Wke

Hur bli av med en talsvårigheter

Vissa människor känner sig osäkra om sina talsvårigheter, oavsett om det är en Lisp eller en oförmåga att uttala orden ordentligt, och det kan påverka varje aspekt av ditt liv. För offentliga talare, är korrekt tal viktigt att imponera på publiken med en självsäker och övertygande ton, medan korrekt tal är viktigt för affärstransaktioner, offentliga framträdanden, och användning i vardagen. Även om det kanske inte verkar som det, kanske du kan bli av med eller förbättra din talfel med några tal-utbildning praxis och vissa större förtroende boosters. Några är listade här, men rådfråga en läkare eller specialist för mer information.

Steg

Hur bli av med en talsvårigheter. Undersöka möjliga orsaker till din talsvårigheter och förstå, om du kan, vad som orsakar din.
Hur bli av med en talsvårigheter. Undersöka möjliga orsaker till din talsvårigheter och förstå, om du kan, vad som orsakar din.
 1. 1
  Undersöka möjliga orsaker till din talsvårigheter och förstå, om du kan, vad som orsakar din. Arbeta med ett tal expert eller läkare om du behöver.
  • Leta efter möjliga fysiska orsaker:
   • Gomspalt var en viktig orsak till talsvårigheter tills operationen blev överkomliga för människor drabbade med det.
   • Tandställningsfel är när tänderna inte har ordentlig normala bett. Bettavvikelser vanligtvis korrigeras genom hängslen, även ortodontisk operation är nödvändig i vissa fall.
   • Neurologiska sjukdomar som orsakas av olyckor eller hjärnan och tumörer nerv kan orsaka talsvårigheter kallas dysprosody.
  • Leta efter eventuella inlärningssvårigheter:
   • Dyslexi och utvecklingsstörning kan hindra en person från att lära sig tala ordentligt.
   • Barn som lider av inlärningssvårigheter har ofta talsvårigheter, även om de kan lösas genom talterapi.
  • Är det på grund av ett emotionellt problem?:
   • Människor som lider av traumatiska upplevelser utvecklar ofta talsvårigheter som stamning och stammande. Ett dödsfall i familjen, en olycka eller ett brott kan ofta påverka en persons förmåga att tala tydligt.
   • Barnmisshandel är också en vanlig orsak till talsvårigheter.
 2. 2
  Ta reda på om din talfel är permanent. Vissa talsvårigheter är permanenta, speciellt när orsakas av neurologiska sjukdomar. Å andra sidan kan ett talfel vara ett resultat av att inte ha fått lära sig att tala tydligt och kommunicera effektivt. Om du eller ditt barn inte får lära sig rätt tal övar i skolan eller hemma som en ungdom, kan det leda till ett talfel.
 3. 3
  Fortsätt att arbeta på att förbättra ditt tal när du förstår orsaken till dina talsvårigheter.
 4. 4
  Lär dig att tala korrekt. Det finns inget substitut för att lära när det kommer till korrekt och effektiv användning av språket. Övning ger färdighet, och detta gäller för att tala. Ta varje tillfälle att tala, att öva och bättra på korrekt uttal och uttala.
 5. 5
  Tala offentligt. Ju fler chanser har du att tala offentligt, desto fler chanser får du öva. "Offentligt" inte behöver betyda en stor publik, särskilt om det gör dig nervös. Istället, öva att prata med en vän eller familjemedlem som du kan lita på att lyssna tålmodigt. Sedan gå vidare till att tala med andra.
 6. 6
  Försök böcker på talad engelska och speech-borr band. Tilld två till tre timmar varje dag för att öva hur man uttalar ord ordentligt. Ta ner anteckningar i ord och meningar som du tycker är svårt eller svårt att uttala.
 7. 7
  Spela in dina träningar på en handhållen diktafon, eller via en mikrofon ansluten till en stereoanläggning eller boom box. Öva korrekt uttal, kan uttala och diktion låta som en hel del hårt arbete, men allt det engagemang lönar sig.
 8. 8
  Läs högt. Få tag på några inspirerande tal från ett college engelsk lärobok (eller någon annan text som du vill), och läsa dem högt. Med tiden kan du utveckla även din skicklighet att tala. På så sätt kan du koncentrera dig på ljudet och inte komma upp med orden.
 9. 9
  Ta din tid. Tala långsamt kan ogillas av vissa människor, eftersom det låter som de "prata dumma," men långsam och noggrann sett är ett mycket effektivt och övertygande sätt att kommunicera. Du behöver inte tala mycket långsamt, du behöver tala i en takt som är bekvämt för dig och din publik. En stadig takt är bättre än att tala i en snabb takt, särskilt om du vill skicka den avsedda innebörden av ditt budskap.
 10. 10
  Tala ditt sinne. En annan anledning till varför vissa människor utvecklar talsvårigheter är att de inte tar tillfället i akt att prata eller uttrycka sig offentligt. Ju mer du hålla tyst och hålla reserverad, ju mer du kan utveckla talsvårigheter som stamning, stamning eller rörig tal.
 11. 11
  Få tandställning. Om du har dåligt anpassade tänder, kanske du har svårt att uttala vissa ord på grund av en lisp. De flesta bettavvikelser korrigeras genom hängslen. Hängslen dra, skjuta, och justera enskilda tänder för att korrigera ditt bett. Barn och tonåringar inte gillar att bära hängslen eftersom de är ofta retad som "metal mun" eller "ansikten järnväg." Faktum är att hängslen är fortfarande det bästa sättet att korrigera en lisp orsakas av dåligt anpassade tänder. Problemet med hängslen är att de ofta orsakar ett talfel, speciellt när de fjädrar, band och trådar av en uppsättning av hängslen justeras varje månad.
  • Varje gång tandläkaren justerar dina hängslen (eller ens tandproteser), måste du träna dig själv att prata och att äta ordentligt. Det kan vara ganska smärtsamt i början, men kom ihåg att inte gå för långt, så att du hamnar med en mun skada.
  • De flesta hängslen används för ortodontiska ändamål, även om vissa hängslen kan användas som dekorationer. Hängslen är ganska dyra, och du kan behöva ta ut en dental plan eller pengar på tandvårdsförsäkringen att betala för dem.
 12. 12
  Upprätthålla god. De flesta talsvårigheter orsakas av problem i munnen, men vissa hinder som stamning och stammande orsakas eller förvärras, av dåligt. Om du hålla ryggen böjd och föraning dina axlar över, låt dig inte tillräckligt med luft för att utöva påtryckningar på din membran eller passera genom struphuvudet (struphuvudet). De bästa offentliga talare och talare upprätthålla ofta rätt talande hållning:
  • Magen i
  • Bröstkorgen ut
  • Axlarna avslappnade
  • Rak rygg
  • Fötter stadigt.
 13. 13
  Stötta ditt tal från membranet. Korrekt stående och sittande arbetsställning innebär att du ritar din röst inte direkt från struphuvudet, men från membranet. Du också minska trycket på din struphuvudet genom att koppla dina axlar, vilket innebär att du skulle prata i din naturliga tonhöjd. Om du håller fötterna plant och stadigt, ger dig också själv en mycket stabil vertikal bas för att stödja din kropp när du pratar.
 14. 14
  Stå rak. En annan stor fördel med korrekt hållning är att du ser ut och känns bra när du talar, oavsett om det är en formell talar engagemang eller en pratstund över en lunch. Korrekt hållning ökar din, och berättar för folk att du vet vad du pratar om.
 15. 15
  Prova psykologer talterapi och logopeder som hjälper dig att övervinna dina talsvårigheter om de är orsakade av känslomässig stress eller inlärningssvårigheter. Talterapi är mycket användbart om du behöver för att bryta sig ur din tystnad, och att prata om dina problem, dina frustrationer, eller din egen personliga tragedi. Talterapi är också mycket användbart för att korrigera ditt förhinder, terapeuten kommer att påpeka den ordklass där du har problem, och kommer att arbeta med dig för att rätta till det. Privata talterapi sessioner kommer inte billig, men du kan ta ut pengar från ditt personliga hälsa försäkring om din täckning ansökan medger det.

Tips

 • Rätt tal är viktigt att upprätthålla en hög självkänsla och självförtroende.
 • Om du inte kan bli av med din talsvårigheter på egen hand, se en läkare.
 • Se en logoped som underhåller deras certifiering av klinisk kompetens från Europeiska tal och hörsel Association. Dessa yrkesgrupper kan bedöma, diagnostisera och behandla talsvårigheter.
 • Välkomna bra tal. Ser fram emot det, och acceptera och fira även små förbättringar.
 • Den stora grekiska talare och statsman Demosthenes gång fick rid av hans talsvårigheter genom att recitera verser medan hans mun var full av småsten. Det kanske låter som en bra idé, men du vill inte att kvävas på små stenar bara för att bli av med en stamma eller en stamma.
 • Försök att sakta ner och uttala varje ord korrekt eftersom detta kan också hjälpa när man försöker lösa ett tal problem.

Varningar

 • Se en läkare om du kan. Ingenting ersätter god medicinsk rådgivning från en specialist. De har hjälpt många andra människor tidigare, och kommer säkert att kunna hjälpa dig.