Wke

Hur att träna buddhistisk meditation

Grundläggande buddhistisk meditation är inte svårt att lära sig, även om det kan ta en livstid att få det rätt. Du kan börja idag med bara ett fåtal saker. Du har redan ett villigt sinne. Med tiden kommer meditation hjälper dig att behålla ett öppet sinne och en fridfull syn på livet

Steg

Hur att träna buddhistisk meditation. Få en kudde eller mjuk kudde att sitta på.
Hur att träna buddhistisk meditation. Få en kudde eller mjuk kudde att sitta på.
 1. 1
  Få en kudde eller mjuk kudde att sitta på. Om du fortsätter att träna, och vill prova något mer bekväm än golvet, som kallas speciella kuddar zafus och zabutons finns tillgängliga från många ställen på nätet. För nu varje kudde stor nog att sitta på kommer att göra.
 2. 2
  Hitta ett någorlunda tyst rum eller utomhus. Det behöver inte vara tyst, men att stänga av TV: n och stereon och komma bort från överbefolkade områden är förmodligen en bra idé när du är en nybörjare (Efter en stund kommer det ingen roll, och du kommer att kunna meditera i Grand Central Station eller intill en bullrig lekplats utan att det påverkar din fokus.) Se till att du är klädd för att vara varmt eller kallt nog för utrymmet.
 3. 3
  Sitt ner på mattan eller kudde. De flesta människor är bekväm sittställning med korslagda ben (skräddare stil) men du kan också knäböja, sitta din botten på fötterna. Oroa dig inte om att sitta i lotusställning (med korslagda ben med fötterna på toppen -. Som kräver övning och kommer att distrahera dig från din meditation om du är obekväma)
 4. 4
  Låt dina händer vila i varandra på knät, handflatorna uppåt, eller placera handflatorna upp på knä med tummen röra din andra finger. Återigen, oroa dig inte för mycket om formen ska börja. Bara vara bekväm och avslappnad.
 5. 5
  Blunda och börja räkna dina andetag. Räkna med varje andetag i... andetag en, andas två, andas tre... Försök att andas djupt och långsamt. Slappna av ditt ansikte och käke. Slappna av dina händer. När du kommer till tio, börja om på ett. Om du missar tio och hitta dig själv på 12 eller 13, oroa dig inte, bara att gå tillbaka till en. Med varje andetag, känna dina spänningar gå ut liksom.
 6. 6
  När tankar kommer in i ditt sinne, försök att inte följa dem. Bara identifiera dem och låta dem gå. Samma med ljud och upplevelser. "Jag tänkte bara om min bil" "Det var en hund skälla" "jag är hungrig". Om du bara identifiera tankar och distraktioner och inte följer dem eller fokusera på dem, kommer de att börja bara förbi dig.
 7. 7
  För en nybörjare, försök att meditera för bara några minuter - 10 minuter eller så är en bra början. Du kanske vill ställa en tyst larm eller har soft musik start i slutet av din meditation period. När du mediterar, börjar röra sig långsamt. Öppna ögonen, låt dina händer falla till sidorna, sträck dina tår, fötter och ben.
 8. 8
  Om du väljer att fortsätta med meditation, kanske du vill investera i meditation kuddar, radband (malas), rökelse och kanske några dekorationer att skapa en meditation område i ditt hem. Men det är alla tillval. Ingen extra utrustning behövs för meditation.

Tips

 • Läs några bra böcker om buddhism och meditation som "Zen Mind Nybörjare Mind", eller något av de andra grundläggande Buddhismen texter tillgängliga hos din lokala bokhandel.
 • Lugnande musik kan hjälpa denna process.
 • Oroa dig inte för mycket om formen eller tillbehör när du börjar. Bara hitta den semi-lugn plats och något att sitta på och börja. Människor som inte kan knäböja eller sitta med benen i kors kan meditera sittande upprätt på en stol med fötterna på golvet.
  • Kolla in meditation grupper i ditt område. Vissa är noterade på Meetup-com på http://buddhism.meetup.com. Kolla din lokala telefonkatalogen eller på internet för buddhistiska grupper nära dig. Många Barnes and Noble och Borders butiker värd också buddhistiska föreläsningar och möten.

Saker du behöver

 • En kudde eller dyna
 • En någorlunda lugn och väl upplyst rum eller utomhus