Wke

Hur att sluta äta på natten

Äta på natten är en dålig vana att komma in eftersom det inte lämnar tillräckligt med tid innan du går till sängs för att smälta maten väl. Nattetid äta kan leda till småäta alltför mycket på skräpmat och det kan också vara roten av dålig sömn. Om du letar efter sätt att sluta äta på natten, överväga följande steg i dina ansträngningar.

Steg

Hur att sluta äta på natten. Äta bra under hela dagen så att du inte är glupsk när du kommer hem.
Hur att sluta äta på natten. Äta bra under hela dagen så att du inte är glupsk när du kommer hem.
 1. 1
  Äta bra under hela dagen så att du inte är glupsk när du kommer hem. Om du äter en ordentlig frukost och lunch, och du inkludera hälsosamma mellanmål, bör detta bidra till att hålla dig från att fokusera på att äta när du kommer hem. Helst förbereda en liten hälsosam middag på kvällen med tillräckligt med protein för att hålla dig mättnadskänsla genom resten av natten. Du bör inte behöva någon mat efter denna måltid.
 2. 2
  Begränsa mängden skräpmat i ditt hem eller ta bort den helt. Om du råkar ha din favorit snacks som sitter i skåpet, kommer ditt sinne att hålla fokus på dem. Även om du inte är hungrig, kommer du längtar sannolikt smaken. Om du tar bort skräp, ska du ta bort frestelsen.
 3. 3
  Ta upp en hobby som du kan göra hemma så att du kan upptagen själv med något annat än att äta på natten. Detta kan vara något du gör medan du tittar på tv, som att skriva, virka eller montering modellflygplan. Om du håller dina händer upptagna, du är mindre sannolikt att nå ut till mellanmål som du tanklöst konsumerar i överskott.
 4. 4
  Ersätt känslomässigt ätande med något mer konstruktivt. Ofta när människor är eller känner sig ensam, dessa känslor blir mer potent på kvällarna. Som svar, vänder de sig till mat som en form av komfort. Ju mer deprimerad, ledsen eller arg, är det mer mat som konsumeras. Denna vana kan ersättas med något mindre destruktiva. Ersätt äta med träna, läsa, studera eller skriva. Dessa är positiva sätt på vilket du kan släppa dina känslor av tomhet.
 5. 5
  Gå till sängs på en rimlig timme. Om du stannar upp för sent, du är mer benägna att tänka på att småäta på något. Detta är speciellt ett problem om du bara tittar på TV, spela videospel eller surfa på Internet. Om dessa vanor är också triggers för att äta, sedan hittar du det svårt att inte följa dem med mat snacks ju längre du stannar upp och din viljestyrka avtar med trötthet.
 6. 6
  Drick vatten när du känner behov av att få ett mellanmål på natten. Om du får upp och gå till köket för att få mat, ta en flaska vatten istället. Det kommer inte att bli vad du är sugen, men det kommer att fylla din mage och så småningom hjälpa dig att sluta äta på natten.
  • Pressa lite citronsaft i vattnet eller pop i några jordgubbar skivor för att göra vattnet smakar mer intressant.
 7. 7
  Vara disciplinerad i dina försök att stoppa nattliga småätande. Om det har blivit en vana att äta på natten, varje natt, inte anta att det kommer att bli en lätt vana att bryta. Det kommer att bli en utmaning i början, men om du stannar disciplinerad, och påminn dig själv om varför du började denna utmaning i första hand, kommer du att lyckas i din strävan.
 8. 8
  Borsta tänderna minst en timme innan sängen. När du borstar tänderna och ha som "ren mun" känsla, kan du finna dig motvillig till mellanmål mer. Detta är ett exempel på att motverka en etablerad dålig vana med en etablerad bra.

Tips

 • Förstå varför du äter på natten och ta itu med fysiska eller känslomässiga behöver du uppfylla genom att äta på natten. Dåliga vanor är ofta stopgap lösningar på andra problem.
 • En tröstande varm dryck, såsom en lugnande örtte kan göra ett bra substitut för sena tilltugg, om du måste ge dig själv en behandling för att lugna ner från dagens spänningar. Stevia baserade sötningsmedel inte lägga kalorier men ändå göra det en behandling.
 • Få support. Har andra i hushållet bort snacks från synen eller inte äta framför dig. Umgås med människor som inte mellanmål på natten och följa deras exempel.
 • Om du arbetar med lågt blodsocker vid sänggåendet, kan övergå till nyttigare mellanmål nattetid vara lättare än att skära ut sänggåendet äta. Frukt kan vara ett bra val för att hantera frågor blodsocker, eller fruktjuice som sätter det i blodet snabbt istället för högt kaloriinnehåll godis eller höga chips salt och annan skräpmat.
 • Tugga tuggummi eller sockerfritt tuggummi istället för att äta som ett möjligt byte.
 • Handel kvantitet för kvalitet. Det är där dyr färsk frukt kan vara ett bättre val än godis om ditt problem är viktminskning.
 • Ät inte tuggummi, tror din hjärna att du mata den, när den inte får någon mat du kommer att känna dig mer hungrig.
 • Skär upp och förbereda frukt eller veggie snacks i förväg. En oklippt melon kan föras upp för mindre hälsosamma mellanmål bara för att det är mer praktiskt på att binge ögonblicket. Med en allt eller inget attityd, dåligt för dig mat kan leda till katastrof.
 • Tugga sockerfritt tuggummi för att få dig att tänka på mat. säger inte att svälta sig själv men kontrollera ditt ätande när din kropp vill ha mat och du har redan ätit. Ät inte, kommer din kropp att ge upp och använda fett som energi.