Wke

Hur man undviker viktökning medan du arbetar ett skrivbord jobb


Office arbetstagare, särskilt de som använder datorer mycket, tillbringar större delen av dagen sitter ner, stirra på en skärm. Det är väldigt lätt att gå upp i vikt på ett sådant yrke. Här är några steg som du kan använda för att undvika att gå upp i vikt medan du arbetar ett skrivbord jobb, och kanske gå ner lite i vikt som du redan har vunnit.

Steg

Hur man undviker viktökning medan du arbetar ett skrivbord jobb. Håll dig borta från godis.
Hur man undviker viktökning medan du arbetar ett skrivbord jobb. Håll dig borta från godis.
 1. 1
  Dricka ansvarsfullt. Håll dig borta från läsk och söta drycker. De är väldigt frestande, och kan hjälpa dig att hålla dig vaken medan du arbetar borta, men de verkligen inte göra något för dig och är full av tomma kalorier i form av socker. Om du fortfarande behöver koffein, anser kaffe eller te (inte för mycket av det och titta på socker). Prova koffeinfritt drycker, tillfällig fruktjuice och vatten med citron pressas i det.
 2. 2
  Drick mycket vatten. Dricksvatten är bra för dig, och det kommer att hålla dig utanför läsk, kaffe eller alkohol. Du kommer också att börja gå på toaletten oftare och du kommer att bränna bort några kalorier promenader där.
 3. 3
  Håll dig borta från godis. Ja, de är läckra, men de har inte riktigt tillfredsställa hunger och du ska bara äta mer och mer. Istället för att besöka automaten, ta med mellanmål hemifrån, såsom baby morötter, pinnar ost, hel eller skivad färsk frukt, små mängder av torkad frukt, salta kex och även tuggummi.
 4. 4
  Gå runt på kontoret och sträcka då och då. Hop lite. Dansa. Prank dina vänner. Bara flytta runt! Ta pauser varje timme eller så och flytta din kropp.
 5. 5
  Övning på din stol. Det finns många webbplatser på nätet som erbjuder idéer för att utöva på din stol. Du kan även överväga en liten uppsättning vikter. Det finns även gym datorprogram som varnar dig när det är dags att ta en paus och ge dig utnyttja optioner.
  • Fidget. Ja, sa din mamma att du inte, men att flytta runt, även lite, kan hjälpa bränna kalorier och hålla blodet flyter.
  • Sätta musik på, om det är lämpligt att göra så (använd hörlurar för att inte störa medarbetare). Gå därefter till musiken. Du är på jobbet, så att du inte har ett dansparty, men du kan peka tårna eller bob huvudet lite. Det hjälper alla.
 6. 6
  Använd laddningstid för att hålla sig i form. Om du vill, träna i väntan på saker på datorn för att ladda. Få upp ett arbete över till den andra sidan av kontoret och tillbaka igen eller göra några ben sträckor.
 7. 7
  Försök att stå när du programmerar. Detta är hälsosammare än att sitta. Eller byta din stol för en övning boll. Detta kommer att arbeta din abs och balans.
 8. 8
  Ta trappan istället för hissen för att nå ditt kontor. Detta är en enkel men effektiv övning. Vid foten av trappan, sätta tårna vid kanten av basen steget och sänka hälarna i marken och sedan sträcka upp på bollar av dina fötter. Gör detta fem gånger för att ge kalvarna en grundlig träning. Du kan också öva att kliva upp på en tjock bok, exempelvis en telefonbok.
 9. 9
  Ta promenader vid lunchtid, eller före eller efter jobbet. Få ut och gå runt byggnaden, eller blocket. Få lite naturligt solljus om vädret tillåter. Om vädret är crummy, besöka närmaste trapphuset för ett träningspass. Att ha en träningspartner kan hjälpa.
 10. 10
  Träna utanför kontoret. Cykla eller promenera till jobbet eller till busshållplatsen, om du kan. Om du inte kan, hitta tid att få lite motion utanför arbetstid. Även en femton minuters promenad varje dag är bättre än ingenting.
 11. 11
  Ta med din lunch hemifrån. Restaurang måltider innehåller ofta stora portioner och kaloririka val. Du kan äta bättre och till en lägre kostnad om du tar med din egen.
  • Packa tillräckligt med mat till sista dagen. Om din smörgås avtar innan avslutning av tid, har du ett hälsosamt mellanmål, eller kommer du att besöka automaten?
  • Om du äter på en restaurang eller kafeteria, leta efter mindre portioner. Har de erbjuder en halv smörgås med en sallad eller en kopp soppa? Finns det en salladsbar?
  • Dela upp stora portioner. Ät hälften av en restaurang måltid den första dagen och spara den andra hälften för en annan dag.

Tips

 • Carry papper med dig när du går så det ser ut som du arbetar.
 • Ät frukt som godis substitut, eller kanske sockerfritt tuggummi. Det kommer att hålla munnen upptagen.
 • Sug på isbitar under varma vädret, det hjälper till att kyla dig och hindrar dig att nå för godis och läsk.
 • Köp en rolig vattenflaska med bilder eller ord, för att inspirera dig att dricka vatten. Fyll inte det med något annat än vatten, gör den speciell. Din vattenflaska skär också ner på din användning av engångsmuggar.
 • Gå runt på kontoret när du får chansen och minst varje gång i timmen.

Varningar

 • Lämna inte ditt kontor för ofta, kan det ha en dålig bieffekt på ditt arbete. Använd kontorslokaler som gångutrymme stället grusa utanför eller i korridoren alltför ofta.
 • Drick inte för mycket vatten före sammanträdena. Lämnar mitt i ett viktigt möte kan bli katastrofala.
 • Rådgör med din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram.

Saker du behöver

 • vattenflaska
 • vatten
 • hälsosamma mellanmål
 • Internetanslutning (för att söka efter träning idéer)