Wke

Hur man gör fred med herpes

Viruset kommer att vara i din kropp för livet, och tro det eller ej, föredrar det mycket att hålla vilande, likt sin kusin - det vattkoppor virus - det är också en medlem av herpes familj av virus och även i din kropp för livet.

Steg

Hur man gör fred med herpes. Tillåt dig själv till dig själv för att ha herpes.
Hur man gör fred med herpes. Tillåt dig själv till dig själv för att ha herpes.
 1. 1
  Förlåt den person som gav dig herpes. Även om du har blivit lurad och äventyras utan ditt samtycke, att hålla i vrede och förbittring inte bara förvärrar din hälsa, men också binder dig psykiskt att en negativ händelse som du är maktlösa att förändra.
 2. 2
  Tillåt dig själv till dig själv för att ha herpes. Många människor med herpes känner mig smutsig, skamsen, utfryst och äventyras genom att det är för de flesta människor en enkel hudinfektion inte värre än en måttlig fall av eksem. Acceptera att du har herpes, och att du kommer troligen att ha det för resten av ditt liv, och förstå att ha herpes inte gör dig mindre moraliska, mindre etiska, mindre attraktivt, eller mindre värd på något sätt än innan du smittad blev.
 3. 3
  Ut ur garderoben. De flesta av det stigma kring herpes är självpåtagna av de av oss - däribland jag själv - som har herpes. Berätta för dina nära vänner och familjemedlemmar som du har herpes. Nå ut till stöd och förståelse på samma sätt som du skulle göra om du hade ett icke-sexuellt överförbar sjukdom. Oftast hur andra kommer att reagera på dig är en återspegling av hur du känner och projektet själv. Ju mer du är i fred med dina herpes, desto mer sannolikt är det att du kommer att hitta stöd och förståelse i samhället omkring dig. Sextio procent av den vuxna befolkningen har herpes 1 eller 2, så att du är en medlem av majoriteten, inte någon obskyr minoritet.
 4. 4
  Arbete på dina triggers. Herpes bara re-aktiverar sig själv när du utlösa den med stress, för mycket solexponering, dåliga kostvanor, en Candida jäst problem, för lite sömn, och / eller för mycket festande. Herpes är som ett frö i en öken. Det kommer att sova på obestämd tid om signalen att gro inte ges.
 5. 5
  Gör fred med viruset. Antingen genom bön, kreativa visualiseringar, meditationer, bekräftelser, eller någon kombination av ovanstående, gör ett fridfullt boende med viruset. Släpp vrede och förbittring och ångest. Om du hålla balansen och frid i ditt sinne och kropp, kommer herpes bli en relativ icke-faktor i ditt liv.

Tips

 • Räckvidd för livsmedel rika på omega fettsyror såsom hampa och linfrön, lax, tonfisk, sardiner och makrill, avokado och oliver. Ät ekologisk yoghurt dagligen med minst 2,5% mjölkfett. Ät massor av vitlök eller ta en vitlök komplettera. Ät bryggerijäst eller ta en selen tillskott.
 • Meditation, eller progressiv avslappning, kan lugna nerverna.
 • Om du har genital herpes, sluta använda sköljmedel.
 • Johannesört är en annan effektiv ört för herpes. Använd som te och lokalt i krämer, salvor och krämer. Undvik för mycket solexponering under nästa dag, men lite sol exponering verkar faktiskt hjälpa johannesört bli mer effektiva.
 • För kost, undvika koffein i alla former, inklusive choklad, kaffe, grönt te och svart te. Undvik nikotin och överdriven alkoholkonsumtion. Undvik alla nötter och frön utom hampafrön och linfrön. Undvik russin, johannesbröd, och gelatin och sädeskorn. Undvik vin och druvor under utbrott. Ät en låg sockerhalt kost med endast måttliga mängder av fullkornsbröd och fullkornspasta.
 • När aminosyran Lysin är högre i din kost (mat och dryck objekt) än aminosyran arginin, då herpes har problem replikera. När arginin är högre än lysin, multiplicerar herpes snabbt.
 • Lysin krämer kan användas under varje utbrott, men varannan dag av strömutbrott med en annan typ av behandling. Till exempel, kan dag One vara lysin grädde, kan dagen Two vara en ört.
 • Den lysin / arginin i livsmedel kan lokaliseras med hjälp av regeringens uppgifter på NutritionData.com (Klicka på länken "matar genom Nutrient")
 • Lysintillskott fungerar bra om det tas så fort du märker vanliga tecknen på annalkande utbrott, eller ännu bättre, precis före uppleva de vanliga triggers, vilket lysin kan tas före solexponering, choklad och binges nötter, vin, etc. Vassleprotein är en stor källa till lysin och innehåller andra aminosyror, och det skulle vara mer lämplig när det behövs för långvarig regelbunden användning. Vassleprotein drycker är läcker. VARNING: Lita inte på lysin piller som ett verktyg för att äta mer choklad, nötter, alkohol, etc, regelbundet. En dag kommer din viruset har anpassat och lysin kommer inte längre att vara mycket effektiv. Så sluta använda lysin piller när utbrottet har läkt. Men du kan dricka ett vassleprotein dagligen om du vill.
 • Låt aldrig någon säga till dig att herpes bör hindra dig från att ha sex (förutom under utbrott). Det är en mindre hudåkomma och bör inte påverka ditt sexliv.
 • Var noga med att alternativa typer av behandlingar med hjälp av andra behandlingar för framtida utbrott. Vanligaste behandlingsrelaterade förändringar bidrar till att stoppa herpes från att anpassa sig snabbt till en typ av behandling.
 • Ta upp yoga eller tai-chi eller qi-gong. Stansa en boxningssäck eller spela tennis, badminton eller squash.
 • Citronmeliss, även kallad Melissa, är en mycket effektiv ört, och är ett regelbundet förskrivna herpes behandling i Tyskland. Drick Citronmeliss som te, och tillämpa extrakt i lotion eller krämer. Du bör alternera denna behandling med en annan typ av behandling, eftersom herpes kommer också att anpassa sig till citronmeliss och du hittar anti-herpes effekterna av denna ört kommer att minska med tiden, men det är främst en angelägenhet för dem som upplever flera utbrott per år.
 • Få lite perspektiv. Herpes är medicinskt oviktig och för det mesta inte göra någonting.
 • Lakritsrot är effektiv för herpes. Drick som te varje dag under utbrott. Lakritsrot extrakt fungerar bra när det används i krämer och krämer. VARNING: Lakritsrot är inte användas av gravida kvinnor.
 • Om herpes "bubblor" i ditt utbrott är fulla och "mognat", kan du finna stor lättnad genom att ta en varm dusch och sedan försiktigt torka området med toalettpapper, då uppfällbart mer toalettpapper och nypa, klämma och vrida de "bubblor". Sedan sandskädda med färska toalettpapper till torrt, och tillämpa krämer / salvor, och använd gasväv med papper tejp dressing.
 • Valerian ört och Passion Flower ört är bra för lugnande nerver, men citronmeliss och johannesört också lugna nerverna.
 • I det ögonblick du ser ett utbrott eller hudförändring orsakad av herpes, snabbt tillämpa en liten droppe tea tree oil 3 gånger om dagen på skadan med tops. Var försiktig så att du inte tappar oljan direkt på skadan som det är en potent olja och kan orsaka brännande om alltför mycket används. Din lesion kommer att vara borta inom en dag eller två.
 • Anti-inflammatoriska mediciner och örter, såsom ibuprofen har visats minska ömhet i samband med virus i känsliga områden, inklusive anus och vagina området. Även om detta inte brukar leda till en nedgång i symtom, hjälper det med smärtan.

Varningar

 • Bo utanför Internet. Googla "herpes" kommer antingen ta upp obildade dravel, eller deprimerande rop på hjälp av den nyligen diagnostiserade, vilket bara gör att du mår sämre. Gå till stödgrupper eller ringa hjälplinjer om du behöver - dessa kommer att ge mer exakt information och bättre stöd.
 • Gör din forskning innan du försöker åtgärda protokoll såsom DMSO och väteperoxid. Undvik nonoxynol-9. Nonoxynol9 har (spermiedödande medel) visats öka dina chanser att sända en STD.