Wke

Hur att övervinna söndag kväll blues

Tyska och svenska forskare har fastställt att söndagen är statistiskt den minst lyckliga dagen i veckan för de flesta människor. Söndag kväll blues kan vara en indikator på att du inte är eller studera veckan, eller de kan helt enkelt vara en återspegling av dina alltför höga förväntningar om helgen och du träffar jorden med en duns. Oavsett orsaken, är din kropp ger dig signaler som gör att du känner dig blå innan helgen ens har avslutats. Och detta innebär att du måste ta notis om vad dina blues försöker göra klart för dig.

Steg

Hur att övervinna söndag kväll blues. Inse det för vad det är.
Hur att övervinna söndag kväll blues. Inse det för vad det är.
 1. 1
  Inse det för vad det är. Ibland kan det ta en stund att räkna ut varför du känner så blått vid helgens slut. Var säker på att det är inte bara en engångsföreteelse, ett resultat av sådana saker som att ha varit alltför aktiv eller inte aktiv nog under helgen, att vara ensam eller överväldigad av människor, inte äter ordentligt, sover inte tillräckligt, etc. Om emellertid, det är klart att du känner söndag kväll blues som en följd av den kommande veckans arbete eller studier veckan, då är det troligt att vara fel av helgen och mer sannolikt att vara en fråga om resten av ditt liv (den tiden du klämma in mellan helger).
 2. 2
  Inse att känna blues på söndag är inte ovanligt. Du är inte ensam. Många människor lägger stor stock i den kommande och förväntar sig en hel del av sina helger, bara för att känna en sjunkande känsla när helgen börjar lida mot sitt slut. Detta är naturligt om du har byggt upp det för att vara så stor och inte känna en känsla av balans med resten av din vecka. Om det verkliga skälet bakom din känsla blå är letdown från helgen, är det dags att kolla dina förväntningar på helgen och hur man balanserar det med att få glädje av din vecka också.
 3. 3
  Tänk på den kommande veckan. Identifiera de saker om din kommande vecka som kan orsaka att du känner dig nere eller orolig:
  • Kommande tentor, möten, presentationer, etc. som fortfarande kräver förberedelse eller bara oroande dig
  • - Du känner att din vecka blir enformig och att det finns lite att avlasta monotonin i vad du gör
  • Du skräms, mobbade, misshandlade, etc, med någon på jobbet, skolan, högskolan, etc. och du är rädd för att spendera tid i närheten av dem
  • Du vet att du studerar på fel kurs, som arbetar i fel jobb, etc., men du håller den upp ändå
  • Du kan inte riktigt sätta fingret på varför men du bara känner hemskt och du vet att det har något att göra med den veckan inte är lika kul som i helgen
 4. 4
  Tackla orsakerna bakom din blues. Några av anledningarna föreslagits som möjligheterna ovan är mycket allvarliga och kräver omedelbar tackling. Till exempel, om du behandlas illa, måste du omedelbart söka hjälp för att förhindra en fortsättning av denna situation. Å andra sidan, om du känner trycket av ett kommande prov eller presentation, några fjärilar kommer sannolikt att vara frisk för att hålla dig på spelet, förutsatt att detta inte är en vecka händelse. I detta fall kan det vara en fråga om att ge dig själv den natten utanför, titta på en bra film, eller umgås med några vänner istället för att sitta på idisslande.
 5. 5
  Tackla den återvändsgränd veckan eller att allmänt vag känsla av förtvivlan. Om det verkliga skälet bakom din blues är att känna som om du är i en återvändsgränd hjulspår, och att vad du gör under veckan är "meningslöst", är detta allvarligt också men behöver tackla på ett samordnat och målinriktat sätt. I detta exempel är söndag kväll blues som talar om att mycket lite av ditt hjärta kvar i ditt arbete eller studier och att det är dags för en stor omvärdering av var ditt liv är på väg, så att den "veckan du klämma in i mellan helger "slutar att vara bara livet passerar du och börjar bli en konstruktiv och rolig del av ditt liv igen. Hur vet du om detta är fallet? Börja med tanke på dessa frågor:
 6. 6
  Ta hand om dig själv. Undvik att vända sig till alkohol eller droger.
  • Jobbar du i ett jobb som håller lite eller inget intresse för dig?
  • Är du uttråkad på jobbet eller med studierna?
  • Är du trött på att göra samma sak och känner att du behöver nya utmaningar?
  • Är du finna dig själv dagdrömma om andra möjligheter?
  • Är du nära att berätta chefen var att hoppa?
  • Känner du dig som om du går igenom förslagen men till ingen verklig nytta?
  • Har glädje och ambition försvann helt enkelt från vad du gör?
 7. 7
  Gör planer på att göra förändringar. När det kommer till en återvändsgränd jobb eller studieprogram, ju förr att du byter till aktiviteter som passar dig bättre och att du känner uppfyllda, desto bättre. Om du inte vidtar aktiva åtgärder för att göra sådana ändringar i ditt liv, kommer du att slå sig ner för att uppleva söndag kväll blues varenda söndag tills du gör något. Det är ett skrämmande perspektiv. Om återvändsgränd känslor är orsaken till dina blues, här är några metoder för att lova dig själv att nästa våg av söndag kväll blues:
  • Jag lovar mig själv att gå och se / boka tid för att se yrkesvägledare imorgon
  • Jag kommer att köpa denna veckas jobb sidor och börja leta runt, just nu dock, jag ska putsa upp min CV
  • Jag kommer att kalla X som berättade om Y för att se om det är möjligt öppningen är fortfarande tillgängligt / OR / jag ska ringa Z som berättade om P som ändrade kurs halvvägs igenom och såg aldrig tillbaka, jag skulle kunna göra med lite inspiration
  • Det är OK, det är min situation, det är inte jag. Jag är bra, jag är bra på det jag gör, jag behöver bara en förändring, och det är vad jag kommer att arbeta vidare med nu, börjar nu
  • Jag får på internet just nu och letar efter karriären typer som jag passar och jag kommer att börja forska vad annat jag kan prova.
 8. 8
  Ändra söndag kväll beteenden. Om ingen av de allvarliga, livsförändrande skäl kör din söndag kväll blues men du bara känner en stor besvikelse att helgen är över, överväga att göra söndagskvällen en mer spännande kväll. Gå på bio, bowla, ha en TV-kväll med vänner kommer över, gå ut och dansa, etc. Hitta något spännande och distraherande att göra på en söndag kväll i stället för att bara sitta runt otålig. Använd söndag kväll för att hjälpa dig att planera för en fullständig och intressant vecka framåt, göra efterforskningar på nätet och telefonen runt för att låsa människor i catch-up datum med dig. Ha ett spa eller bubbelbad, ge dig själv en manikyr, få din partner att ge dig en massage och ger en i gengäld. Tänk på saker att göra som är roligt.
 9. 9
  Sök professionell behandling. Om du lider av depression, ångestattacker, eller andra försvagande hälsoproblem, är den bästa hjälp som från en professionell som du kan få en korrekt diagnos och arbeta igenom frågorna tillsammans i en positiv och trodde ändring sätt. För vissa människor, kan söndag kväll blues vara en negativ topp i en redan oidentifierad depressivt tillstånd och professionell hjälp är viktigt.
 10. 10
  Skriv ett brev till dig själv och öppna den på nästa fredag. Gör det har två stycken. I första stycket, uttrycka dina känslor och nackdelar med söndag kväll. I andra stycket, motivera dig själv att ha en fantastisk helg och att leva det som om det är den sista helgen i ditt liv.

Tips

 • Avsluta helgarbete innan söndag kväll, kommer detta att hjälpa dig att känna dig mer avslappnad vetskap ditt arbete är utfört.
 • Symtom på söndag kväll blues kan vara illamående, förträngning, ökad andning, letargi, självömkan, tankar depressiva, irritabilitet, knäppa på andra, gråt, ilska, rädsla, kräkningar eller diarré, känsla för varmt eller kallt, etc. - i grund och botten, symptom förknippas ofta med ångest, ångest och oro.
 • Om arbete, högskola eller skola scheman är en källa till djup oro för dig, använd söndag kväll för att utveckla veckans planering och mål. Det finns inget bättre sätt att reda ut dina bekymmer om tid tillgänglighet och tidsfrister än i början av veckan - söndag kväll. åtgärd är alltid bättre än tröghet, så istället för att tänka på det, bara gör det!
 • Söndag kväll blues är definitivt allvarligare i förhållande till arbetet än studier, just därför att studier ändamål, medan arbetet kan sträcka på oändlighet, speciellt om du har erövrat dig till en karriär ström som bara går i en riktning och det är en riktning som du känner stryper dig. Det är mycket viktigt att lyssna söndag kväll blues om karriären apati är den största orsaken.
 • Söndag kväll blues kan också upplevas av barn som utväxlas mellan föräldrar och tidpunkten kan variera beroende på när övergången sker. Detta är en mycket påtaglig oro och bör vara talade genom öppet med barn, söka professionell rådgivning som behövs. Ignorera inte deras känslomässiga smärta, det är mycket verklig och oroande för dem.
 • Försök att träffa nya människor hjälper. Du kommer att ha något att se fram emot hela helgen!