramper är ofta förknippade med skador och kan dölja ett större problem. Se till att inte förväxla en enkel kramp i muskeln för en mer allvarlig skada.
  • Om du är skadad, is den och söka professionell hjälp.
  • Aldrig sträcka en akut skada.
 • Salvor och liniment kan förorsaka allergiska reaktioner hos vissa personer. Kontrollera alltid ingredienser. Utan undantag, dessa sting fruktansvärt när de sätts i kontakt med ögat och kan orsaka skada på ögat. Alltid tvätta händerna noggrant efter applicering balsam eller liniment.
 • Vissa kolesterol läkemedel (som Lipitor eller simvastatin) har en allvarlig biverkning som kallas rabdomyolys. Detta innebär att läkemedlet faktiskt bryter ner muskeln och kan orsaka allvarliga skador om den inte fångas. Om du upplever muskelkramper utan någon uppenbar anledning och du tar ett "statin" medicin för ditt kolesterol, tala med din läkare omedelbart.
 • Försök aldrig att behandla en kramp i någon som är uttorkad.