Wke

Hur att stoppa känsla som ditt liv är inte bra nog

På senare tid verkar det finns bara tre mått på framgång: pengar, utseende och berömmelse. Om du inte har en eller alla av dem, känner du att saker är inte bra nog, och kanske du känner otur och lurade. Men du är en vanlig människa, och det är svårt att känna självkänsla, självrespekt och självkänsla när du går till ett vardagligt arbete i en vardaglig värld. Tja, kan du övervinna dina känslor... Hur hittar man en känsla av betydelse i en värld som verkar så mycket grunt?

Steg

Hur att stoppa känsla som ditt liv är inte bra nog. Veta när det är nog.
Hur att stoppa känsla som ditt liv är inte bra nog. Veta när det är nog.
 1. 1
  Odla ett tacksamt hjärta. Tacksamhet är en sak som de flesta människor som känner en låg känsla av egenvärde brist. Om du kan se utanför din egen värld, och se hur bra du egentligen har det, kommer du att känna dig mycket mer som ditt liv är en värdefull sak. Om du inte har en dödlig sjukdom, har haft något att äta idag, har en säng att sova i kväll... materiellt sett att du har det bättre än 70% av alla människor i hela världen. Om du läser detta på din egen dator, du är bättre än ca 90% av alla.
 2. 2
  Veta när det är nog. Ta råd av Mary Poppins. Hon säger, "Nog är så bra som en fest." Tänk på att för ett ögonblick. Du kan bara äta så mycket, oavsett hur bra maten är, eller hur mycket det finns. Det spelar ingen roll om din måltid serveras i en fin restaurang på 750€ en platta, eller i ditt eget kök på 5€ 0,79 en tallrik. När du är full, du är full, och om du försöker att äta mer, kommer du troligen bli sjuk. När du har tillräckligt, det är exakt samma som hade satt sig ner till en enorm fest och ätit ditt lystmäte. Mary Poppins är rätt. Tja, hon är praktiskt taget perfekt på alla sätt, trots allt.
 3. 3
  Lär dig att värdera djupare dygder. Medierna verkar vara överfyllda med bilder av unga, rika och vackra, och om du inte passar att mögel, du känner dig mindre värd bra saker i ditt liv. Men dessa saker är så flyktig - ungdom och skönhet blekna med åren, och i en kort stund, kommer dessa celebutantes inte vara så söt (eller åtminstone kommer det inte att bli billigt för dem att vara så söt). Fortunes kan gå förlorad. Men kärleken är evig. Honor varar. Sanningen står fast. Skönhet kommer i alla former: en fjäril är vacker. Så är ett vattenfall, och havet, och himlen en stjärnklar natt. Lär dig att uppskatta naturens skönhet, god karaktär, ärlighet, din familj.
 4. 4
  Var trevlig. Tro det eller ej, kan detta vara det första steget för att känna din egen kraft. Känner mig lite... vanliga... kan få dig att känna som om det inte är värt att bry sig om andras känslor. Du inser inte hur mycket makt du har. Din usel humör är smittsam. Det kastar en skugga över alla du möter, från din familj till dina vänner på dina medarbetare. Istället för att vara abrupt och buttre, prova att ge varje person ett leende. Ta en stund för att få ögonkontakt. Folk tycker om att prata om sig själva eller de som ligger närmast dem. Så ge dem en möjlighet att göra det. Försök att komma ihåg namn, och fråga om sina nära och kära. Du vet inte vad som händer i deras liv - du kan vara den enda person att behandla dem som en människa idag. Du kanske inte inser hur bara ett vänligt ord, även från en främling, kan uppdatera någons anda. Prova det och se. Det kan vara väldigt trevligt att vara viktig. Men det är mycket viktigare att vara trevlig. I vissa kretsar kallas detta "skjuter godhet" och det kräver övning.
 5. 5
  Inse att vara en del av din familj är viktigt. Du kanske inte har familj, i detta fall måste du vårda relationer med vänner. Om du har barn, en make eller föräldrar, är du välsignad och du bör göra allt i din makt för att skapa en god relation med dem. Gå ut ur ditt sätt att visa din kärlek och de kommer i gengäld.
 6. 6
  Vara ödmjuk. Självklart om du går runt skryter om hur fantastiskt du är, människor kommer att försöka slå ner dig. Plus, är människor som pratar sig fram till andra täcker oftast upp en inre känsla av otillräcklighet. Titta bara på kändisar - inte förr är de heta än rykten startar och prickskytte börjar. Det kallas "skadeglädje" - få ytlig tillfredsställelse från oturen att de till synes mer lyckligt lottade än du. Oavsett hur mycket du vill känna sig viktiga, kommer det inte hjälpa dig om du inte kan uppskatta det när det händer av rätt anledning. Genom att utöva ödmjukhet och avhållsamhet från alla skryta och skryt, att ni fria människor prisa dig när det är lämpligt i stället för hogging uppmärksamhet när det inte är.
 7. 7
  Hjälp andra. Det finns ingenting som får dig att känna att du värderas, behövs, och viktigt som volontär för att hjälpa och tjäna andra som är mindre lyckligt lottade än du. Det går verkligen tillsammans med "ödmjukhet" sak väl - att kliva upp för att hjälpa de äldre, coach på en efter skolan barnens centrum, mata hemlösa, hjälpa till att bygga ett hem för någon (Habitat for Humanity), samla leksaker för barnhem i juletid - dessa saker kan du vara till tjänst för andra, och ingenting kommer att få dig att må bättre. Ge en gåva i hemlighet. Berätta inte för någon av din gärning. Låt tillfredsställelsen av att hjälpa en annan vistelse i ditt hjärta genom att hålla i din lilla hemlighet.
 8. 8
  Känn tillfredsställelsen av att skapa tacksamhet i ett annat liv och låt det stanna i ditt hjärta. Första gången ett litet barn ger dig en handritad kort och kastar sina armar runt dig att tacka för att du hjälper sin familj, är det praktiskt taget garanterat att du kommer att känna glädjetårar flöde från dina ögon och en stor klump i halsen. Och det är när du vet att ditt liv är inte bara "tillräckligt bra" - det är häftigt.

Tips

 • Bryr sig inte om vad andra säger.
 • Ibland kan vi känna att våra liv är inte spännande eftersom vi bara gör det arbete som vi måste göra för att komma förbi. Ta dig tid att arbeta på en ny hobby eller kanske lära sig något nytt som ett nytt språk. Inte bara kommer din tid att spenderas göra något produktivt men du får en känsla av tillfredsställelse när du gör framsteg på dina nya kunskaper.
 • Använd aldrig någon annans liv eller prestationer som mätsticka för värde eller värdet av ditt eget. Det är precis som att springa, eller ditt utseende: det kommer alltid att finnas någon snabbare (och någon långsammare). Det kommer alltid att finnas någon snyggare (eller du kan vara vackrare än någon annan). Det var en låt från en gammal musikal som talade om att köra ett race. Det uppmuntrade du inte vara ledsen om du inte kom i första, eftersom "någon annan som är sist är säker på att tro att du är snabb." Ditt liv är ditt eget. Stå upp och leva det. Om du har tillräckligt, trots att du inte är rik eller berömd, njuta av det faktum att du inte vill för väsentligheter, som du har familj och vänner som älskar dig, och att din hälsa är bra. Du kan arbeta mer, så länge du vill!
 • Gör något trevligt för ditt samhälle. Att hjälpa andra är ett bra sätt att förbättra din egen outlook.
 • Var spontan och leva i nuet.
 • Det är svårt att känna imponerande om du inte gör någonting för att imponera på dig. Gå ut och göra något underbart, inte bara för dig själv, men för någon annan.
 • Stäng av TV: n och radion. Lyssna på dina egna tankar och utforska vad som finns inuti. Intern dialog är inte en biljett till en institution utan snarare en chans att verkligen börja göra positiva förändringar inom.
 • Leva ett liv utan ånger! Det är en av de många saker som ska hålla dig tillbaka i livet!
 • För vissa människor, hjälper det om du har en verklighet större än dig själv att tro i. Om du är en bedjande, låt din tro för att hjälpa dig att arbeta igenom denna tid i ditt liv. Om du inte är en person av tro, men skulle vilja vara, sedan gå till en moské, synagoga, eller prata med en vän om hur hans religiösa metoder hjälpa honom i svåra tider. Om du är agnostiker eller ateist, kan du finna tröst i meditation.

Varningar

 • Detta innebär inte att man inte bör sträva efter högsta kvalitet. Du borde. Men du ska aldrig ge upp eller känner att du inte är en framgång bara för att du inte har åstadkommit allt du hoppats på ännu. Framgång är ett framsteg, men ibland utvecklingen kräver avkopplande för en tid. Du kan fortfarande jobba på saker och må bra om dem som du gör även små bitar av din egen typ av framsteg. Det är framgång - och så må bra om det.