Wke

Hur att vila avsiktligt

Ångest, stress, sorg, nedstämdhet och en känsla av ständigt närvarande negativitet bära dig ut och tömma din känsla av riktning. För många människor, är resten en tid att fortsätta att tugga över den känslomässiga turbulensen de går igenom, vilket skärper ångest, oro och rädsla. Är det så här det ska vara? Med ett ord, nej. Människan är smart, anpassningsbart och innovativt men människor ofta glömmer hur man korrekt vård för sig själva och resten är ett område som många av oss behandlar som en eftertanke eller ens som en lyx vi kan inte riktigt råd med. Dock är resten viktigt för vårt välbefinnande och det kan även användas för att läka.

Avsiktlig vila är utvecklad av Dan Howard. Han har undervisat människor i årtionden Hur Practice avsiktliga vila över utfodring adrenalin och låta stressen att fortsätta att manifestera sig. I den här artikeln får du bekanta dig med de metoder för avsiktlig vila och kan prova det själv. Målet är att slutligen befria dig från skuld, oro och ångest och att lära sig att vila på ett sätt som hjälper dig att läka och gå igenom tuffa tider i livet.

Steg

Hur att vila avsiktligt. Börja med att fokusera på en del av kroppen som är till skada för dig.
Hur att vila avsiktligt. Börja med att fokusera på en del av kroppen som är till skada för dig.
 1. 1
  Börja med att fokusera på en del av kroppen som är till skada för dig. Det kan vara en öm del av kroppen eller ett inflammerat område såsom halsen eller. Eller kan det vara ditt sinne om det är fullt av racing, okontrollerbara, negativ eller olyckliga tankar. Eller kanske det är din hud, dina knän, ditt lymfatiska systemet, ditt brustna hjärta - bara plocka vilken del av kroppen skadar mest eller orsakar dig mest obehag i din åsikt.
 2. 2
  Fokusera på den del av din kropp som du har bestämt är sårade. Vad märker du när du gör detta? För de flesta människor, kommer du att upptäcka att din kropp som en helhet, inklusive det smärtande området, tempus upp. Var medveten om att detta är en vanlig strategi som vi använder för att försöka ta itu med smärta - men du har precis fått veta att det inte fungerar så bra!
 3. 3
  Ändra din strategi. Denna gång, låtsas att smärtan inte längre är närvarande. Ignorera smärtan och berätta för dig att du inte gör illa. Denna strategi är som att spela tittut - första du ser det, men sedan när du inte längre uppmärksamma det, förväntar du dig att det ska gå bort även om det är fortfarande väldigt mycket där. Fundera på hur det känns - inte smärtan att försvinna? Nej? Du har just upptäckt en annan gemensam strategi för att hantera smärta som inte fungerar!
 4. 4
  Sluta försöka. Nu säga följande fras till dig själv, antingen i huvudet eller högt: "Jag vilar för [namn på område av kroppen som är sårade] nu." Sedan är det bara paus. Tänk på vad du märker nu. För många människor, med fokus på fungerar mycket bättre än att arbeta på att försöka fixa något obevekligt eller att försöka dölja det. Sannerligen, säger Dan Howard att ju mer du jobbar på att försöka stoppa smärtan, den mindre framgångsrik du kommer att bli. Istället kräver avsiktlig vila att du märker vad som händer i din kropp och sedan välja att vila det gör ont.
  • Denna övning kan göras var som helst - du behöver inte sluta med det du gör, men kan införliva denna önskan att vila den skada en del av din kropp till vad det är du gör. Det kan göras när man går,, sittande, liggande, eller vara runt andra människor.
 5. 5
  Prova olika sätt att berätta själv att du vilar. Detta är inte på något sätt en exakt vetenskap och det kommer att kräva några försök och misstag på din egen räkning för att hitta vad som fungerar för dig. Till exempel, har Dan Howard funnit att vissa delar av hans kropp svarar bättre på att säga "Jag vilar i min [vilken del det är]" än att säga "Jag vilar för [den delen]". Målet är att hitta en avveckling känsla, en känsla av att du har landat i djup för att smärtade del av dig själv och du släppa dig från oro, ångest och obehag. Det är en helande process och en reparativ process.
  • Det kan vara så enkelt som att säga att den skada en del av din kropp: "Vila". Ge det tillstånd att vila.
 6. 6
  Upprepa tills denna metod fungerar bäst för dig. Det kan ta ett antal försök innan bitarna faller på plats och du upptäcker hur avsiktlig vila lugnar dig och ger dig möjlighet att verkligen vila till den punkt att återställa din energi och minska smärta.
 7. 7
  Att acceptera av värdet av vila som det spelar roll. Resten spelar roll och ändå är bundet i så många negativa konnotationer som att vara lat, självisk eller omedveten om att många av oss är alltför skuldtyngda att behandla resten som reparativ vi förtjänar. Martha Beck påpekar att vi måste titta på djuren att bli påmind vad verklig vila är. Hon berättar om en händelse när hon tittade på en stolthet av lejon vilar efter en misslyckad jakt. Istället för att sitta ner och lågt om det (och analysera vad som gick fel, om de kunde göra en sådan sak), de satt, spann och vilade i timmar, kapitulera inför behovet att återfå stället vältra sig i nederlag. Ja, livet kan vara svårt och ibland liv staplar upp alla oddsen mot oss och får oss att känna att vi aldrig får en paus. Men genom att välja att vila avsiktligt, kan du läka ärr och återställa för att möta utmaningarna med ökad styrka och målmedvetenhet.

Tips

 • Ett behov av att vila är kroppens sätt att tala om att du måste sakta ner ditt liv och fokusera på det som verkligen betyder något. Om du har varit att sprida sig för tunt och försöker vara där för alla, ger vila dig utrymme att vara där bara för dig själv och till Ratchet tillbaka en del av att över-aktivitet genom val.

Saker du behöver

 • Fokus på avkopplande, stoppa och vila