Wke

Så sluta ta Wellbutrin

Wellbutrin, ett varumärke för drogen bupropion, är ett läkemedel som ofta används för att hjälpa till vid rökavvänjning och depression. Klassas som en noradrenalin dopaminåterupptag hämmare eller NDRI som någon gång kommer att hjälpa människor som inte svarar på andra typer av läkemedel, är Wellbutrin vanligtvis lättare att sluta använda än andra antidepressiva läkemedel på marknaden. Trots detta är det bästa sättet att stoppa Wellbutrin avta användning under vård av en läkare, ta del av eventuella biverkningar som kan uppstå under processen.

Steg

Så sluta ta Wellbutrin. Tala med din läkare om din önskan att avta Wellbutrin.
Så sluta ta Wellbutrin. Tala med din läkare om din önskan att avta Wellbutrin.
 1. 1
  Tala med din läkare om din önskan att avta Wellbutrin. Diskutera skälen för ditt beslut och arbeta med läkare för att avgöra det bästa sättet att gå om processen. Faktorer såsom dosering och typ av Wellbutrin som du tar måste beaktas när man strukturera schemat.
 2. 2
  Genomföra och följa schemat exakt som rekommenderas av din läkare. Detta kräver ibland tålamod, speciellt om du inte verkar ha drabbats av någon typ av fysisk tillbakadragande smärtor eller rebound depression. Till exempel, om läkaren instruerar dig att hoppa över 1 dag och sedan ta drogen för de kommande 2 dagarna under den första veckan för avvänjning av Wellbutrin, inte ändrar schemat genom att gå med varannan dag.
 3. 3
  Dokumentera alla typer av obehagliga effekter som kan uppstå under utsättningsprocessen processen. Medan många människor upplever liten eller ingen svårighet nedtrappning Wellbutrin, andra kan uppleva återkommande huvudvärk, magont, irritabilitet och en avkastning på perioder av depression. Spårning typen och frekvensen av dessa effekter kommer att göra det lättare att avgöra om de är hårdare med tiden eller sakta börjar avta.
 4. 4
  Inkludera kost och motion i dina ansträngningar att avta Wellbutrin. Din läkare eller en dietist kan hjälpa till att utveckla en diet plan som tar hänsyn till alla andra hälsofrågor som du kan ha, samtidigt som det ger den näring din kropp och behov sinne för att kunna fungera. Lätt till måttlig motion som godkänts av läkare kommer också att hjälpa till i produktionen av neurotransmittorer som hjälper till att balansera humör och öka chanserna för att framgångsrikt stoppa Wellbutrin användning.
 5. 5
  Anmäl din status med din läkare. Även om det inte finns några uppenbara komplikationer framväxande som du tar ut från Wellbutrin, låt din läkare veta vad som händer. I vissa fall kan detta leda till att påskynda tillbakadragandet processen om inga biverkningar manifesterar, eller justera schemat för uttag för att mildra några av de mer allvarliga biverkningarna.

Tips

 • Livsmedel som är rika på B-vitaminer kan ofta hjälpa när man försöker avta något läkemedel som används för att bekämpa depression. En dietist kan hjälpa till att identifiera B-vitamin rika livsmedel som är rätt för just din situation.
 • Motion behöver inte vara ansträngande för att underlätta avvänjningen av Wellbutrin eller någon annan drog tas för depression. En rask promenad i 30 minuter varje dag, med en kombination av aktivitet och solsken, kommer att bidra till att lyfta stämningen och bygga upp fysisk styrka.