Wke

Hur att sluta vara paranoid

Är du rädd alltid att något kommer att hända dig? Tittar över axeln, funderar andra pratar om dig? Ser du en konspiration runt varje hörn? Läs vidare för att lära sig att sluta vara så paranoid.

Steg

Hur att sluta vara paranoid. Var snäll mot människor som är snäll mot dig och även till främlingar, som att hålla en dörr för dem på offentliga platser.
Hur att sluta vara paranoid. Var snäll mot människor som är snäll mot dig och även till främlingar, som att hålla en dörr för dem på offentliga platser.
 1. 1
  Var snäll mot människor som är snäll mot dig och även till främlingar, som att hålla en dörr för dem på offentliga platser.
 2. 2
  Håll huvudet högt och gå som du är en person med en passion - en passion för livet och du kommer inte att låta någon ta det ifrån dig. Ställ ut och gör dina mål. Även om människor inte hålla titta på dig offentligt, ignorera det.
 3. 3
  Gör ändringar i det sätt du är för någon annan än dig själv. Även om folk skrattar åt dig och hitta något att hacka på. Tänk, du kommer aldrig att vilja att personen i ditt liv? NEJ, så du behöver inte stress om det. Någonsin hört att säga, alla är annorlunda?
 4. 4
  Lär dig att blockera eller acceptera negativa kommentarer andra gör... bara vet att de kommer att få kritik tillbaka precis samma: Vad går runt kommer runt. Så, mest troligt om de plocka på dig, gör de det till andra också, och i sin tur förmodligen har sociala problem till en grad att folk tycker mindre om dem för deras beteende. Du måste lära dig att se den större bilden.
 5. 5
  Gör inte skvaller men undvika ett liv som ger dig ett dåligt rykte... såvida detta inte är något du oroa dig. Men om du är på denna sida kanske du bryr dig att undvika det.
  • Håll dina personliga åsikter för dig själv, för dig själv och aldrig visa ilska.
 6. 6
  Försök att vara mindre kritisk mot andra, ännu bara i ditt huvud - låt dig inte bli en mycket dömande person. Om du är arg över något som någon gjorde, försöka tänka på ett övertygande oskyldiga motiv. Säg till dig själv att de flesta människor är oskyldiga. Om du är arg på dig själv för något, försöka vara snäll mot dig själv. Du är förmodligen inte en dålig människa, och om du känner att du är, kan du verkligen förändra - ingenting är statiskt i livet.
 7. 7
  Upprätthålla en god arbetsmoral, vara tillförlitliga. Låt andra göra sin egen självförvaltning och inte döma andra personers arbete. Försök ha en positiv attityd genom att visa tacksamhet, artighet och älskvärdhet att passa med den miljö du arbetar i. Håll dina färdigheter stark, känner och gör vad som förväntas. Då ska du ha lite att oroa sig i ditt arbete om du inte sjukskriver hela tiden eller kommit sent.
 8. 8
  Acceptera det faktum att vissa människor är inte så trevligt. Argumentera inte eller förringa människor eller kommer det att komma tillbaka på dig.
 9. 9
  Komma överens med andra, vara snäll mot din fiende, samarbeta, ha en god arbetsmoral, komma in i vad som behövs, men vänta tills i morgon för att oroa och inte kritisera andra människor: dessa är nyckelbegrepp för att sluta vara paranoid.
 10. 10
  Håll dig sysselsatt så att om du gör något annat än bekymrar dig över negativa saker kommer du inte tänka på det så mycket.
 11. 11
  Om du är riktigt rädd eller nervös berätta föräldrar / vänner, vem kommer att stödja dig, och de kommer att hjälpa dig. Var inte rädd, de kommer inte skratta eller ignorera dig, de kommer att hjälpa dig igenom denna svåra tid!

Tips

 • Hänga där. Ständigt oroande att andra försöker skada dig är dränerande, och agera utifrån dessa bekymmer kan leda till situationer som är mycket smärtsamt för dig. Det är okej. Förlåt dig själv igen. Du är okej. Fortsätt att försöka.
 • Tro på dig själv, har du förtroende för att göra vad du vill. Låt inte småsaker störa dig och göra ditt bästa.
 • De flesta människor tenderar att känna lite edgy och mer känsliga, speciellt när det kommer till paranoia, när de är sömnbrist. Få en god natts sömn (ca 8 till 9 timmar) och du kommer mer än sannolikt må bättre. Det är normalt att känna sig lite rädd ibland, bara inte hela tiden.
 • Om du är paranoid ständigt mer än en månad och det är som orsakar dig problem, bör du se din GP.