Wke

Hur gör akupressur

Akupressur är en urgammal kinesisk metod som liknar akupunktur i att de båda delar samma grundläggande begreppet chi: den energi som flödar genom kroppen efter linjer som kallas meridianer. Dessa meridianer kan nås på specifika punkter som tillåter en att manipulera flödet av energi. Tron att sjukdom och smärta beror på avbrott eller blockering av detta flöde är grunden för både akupressur och akupunktur.
Återställa balansen i flödet av energi kan producera djupgående förändringar i omlopp, signalsubstans och endorfin produktion, blodtryck reglering, och många andra förändringar som förbättrar hälsa och välbefinnande samt mer specifika behandlingar. Denna artikel är avsedd att hjälpa dig att använda akupressur tekniker som hjälper dig att få smärtlindring och förbättrar hälsan utan att ta till kemikalier, invasiva procedurer, eller täta läkarbesök.

Steg

Hur gör akupressur. Lär trycket (trigger) påpekar att affären med olika organ och förkroppsligar områden.
Hur gör akupressur. Lär trycket (trigger) påpekar att affären med olika organ och förkroppsligar områden.
 1. 1
  Lär trycket (trigger) påpekar att affären med olika organ och förkroppsligar områden. Ovanstående diagram representerar de viktigaste punkterna, men att lära sig konkreta tekniker för att applicera tryck / massage, tid och familj av besläktade involverade områden kräver forskning för att hitta exakt och tillförlitlig instruktioner.
 2. 2
  Be en vän eller familjemedlem att hjälpa till om så önskas. (Se tips)
 3. 3
  Välj eller skapa en bekväm miljö:
  • Se till personliga behov, såsom, tömma blåsan, stänga mobiltelefoner, låta hunden ut, sätta barnet ner för en tupplur, etc. För att undvika avbrott eller distraktioner.
  • Spela avslappnande musik
  • Använd aromaterapi
 4. 4
  Hitta en position som är bekväm och utföra avslappningsövningar innan du påbörjar din akupressur behandling. Blunda och andas djupt.
 5. 5
  Sätt press / massage för en tidsperiod som ger en märkbar förändring i närområdet manipuleras (i. E. Mindre anbudet, domnande känsla) Du kan märka en omedelbar reaktion på de relaterade områden, men dessa systemiska resultat kan försenas.

Tips

 • Familjer och vänner finner att utföra sådana saker som massage och tryck behandlingar poäng på varandra skapar limning och minskar stress. Föräldrar och även småbarn kan utföra enkla tekniker för att lindra huvudvärk eller illamående, med ordentliga instruktioner, för att hjälpa dem som de älskar att må bättre.
 • Kom ihåg att när du tar ett piller kan vara snabbare, att använda naturliga helande tekniker kommer att bli bättre i det långa loppet. Många kräver livsstilsförändringar som kan vara svårt i början, men det kommer att ge dig en bättre livskvalitet.
 • Medan många enkla akupressur botemedel kan vara självstyrande, för långvariga, komplicerade eller svåra sjukdomar eller smärta, se en professionell akupressur utövare.

Varningar

 • Försök inte några nya terapier eller behandlingar eller sluta ta mediciner utan att diskutera det med din hälsa läkare.
 • Fortsätt aldrig något tryck eller massage som orsakar nya eller mer smärta.
 • Detta är allmän information och är inte avsedd som en ersättning för kvalificerad medicinsk rådgivning.