Wke

Hur att skydda mot en STD

Detta är, som rubriken säger, hur man skyddar mot en STD. Det bästa skyddet är avhållsamhet, men för dem som bestämt sig för att ha sex, här är några andra sätt att skydda dig själv.

Steg

Hur att skydda mot en STD. Använd kondom (inte bara för samlag, även för oralsex).
Hur att skydda mot en STD. Använd kondom (inte bara för samlag, även för oralsex).
 1. 1
  Få testat. Om du är fast beslutna att ha sex, sedan se till att både du och din partner få testas för STD. Tänk på att vissa STD-test inte kommer att vara helt exakt om tillräcklig tid mellan din senaste sexuella möte och provningen inte beaktas. Ett exempel på detta är den HIV-testet, vilket kan ta ca 3 månader efter din sexuella mötet innan du kommer säkert veta om du har hiv eller inte.
 2. 2
  Använd kondom (inte bara för samlag, även för oralsex). Kondomanvändning är det näst bästa som du kan använda för att skydda dig mot STD. Det minskar kraftigt risken att smittas av hiv, herpes, syfilis, gonorré, genitala vårtor, och andra saker, men tänk på att det fortfarande inte är en bra idé att ha sex med en person som har testat positivt för någon av ovanstående oavsett om du använder kondom eller inte.
 3. 3
  Använd latex hinder för alla sexuella handlingar med någon som du inte är i ett ömsesidigt monogamt förhållande. Detta kan inkludera latexhandskar och / eller tandvård dammar beroende på handlingen.
  • Om du går till en prostituerad, det finns en mycket stor chans att du kommer att få en STD av något slag.
  • Om du väljer att sova med en person som har en historia av att sova med en massa andra människor, är sannolikheten för att du får en STD lägre men fortfarande hög.
  • Om du väljer att hittills somebody över tiden, lära känna dem, ta reda på om deras bakgrund och får testat och sedan sova med dem, är sannolikheten att du kommer att få en STD lite till ingenting.
 4. 4
  Notera att vara smart är också viktigt att inte få en STD. Var inte dum och göra saker som i sig har en hög sannolikhet / risk för att du får en STD.

Tips

 • Låt inte din partner tvinga dig till något du inte vill göra. Vidta försiktighetsåtgärder.
 • Undvik att hamna i situationer som kan orsaka dåligt omdöme (alkohol, droger, etc.) Många olyckor inträffar eftersom folk blir slarvig under påverkan av ämnen.
 • Bara ha sex med någon du litar på. Lita på din instinkt. Om du inte känner dig bekväm, sedan bara gör det inte.
 • Om det är första gången att ha sex, ta det lugnt. Det är okej att vara nervös.

Varningar

 • Du kan inte berätta om din partner har en STD genom att bara titta på dem. Endast en läkare kan diagnostisera STD. Vissa är detekterbara enbart med blodprov. Många människor inte ens inser att de har en viss STD tills de får ett positivt test på deras läkarmottagning. STD inte diskrimineras och påverkar alla raser, åldrar och ekonomiska nivåer.
 • Kondomanvändning i allmänhet är inte nödvändigtvis tillräckligt. Försök att använda säkra kondom övar också. Undersök kondomen innan du använder den för att se till att det inte finns några revor eller tårar. Se till att du följer anvisningarna på förpackningen för att sätta på en kondom: se till att det inte finns några luftfickor, kom ihåg att lämna 1/2 "utrymme vid spetsen Också, inte återanvända en kondom De är bara bra när detta ingår.. Om du ångrar dig och bestämmer dig för att ta av kondomen innan utlösning Bättre säker än ledsen:. byta kondom om du bestämmer dig för att fortsätta senare.
 • Blanda inte sex och alkohol (du kan göra saker som du inte skulle ha gjort annars).
 • Kondom används är också en effektiv åtgärd för preventivmedel när de används på rätt sätt, men det kan vara en bra idé att använda en alternativ metod i off chans att kondomen beslutar att bryta (exempel p-piller). Detta beror också på dina religiösa idéer och moral.
 • Sex och droger är inte värt det heller (droger som marijuana kan ha samma effekter som depression mediciner, vilket kan minska mängden smörjmedel i den kvinnliga orsakar henne att njuta av sig själv mindre).
 • Vissa människor är allergiska mot latex. Var säker på att din partner inte är allergisk innan du bestämmer dig för att använda en latex kondom. Om din partner är allergisk, det finns alternativ: Polyisopren och polyuretan är två andra material som kondomer kan vara gjorda av och ändå skydda mot könssjukdomar. Lammskinn kondomer är INTE är> effektivt mot könssjukdomar, inklusive AIDS, men de gör ändå skydda mot graviditet.

Saker du behöver

 • En läkare att administrera STD-test.
 • En kondom för när / om du bestämmer dig för att ha sex.
 • Kanske viktigast av allt, (vilket förhoppningsvis också någon du älskar innerligt liksom) någon som du är intresserad av att ha sex med.

Relaterade länkar

Center for Disease Control STD information och kliniker