Wke

Hur att somna igen efter en mardröm

Har du någonsin haft en mardröm så illa att du har haft att hålla ljuset på, krama en uppstoppad leksak och stirra i taket tills solen? Följ dessa steg och du kommer ha somnat igen på nolltid.

Steg

Hur att somna igen efter en mardröm. Om du har ett glas vatten i närheten av din säng, ta några klunkar.
Hur att somna igen efter en mardröm. Om du har ett glas vatten i närheten av din säng, ta några klunkar.
 1. 1
  Sätt på ljuset. När du vaknar efter en mardröm, är det första din instinkt säger till dig att göra sätta ljuset på. Så gör det. Du kanske flämtande, skakande, drunknade i en svett eller möjligen alla tre. Bestäm vilka en eller två eller tre är det, och hitta ett sätt att handskas med det. Om du flämtande eller skakningar, prova att sitta upp i sängen och ta långsamma, djupa andetag. Det är väldigt frestande att andas snabba andetag, men dessa kommer inte hjälpa alls. Håll andas långsamt och djupt så länge du behöver. Om du drunknade i en svett och din pyjamas är fuktiga för att sova i, lägg dem i tvättkorgen och sätta på några rena sådana.
 2. 2
  Om du har ett glas vatten i närheten av din säng, ta några klunkar. Gör inte svälja det. Om du inte har något vatten i närheten, och om du är modig nog, väldigt, väldigt lugnt gå till köket och få lite vatten. Om du inte är modig nog ännu, upprepa steg ett tills du är. Drick inte hela glaset. Om du gör, gå på toaletten innan du går vidare till nästa steg.
 3. 3
  Vänd kudden över, så att den sida du vila huvudet på under mardröm pressas mot madrassen eller undersidan kudde.
 4. 4
  Skaffa en bok eller tidning och läsa längre än tio minuter. Läs inte några verkliga berättelser i tidningar. De kommer inte att hjälpa. Om du läser en bok, och känner att du närmar dig en cliffhanger, sluta läsa omedelbart innan du når cliffhanger. Du kommer bara att vilja läsa hela natten.
 5. 5
  När du börjar känna sig lugnare, lägga undan boken eller tidningen och upprepa steg ett.
 6. 6
  Nu den knepiga biten. Släck ljuset. Helt. När du har, blunda. Om du håller dem öppna, ska du låta ditt sinne att bedra dig. Om du håller dem öppna, kan du vara säker på att häxans hand som knacka på ditt sovrumsfönster är en trädgren som blivit blåst av vinden mot glaset.
 7. 7
  Tycker inte om mardrömmen. Zone ut helt. Om detta inte är möjligt, tänka glada tankar eller bara allmänna tankar. Vad kommer att göra i morgon? Oh yeah, du lovade att du skulle hjälpa pappa måla staketet. Du kommer snart att bli uttråkad av detta och somna igen. Låt oss hoppas att din nästa dröm är en bra en!

Tips

 • Om du fastnar gå till köket för vatten med en förälder eller syskon, kom inte ut med denna täckmantel om att kontrollera om hunden är OK. Bara förklara att du haft en mardröm och skulle bara få lite vatten.
 • Om du är rädd för att komma ur sängen bara vara modig och ta ett djupt andetag.
 • När du har en mardröm inte gå under dina filtar bara ta ett djupt andetag och få huvudet ur filten och ha en klunk vatten.
 • Håll en ficklampa på bedtable eller nattduksbordet. Använd den på föremål i rummet som verkar vara skrämmande så att du vet vad det är och du kan inte låta dig spela spratt!
 • om du har en mardröm försöka tänka på hur dina föräldrar avslappnad dig, kanske stroke huvudet eller ta djupa andetag.
 • Om du drunknade i en svett och kunde inte hitta några pyjamas, en enkel t-shirt och ett par shorts kommer att göra. Inget alltför varmt, men.

Varningar

 • Förutom att inte tänka på din mardröm, tänker inte på en läskig film som du har sett, en skrämmande bok som du har läst etc.