Wke

Hur att svälja beska medicinen


Ingen tycker om att ta medicin, och när smaken går ner är dåligt, det gör motvilja dubbel. Så hur magen ni det otäcka sak som är tänkt att få dig att må bättre? Följande är några tips som hjälper dig att ta besk medicin. Tänk på att många mediciner inte kan krossas. Om du krossa några piller som är avsedda att släppas långsamt, kommer du få all medicin på en gång. Andra formuleringar kräver också att du inte krossa eller dela. Vissa läkemedel bör inte tas tillsammans med mjölk. Andra bör inte tas tillsammans med juice. Tala med apotekspersonalen innan du provar någon av följande.

Steg

Hur att svälja beska medicinen. Om medicineringen säger att du kan ta den med mat, kan du tråkig smaken genom att mala det i en kopp gelé eller honung.
Hur att svälja beska medicinen. Om medicineringen säger att du kan ta den med mat, kan du tråkig smaken genom att mala det i en kopp gelé eller honung.

Jelly och honung

 1. 1
  Om medicineringen säger att du kan ta den med mat, kan du tråkig smaken genom att mala det i en kopp gelé eller honung. Den söta smaken av maten kommer att hjälpa distrahera dina smaklökar från den otäcka smaken av pillret.

Bröd eller jordnötssmör

 1. 1
  Om du inte kan eller inte vill slipa upp medicineringen, försök att sätta p-piller i en tuss av bröd, eller jordnötssmör och svälja det hela. Brödet och jordnötssmör kommer att orsaka din mun dregla så p-piller blir lättare att svälja.

Mjölk eller juice

 1. 1
  Ta medicinen med ett glas mjölk. Det kommer att hjälpa tråkig smaken också.
 2. 2
  Prova lite juice i munnen innan du tar läkemedlet. Detta bör göra det smaka lite bättre. Var medveten om att vissa mediciner inte kan tas med vissa juice (t ex grapefrukt). Rådfråga din farmaceut innan du använder denna metod.

Annat märke

 1. 1
  Om ingen av dessa hjälper, så fråga din läkare om det finns ett annat märke av medicinen. Precis som en munk från Krispy Kreme inte smaka som en från bagaren nere på gatan, samma medicin förmodligen inte smaka samma från olika företag. Likaså kanske du föredrar en medicin i form av ett piller, snarare än en vätska eller suspension, om du ogillar besk medicin.

Allmän hjälp

 1. 1
  Försök att hålla näsan när du tar medicinen. Dina lukt körtlar och dina smaklökar arbetar tillsammans, så detta kommer att bidra till att maskera smaken som du tar det.
 2. 2
  Försök att sätta p-piller eller vätska eller gel så långt tillbaka i din mun som möjligt, undvika tungan. Om den inte vidrör tungan, kommer du smaka inte det.
 3. 3
  Borsta tänderna efteråt.
 4. 4
  Svälj det så snabbt som möjligt för att undvika munkavle!
 5. 5
  Om ingen av dessa idéer fungerar då den bästa idén är att "buck upp" och ta den. Din hälsa är viktig nog att offra några smaklökar här och där.

Tips

 • Ta allt läkemedel på en gång. Det gör det mycket mindre smärtsamt än om man förlänger processen!
 • Fyll din mun med drycken (juice är bra), tillsätt sedan pillret. Många människor sätter pillret i första och lida den dåliga smaken tills de fånga deras drink.
 • Ta honung efter besk medicin. Eller ha en klunk av en dryck när det har gått ner.

Varningar

 • Aldrig ta medicin som inte har förskrivits till dig.
 • Fråga din läkare eller apotekspersonal om dessa metoder för att ta medicinen är acceptabla. Mat kan avbryta och / eller reagera dåligt på vissa mediciner.