Wke

Hur att släppa tankar och känslor

Tankar och känslor kan vara trevligt nog, men alla har erfarna tankar och känslor som orsakar dem olycka eller stress.

När vi är stressade har vi ofta en miljon och en saker som händer på en gång och en tjattrande sinne är en av de sista sakerna vi behöver. Därför är det mycket viktigt att kunna spendera lite tid att slappna av, sätta saker i sitt sammanhang och att släppa taget.

Här är några metoder som kan hjälpa släppa, undersöka varför vi håller på tankar och känslor i första hand och några tips för att lägga till i din verktygslåda.

Steg

Hur att släppa tankar och känslor. Inse att döma dig själv är inte bra.
Hur att släppa tankar och känslor. Inse att döma dig själv är inte bra.
 1. 1
  Fokusera och vara uppmärksamma på vad som händer och vad du gör. När sinnet chattare bort i bakgrunden, fokusera på det och inse att det finns en tanke kedja händer - ofta betydande delar av sinnet är faktiskt inte medvetna om vad som händer, eftersom det bara en del av bakgrunden. Du kan säga "Jag är för närvarande känner här" eller "Jag tänker så och så" Detta kan hjälpa till att fokusera sinnet på vad som händer så att det inte går iväg till nästa grej. Ganska ofta tankarna stannar bara genom att fokusera på dem eftersom de plötsligt utsätts för granskning.
  • Om du tittar på en lugnande bild, kan sinnet slappna av och släppa taget, men det bara händer när du slutar försöka och förväntar att det ska hända.
 2. 2
  Observera vad som händer att utveckla en insikt och förståelse för hur tankar och känslor styra dig. Genom att titta på de tankar, tar det inte alltför lång tid att se att det är två skilda saker händer - ett tema och en process. Processen är den tänkande eller uttrycka känslor.
  • Sinnet inte alltid behöver ett tema att tänka, det är när sinnet chattare bort över vad som verkar ett ologiskt och ganska vild ström av tankar. Sinnet använder tänkt precis som en napp eller en distraktion och ofta gör det när det är fysisk smärta, när den är rädd eller försöker skydda sig från något. Om du tittar på sinnet som en maskin, kan du se ibland sinnet bara greppa vad den kan hitta eller känna att använda som ett tema eller ämne för eftertanke.
  • Tema baserade tänkande är mycket mer uppenbar, kan du vara arg, orolig eller har en viss känsla över en fråga och du tycker om den frågan. Dessa tankar tenderar att vara repetitiva och fokuserade bara på temat till hands.
  • Var snäll mot dig själv, eftersom detta är ett viktigt sätt att träna sinnet att släppa olycka har fördelar.
 3. 3
  Inse att döma dig själv är inte bra. Genom att döma dig själv på temat dessa tankar det kan faktiskt göra problemet svårare att hantera. Du kanske har funderat på hur mycket du inte gillar någon så känna skuld eller arg för det.
  • Praktiskt sett, släppa taget handlar inte om rätt och fel och du måste sikta inte låta denna handling av klassificering någonstans nära dina problem. Om du börjar tänka att det är "fel" att vara deprimerad eller orolig, eller att hata, vara arg (etc), eller att tro det fel att dessa känslor skulle existera eller plåga oss, så när dessa nya tankar om dom uppstår fler problem börjar hända. Detta tränar då sinnet att bli stadigvarande eller ingrodd som en orsak och verkan process och det blir svårare i framtiden att vara i kontroll.
  • Genom att acceptera och låta den känslan går så bra är det första steget framåt som att döma kan starta fler tankar och känslor lätt. Om ditt sinne försöker tvångsmata du trodde kedjor eller känslor, domar är ett annat verktyg man kan använda för att dominera dig. Det är klokt att komma ihåg att vårt sinne är källan till alla våra manipulativa färdigheter så sinnet vet mer tricks än vi ofta medvetna om. Den gör detta eftersom de delar av sinnet som längtar och är beroende av saker vill bo vild med våra önskningar igång och styra oss. I stort är det vårt missbruk som driver oss alla.
 4. 4
  Tänk på din relation med tanke eller känsla. Tankar vanligtvis körs av vana så kommer att dyka upp igen, när du slutar att vara medveten. Lösa för att låta dem gå liksom inte bara har du att stoppa kedjan, måste du förhindra nya.
  • Svårigheten är att det är ett ganska centralt problem: i huvudsak sinnet måste vara ointresserade eller desillusionerad med temat och tänkandets process eller känslomässigt känner. Ofta är detta hjälpte mycket genom att erkänna att temat och känslan eller tankeprocess till hands inte hjälper oss just nu. Det finns en hel del känslor & betvingar trodde vi inte vill släppa eller visa som stressande eftersom vi ofta vill utforska teman och frågor som de företräder (t.ex. när de blir arga, eller är orolig etc, vill vi tänka på vem, var, vad, varför etc).
  • Denna specifika "vilja att tänka" eller bara "vill tro", är mer kraftfull än vår önskan att släppa taget - släppa taget är verkligen svårt när det är helt enkelt uppvägs av en starkare önskan. När vi inte är försiktiga och vara medveten, börjar vi bara kämpa oss själva vilket också är en del av tricket om du tänker för den skull tänka. Fighting blir en annan distraktion från frågan sinnet är på väg bort från - sinnet är fortfarande i full kontroll, även om det inte ser ut som det. Du måste motverka den starka "vill tänka på" med en mild men mycket långlivade "OK, det är dags att gå vidare och släppa taget" tills slutligen viljan att släppa taget är starkare än viljan att tänka på frågan.
  • Det andra problemet är känslor är något som vi ser som en del av vår identitet eller en del av oss. Vi har ingen önskan att erkänna att en del av oss kan få oss smärta eller misär, eller att de har möjlighet att göra oss olyckliga. Människor är ofta utbildade att tro att "alla" känslor är värdefulla när de är "mig" eller "min". Vissa känslor orsaka stress, men vissa inte. Detta förklarar hela metoden, måste du följa tanken och känslan tillräckligt länge för att avgöra - utan att fördöma dig själv - om känslan är värt att behålla, eller värt att släppa.
 5. 5
  Jämför denna teori till din egen erfarenhet. Om du har ett tema baserat trodde du vill släppa tänka, prova några av dessa experiment::
  1. Försök så hårt du kan för att undvika att tänka på en isbjörn, eller (mer ovanligt) en lila polka-dot flamingo dricka en kopp kaffe. Detta experiment är ganska gammal men ändå bra att visa dynamiken i tanken. Det enkla faktum är att kunna upprätthålla ett försök att inte tänka på isbjörnar, eller när vi upplever en olycklig tanke, kämpar vi mot det, båda försöker undertrycka en tanke och kämpar mot en tänkt både kräva tillämpas och upprätthållas ansträngning och temat (t.ex. isbjörnen) som ett objekt. Om du fortsätter att försöka eller kämpa att inte tänka på det, stannar björnen satt.
  2. Säg att du håller en penna i handen och vill släppa den.
  • För att lägga ner pennan, måste du vara hålla det.
  • När du fortsätter att vilja lägga ner den, måste du "fortsätt" för att hålla det.
  • Logiskt du inte kan lägga ner den när du fortfarande håller den.
  • Ju mer ansträngning och avsikt tillämpas i "vilja" att lägga ner den, desto mer grepp appliceras på pennan.
 6. 6
  Lär dig att släppa taget genom att koppla din kamp mot de känslor och tankar. Samma fysik gäller i sinnet. Eftersom vi försöker att tvinga de tankar bort, ju mer vi håller fast vid dem för att kunna tillämpa den kraft tvingar den att gå. Ju hårdare vi försöker tvinga det, ju mer vi spänna och krossning sinnet. Sinnet reagerar dock som om den håller på att attackeras.
  Vägen är ute istället för att tvinga det, bara koppla greppet. Pennan faller ut din hand allt på egen hand på samma sätt som tankar och känslor. Du kan behöva lite tid - om du använde våld kan det vara märkta på sinnet för en kort stund, eftersom sinnet är så vana vid att kämpa det så det har blivit nästan ingrodd som en mental ockupation.
  • Det är så mycket som sinnet egentligen. När vi klämma in på tankar och känslor genom att utforska dem, eller försöker förstöra dem - de kommer ingenstans - de är låsta i tight. Vi måste koppla greppet för att kunna låta dem gå.
 7. 7
  Utveckla vissa färdigheter för att använda när tanken eller känslan uppstår. Det finns en mängd saker du kan prova eller fråga dig själv när det finns en tanke eller känsla som bara fortsätter att upprepa. Här är några bra saker att tänka på eller försöka:
  1. Har du någonsin läst en bok, sett en film eller gjort något så många gånger du vet allt om det, och det verkar bara ointressant och tråkigt? Om du gör samma sak och titta på tanken och vara ointresserade med det, det finns inget mer anknytning till det så det är lättare att släppa taget.
  2. Om tanken inte lämna, manipulera tanken. Kör den bakåt, vrid eller böj den, ändra det - så småningom kan du se till att du kör showen. Genom att ersätta en obehaglig tanke med en mer lugnande tanke kedjan, är en temporär fix, men ändå en bra i tider av nöd. Du kan släppa frågan enklare när du känner att du har mer säkrare grund att stå på.
  3. Gör ett. Detta är viktigt eftersom det ger två saker - dels att du kan berätta mycket snabbare när en rad obehagliga tankar uppstår och för det andra ger en mekanism för att släppa dem.
  4. För känslor, fråga dig själv - "Vilken nytta är just denna tanke / känsla?" eller "Är detta verkligen hjälper?" eller ens "Skulle jag ge mig denna känsla?". Om du hittar känslan faktiskt inte ger någon fördel, kan det hjälpa dig att komma över dem och vinna tillbaka förtroendet genom att mindre kontrolleras av dem.
  5. Öva mindfulness eller meditation. Mindfulness är ett utmärkt sätt att hålla medvetenheten och fokusera på vad du gör här och nu. Detta det skiljer dig försiktigt från tanken eller känslan, så att du kan vara mer distinkt och mindre kontrollerat.
  6. Öva visualisering. Om du är en upptagen person med lite tid att slappna av, kan visualisera stor hjälp. Ett exempel att tänka på är den här bilden:
   Föreställ dig en trevlig, vacker och tomt fält prickade med blommor och andra natursköna aspekter. Ta en minut utforska öppen plats, öppna blå himmel och ren luft. Tänk dig sedan en stad byggd på fältet med torn och byggnader, gator och fordon. Nu låter staden sakta försvinna igen, lämnar tomma, vackra område.
   Betydelsen av denna bild är att fältet representerar att vårt sinne är främst tomt och lugnt, men vi har byggt en stad av tankar och känslor på toppen av det. Över tiden vi vänjer staden och glömmer att under det, är det tomma fältet faktiskt fortfarande kvar.
   När du släpper dem, byggnaderna går och fältet (lugn och ro) avkastning. Förstå att obehagliga tankar och känslor är bara en annan byggnad som kan rivas för att återgå till en mer gladare och fridfull plats. Acceptera stress är verkligen där, och att det är dags att sluta.
   Det är fallet med lycka, du aldrig förlorat det. Med lite övning kan du gå tillbaka väldigt snabbt om du är beredd att släppa taget.

  Tips

  • Ju mer du övar, desto lättare och snabbare blir det.
  • Att känna sinnet gör det enklare, är en enkel övning för att bara koppla av och titta sinnet under en tid, bland annat reaktioner. Föreställ dig att du är en vetenskapsman tittar på en helt ny art och dess ditt jobb att ta reda på hur den lever.
  • Det är lätt att bli ansluten till det lyckligt och glada känslor, men dessa kommer och går, kan vi inte peg vårt sinne på att standarden i hopp om att det kommer att stanna där, kan du emellertid använda dessa känslor som att både utveckla och lugna sinnet nedåt.

  Varningar

  • Det finns inget sätt att skottsäkra ditt sinne som ändrar och reagerar på impulser. Detta beror på att kropp och själ finns och det är inte i vår makt för att göra det som vi vill ha det.
  • Försöker förstöra aspekter av sinnet kommer att tvinga sinnet att skydda vad du försöker förstöra - det är försvarsförmågan i sinnet när det är under attack.
  • Se en kurator vid behov. Var inte rädd för att söka hjälp.