Wke

Hur att takten själv när man kör

Denna sida beskriver hur du takten själv när du kör. Följ dessa regler för att bli en racing mästare.

Steg

Hur att takten själv när man kör. Innan racing, se till att du har ätit en lätt måltid ett par timmar före eller Chomp ner på en banan eller något låg i kolhydrater.
Hur att takten själv när man kör. Innan racing, se till att du har ätit en lätt måltid ett par timmar före eller Chomp ner på en banan eller något låg i kolhydrater.
 1. 1
  Innan racing, se till att du har ätit en lätt måltid ett par timmar före eller Chomp ner på en banan eller något låg i kolhydrater. Vissa näring är viktigt, men för mycket kan orsaka kramper och smärta.
 2. 2
  Stretch innan du kör. Knåda bort smärta och stress från dina muskler med hård stretching.
 3. 3
  När tävlingen börjar börjar vid en normal race tempo, vilket är snabbare än en joggingtur men långsammare än en sprint. Bara för att folk är framför dig i början betyder inte att de kommer att vara där i slutet.
 4. 4
  Håll armbågarna ut och låt inte andra människor knuffa dig.
 5. 5
  Slappna av och vara lugn. Styr din andning, ta ytliga andetag med dina läppar avslappnad. Breath med magen, inte bröstet.
 6. 6
  Håll ögonen rakt fram. Gör ditt bästa för att inte titta på människor bredvid dig. Föreställ dig att du är en häst med skygglappar-Du kan bara se det som är direkt framför dig.
 7. 7
  Koncentrera. Håll dig fokuserad på två saker-"Kör, andas. Kör, andas. Kör, andas." Allt annat kan vänta för tävlingen att göra.
 8. 8
  När du är ca 300-100m (900-300ft) borta från mållinjen, sprint till slutet. Återigen, ögonen framåt. För mer fart, luta överkroppen framåt. Återigen bör dina andetag vara ytlig och dina läppar ska vara avslappnade, andas med magen, inte lungorna.
 9. 9
  Undvik att tala med några människor. Bara flytta vad som krävs. Inte vifta inte till någon. Detta kommer också att göra det svårare för dig att koncentrera dig.

Tips

 • Du kommer att märka på skotten början ut alla snabbt. Oroa dig inte om dem, detta kommer att sakta ner och du kommer att kunna köra dem.

Varningar

 • Du vet att din egen kropp. Pressa inte dig själv för långt eftersom du kan skada dig själv eller blir sjuk, men ändå försöka att utmana dig själv.

Saker du behöver

 • En vattenflaska för när du är klar
 • Shorts
 • Running vest
 • Racing spikar (valfritt)
 • Skor