Wke

Så för att lugna din rädsla reaktioner

Om du inte gör det ditt företag att övervinna rädsla, skulle du tror det bättre ska försöka övervinna dig. De flesta människor är underordnade denna känsla även om de kanske inte vet det och kan även aktivt förneka att det är ett problem. Rädsla i denna artikel definieras som den känslomässiga reaktion på fara, oavsett om det är upplevda eller verkliga, och de efterföljande biologiska eller fysiska reaktioner som skadar ditt välbefinnande och stärka allmän emotionell olycka. Vad understryker skräck i alla dess varianter är känslan av att du inte kommer att bli bra. Du kan minska dessa känslor genom att utnyttja dina biologiska reaktioner och försöka minimera dem, eller ens omskolning dem.

Det finns flera tekniker som föreslås i den här artikeln för att utnyttja din biologi i syfte att tysta skräck, som ett givande medel för att uppnå känslomässig frihet.

Steg

Så för att lugna din rädsla reaktioner. Gör något fysiskt och positivt som har konkreta resultat.
Så för att lugna din rädsla reaktioner. Gör något fysiskt och positivt som har konkreta resultat.
 1. 1
  Öva lugn biologi. Till kortslutning rädsla och stänga av kamp-eller-flight respons, måste du träna din hjärna att skicka kemikalier för att motverka dem. Annars kommer rädslan och dess hormoner hålla dig galen. I motsats, med en lugn biologi är det lättare att hitta mod. Många av följande tekniker syftar till att ge en metod som du kan lugna ditt system genom att uppmuntra att ta över från kortisol och andra giftiga rädsla-inducerad kemikalier, så att lugna dina vanliga reaktioner att frukta.
 2. 2
  Gör något fysiskt och positivt som har konkreta resultat. Rengör ditt rum. Kör ner till affären på ett ärende. Låta kroppen göra något som använder "kamp eller flykt" adrenalin energi kommer att minska mängden toxiner bygga upp i dina muskler och hjälper till att bränna ut den omedelbara känslomässiga reaktionen. En känsla av tillfredsställelse från att uppnå något fysiskt som att hugga ved eller skura badrummet kan höja endorfiner och ditt självförtroende i allmänhet.
  • Sociala rädslor brukar inte ha en effektiv fysisk reaktion vägen naturkatastrofer och fysiska hot gör. Det är vad din kropp är redo för, dock. Så bokstavligt talat springer runt, plocka upp saker, flytta runt dem och göra något konkret använder adrenalin och ger din kropp den tillfredsställelse som du har hanterat hotet - du fortfarande andas. Ett hot mot din status eller långsiktiga relationer är något som bäst hanteras i en lugn sinnesstämning. Detta är bra för kylning av känslomässiga slagsmål också.
  • Om du har en vanlig reaktion på situationer som innebär fruktan för dig, kommer din kropp ihåg detta och upprepa det varje gång en liknande rädsla (för dig) situation uppstår. Till exempel, din vanliga reaktion på någon skriker åt dig eller informerar dig ovänligt att du har fel och ansvar för skador, kan vara att krypa upp under filtar och vill gömma sig undan på den känslomässiga sidan, medan på den fysiska sidan, kanske ditt sinne blir tom, börjar din puls att öka, du svettas och känna din spända kropp tur, etc. Alla dessa biologiska svar beslagta ditt sinne och försök att ta kontroll över situationen, vilket gör det mycket svårare för dig att tänka rak. De är instinkt reaktioner på fysiska hot, inte effektiva sätt att hantera sociala och emotionella hot. Om detta blir en standard svar för dig när något går fel, men milda eller större, kommer du förmodligen hitta dig själv oförmögen att bryta rädslan svar utan att veta några specifika tekniker för att komma runt det.
 3. 3
  Titta på din diet. Kostvanor kan provocera och öka en känsla av ångest och oro om du saknar hälsosamma näringsämnen, ha blodsockersvängningar, och du tanka upp på ohälsosamma livsmedel för det mesta. Koffein och socker är bovarna i bränslepåfyllning ditt flyg eller svar slåss. Minskad ångest genom livsmedel kan uppnås genom att öka ditt intag av komplexa kolhydrater, äta mindre, tätare måltider, dricka mycket vatten, och begränsat intag av koffein och alkohol. Var noga med att undvika matkänsligheter eftersom dessa kan öka din känsla av ångest och rädsla om du har en reaktion på dem.
  • Öka ditt intag av livsmedel som innehåller mycket tryptofan. Tryptofan bidrar till att öka din hjärna lugna humör och slappnar av dig. Prova sådana livsmedel som bananer, soja, havre, mjölk, ost, fågel, nötter, jordnötssmör och sesamfrön.
  • Det finns "anti-ångest" dieter som du kanske vill överväga, göra en online-sökning och prata med din läkare om fördelarna med en sådan diet.
  • Komfort äta, inte borde bli (eller förbli) en vana och det långsiktiga målet måste vara att äta en hälsosam kost, se till att dina näringsämnen är balanserad och flytta din önskan att trösta äta i yoga, meditation, andning, och andra mer konstruktiva utlopp.
  • Blodsocker gungor kommer att mata rädsla för att du saknar styrka och energi som en följd av dem, vilket gör att du känner dig fysiskt svagare. När ditt blodsocker svingar, känner du översvallande men det kraschar, kommer din känsla av rädsla tillbaka och du känner dig irriterad, olöst, och orolig.
 4. 4
  Fokusera på din andning. Andningen lugnar väl det sympatiska nervsystemet, eller din "kamp-flykt" reaktion. Upplevda hot kommer inte från rabiat hungriga bestar för de flesta människor längre, de kommer i form av tidsfrister, arga chefer, ouppklarade kollegor och krigförande online-användare. Detta kan innebära att vi inte bränna bort flygningen-kamp svar, i stället låta de giftiga stress kemikalier och hormoner som kortisol att bli upphöjd och simma runt vår kropp oförminskad styrka. Och andningen blir stressad också, korta, skarpa, stick av andningen som ni har lite fokus. Tecken på att du behöver för att förvandla ditt fokus till bättre andning inkluderar en stram hals, knippen-up axlar, ytlig andning, en känsla över bröstet, och en spänningshuvudvärk.
  • Genom att börja att andas långsamt, kommer du signalerar din hjärna att slappna av, så du bromsa frisättningen av adrenalin och kortisol, och öka frisättningen av endorfiner.
  • Läs Hur man andas djupt, hur man mediterar på andningen, och hur man andas som en yoga mästare för mer information.
 5. 5
  Undvik rädsla generatorer. Människor som driva dina knappar och sätta dig in i kamp och flygläge regelbundet bör undvikas tills du lär dig starkare coping mekanismer. För vissa människor kan detta innebära att undvika dem långsiktigt. Ändå kan det vara orealistiskt att undvika all rädsla generatorer, särskilt om de är din chef eller en familjemedlem, så praktiken mycket förpliktande svar när dessa människor börjar att skapa rädsla situationer och snabbt och artigt ta bort dig från deras sfär inflytande. Inte förklara dig, bara helt enkelt göra ursäkter för att komma igång.
  • Balansera rädsla generatorer med känslomässiga vårdare. För varje rädsla generator, hitta ett känslomässigt regenerativ och lugnande person som du vet att du kan vända dig till och varva ner runt. Människor som är goda lyssnare, healers, vårdare och bra viljes är generellt utmärkta motgift till de elakare, mörkare personligheter där ute. Detta är inte en tid för att försöka hitta den goda sidan till den person som har genererat din rädsla, affär först med att lugna ner och bygga upp dig själv igen.
  • Använd dina ögon och inte ditt hjärta. Titta på människor för att bedöma deras verkliga avsikter och beteende. Genom att lära sig att bättre omsätta kroppsspråk, får du lära dig att mycket av vad folk säger motverkas av sin kropp, vilket ger dig mycket större inblick i deras verkliga motiv och till och med sina egna rädslor.
 6. 6
  Ration källorna av rädsla. När hemska saker händer, det är inte en anledning att tvinga dig själv att delta. Titta oändliga upprepningar av våldsamma nyhetssändningar eller katastrofer kommer att öka din rädsla kraftigt och för ingenting i gengäld än hemska bilder och bekymmer. Inse att göra detta inte hjälper offren för sådana kriser och det känns mer hjälplös.
  • Om en katastrof inte ställa dig, få proaktiv och planera hur du skulle vara beredd på en katastrof om det hände, istället för att oroa dina strumpor.
  • Hitta ett sätt att köra bil eller resa till och från arbetet som minskar dina chanser att bli involverad i bilköer. Detta kan öka din rädsla nivåer om du är orolig tid, olyckor och buller. Läs för mer information.
  • Lär dig att genom att hantera det. Istället för att undvika det, hitta konstruktiva sätt att hantera och att hävda dig själv runt andra. Kom alltid ihåg att du inte behöver ge förklaringar till ursäkta dig själv eller för att stå upp för dig själv. Du behöver inte tolerera missbruk människor eller situationer.
 7. 7
  Ta lugnande mini-pauser. Om du är mycket känslig och tenderar att bli överväldigad av de sevärdheter, ljud och aktivitet runt omkring dig, tills det byggs upp i en fruktansvärd crescendo, göra en insats för att ta regelbundna pauser för att återställa en känsla av inre lugn. Sitta utanför för lite, ta en promenad, göra en kort meditation, etc. På detta sätt, förhoppningsvis kommer du att lindra uppbyggnaden av rädsla som kan utlösas genom någon händelse under dagen som upprör dig.
 8. 8
  Använd en progressiv avslappningsteknik. Tekniken föreslog nästa kan användas på en lugn plats på kontoret, hemma, i lunchrummet, i en park, eller var som helst som du kan fly till när du känner rädslan montering:
  • I en bekväm position, sittande eller liggande, ta några djupa andetag och samtidigt låta kroppen gå så slapp som möjligt.
  • När du är redo, börja med att dra åt musklerna i tårna... håll för att räkna till tio... sedan koppla.
  • Njut lindring av spänningar smälter.
  • Gör samma sak med foten muskler, och gå långsamt genom hela kroppen: vader, ben, mage, rygg, nacke, käke, ansikte, entreprenad och frigöra varje område.
 9. 9
  Ha en avkopplande bad eller dusch. Fördjupa dig i varmt vatten för att koppla av muskelspänning snarast möjligt, även om det innebär att göra det så fort du kliver tillbaka genom dörren till ditt hem.

Tips

 • En annan sak som hjälper är att sluta ta sig själv på så stort allvar. Tänk på de människor du känner som alltid tar sig själv på allvar, verkar de nöjda och reagerar de väl när den placeras i en situation där rädsla är en normal reaktion? Generellt är svaret nej.
 • Dessa praktiska förändringar, som gör att du kan ta kontroll över din kropp, kan vara oerhört effektivt för att återställa lugnet. Du behöver inte vara passiva medan misshandlas av rädsla. Offret mentaliteten tar många former. Det krävs mod för att ta kontroll, att säga, "Jag kommer att vara ansvarig för min biologiska egenvård." Utbilda din kropp hur man ska bemöta gör dig känslomässigt fri.
 • Journal vad som hände. Det är mycket lättare att identifiera de stora påfrestningar i ditt liv genom vilka händelser ständigt upprepas i din journal än med något som händer bara en gång. Om du är stressad av ett ständigt kritiskt familjemedlem och en vän oavsiktligt säger något som stressar dig, kan du skära bort fel förhållandet att släppa vän. Vänta tills du är lugn för att bestämma vad man ska göra på lång sikt, som i, som att distansera dig från.

Varningar

 • När någon är otrevlig mot dig, är det bästa svaret att slappna av, att inte ange kamp och flygläge. Kom ihåg, det är bara en persons åsikt om dig, tänker så vad, och gå vidare med ditt liv att veta att du gör ditt bästa och att göra bra val. Du är också mer benägna att tänka på en kvick och effektiv reaktion när du är lugn.
 • Om någon av dessa tekniker för avslappning ger negativa resultat, såsom förtvivlan eller en flamma av kronisk smärta, inte använda dem. Kronisk smärta sjukdomar kan göra några avslappningsövningar opraktiskt.
 • Om du är i fysisk fara, springa eller slåss. Sluta inte att räkna ut förövaren motiv eller oroa sig för om det var ditt fel. Komma bort och få hjälp. Rådgivning kan hjälpa dig att övervinna sviterna av missbruk, som inkluderar extrema reaktioner på sociala hot som skriker, kritik, förolämpningar och vanor som leder dig att samarbeta med andra missbrukande människor.