Wke

Hur att rengöra levern

Levern är den näst största organ i människokroppen och en av de viktigaste, eftersom det är ansvariga för filtrering skadliga gifter ur blodet. Det finns medicinska program för att avgifta levern, men det finns också flera naturliga, enkla livsstilsförändringar du kan göra som du lär dig att rena levern som hjälper din leverfunktion optimalt.

Steg

Hur att rengöra levern. Minimera alkohol och koffeinintag.
Hur att rengöra levern. Minimera alkohol och koffeinintag.

Mat och dryck

 1. 1
  Undvik snabbmat. Livsmedel som bearbetas och innehåller massor av konserveringsmedel, fett och kolesterol kan orsaka att levern blir överbelastad och igensatta med fett rester. Städa ur din lever genom att undvika bearbetade eller feta livsmedel så att levern att frigöra sig och regenerera celler. Betrakta en 2 - eller 3-dagars fasta på endast frukt och grönsaker för att göra detta ännu snabbare.
 2. 2
  Minimera alkohol och koffeinintag. Alkohol och koffein är två av de största syndarna som insättningar gifter i levern och hålla den från att fungera korrekt. Rengör din lever genom att minska ditt intag av alkoholhaltiga och koffein drycker och ersätta dem med icke-alkoholhaltiga drycker att låta levern att regenerera, spola sig ren och fungera korrekt.
 3. 3
  Drick mycket vatten. Avgifta levern och spola gifter ur genom att dricka minst 2 liter vatten varje dag. Dricka mycket vatten kommer att hålla dig hydratiserade, vilket naturligtvis uppmuntrar cellförnyelsen. Det kommer också att levern att filtrera ut mer gifter och rester, låter det arbeta snabbare och öka din energinivå.
 4. 4
  Ät dina grönsaker. Vissa grönsaker innehåller näringsämnen som betakaroten som stimulerar leverceller och skydda levern från gifter. Mörka, gröna bladgrönsaker som spenat stimulera celltillväxt och stimulerar levern, medan rödbetor skyddar gallgångarna i levern från toxin skador. Sikta på fem portioner grönsaker dagligen och inkluderar de som innehåller lever-medhjälp näringsämnen.
 5. 5
  Använd ett supplement. Naturliga örter som mjölk tistel, kardborre och maskros rot är alla sagt att hjälpa till att befria kroppen från gifter och samtidigt skydda leverceller och främja hälsosamma leverfunktionen. Allt kan hittas i kapsel-eller tablettform och maskros rot också kommer i vissa örtteer. Lägga dessa tillskott till din dagliga kost kan hjälpa rengöra levern och reglera dess funktion.
 6. 6
  Lägg citron till din diet. Drink citronsaft i vatten eller te gång om dagen. Citronsaft stimulerar leverns galla produktion bidra till att driva gifter ur. Den förhindrar också uppbyggnaden av gallsten och främjar matsmältningen och leverfunktion i rörelsen av magsyra.

Livet förändras

 1. 1
  Destress ditt liv. Stressande situationer släpper hormoner och endorfiner i blodet, vilket i sin tur, insättning toxiner i levern och sakta ner. Eliminera stress i några områden i ditt liv som du kan. Överväg anti-stress aktiviteter som yoga och meditation.