Wke

Hur gå ner i vikt genom att äta långsamt

Ny forskning har visat att det tar tid för hjärnan att inse att det inte längre är hungrig. Om du sluka din mat snabbt, inte hjärnan att registrera förbrukning och du kan vara säker på att du kommer att äta mer än vad kroppen egentligen behöver för att känna full. Vetenskapen har kunnat verifiera att genom att äta långsammare, kommer du att äta mindre, och det kommer att hjälpa dig gå ner mer i vikt.

Steg

Hur gå ner i vikt genom att äta långsamt. Vet att du kanske måste byta en vana för en annan.
Hur gå ner i vikt genom att äta långsamt. Vet att du kanske måste byta en vana för en annan.

Grundläggande steg för att äta långsamt

 1. 1
  Vet att du kanske måste byta en vana för en annan. Om du brukar spendera 15 minuter under lunchen för att äta, 10 minuter över en kopp kaffe, och ytterligare 5 minuter för att fräscha upp, måste du ändra din rutin på något sätt att sträcka ut ditt ätande tid till minst 20 minuter.
 2. 2
  Vänta inte med att äta. Det är nästan omöjligt att tvinga dig själv att äta långsammare än vanligt när du känner dig utsvulten. Försök att äta mindre måltider flera gånger om dagen om ditt schema tillåter det. Ät dessa måltider i en slow fashion. Detta kommer att bidra till att förebygga hungern sabotera dina försök att äta långsamt.
 3. 3
  Fortsätt att räkna alla dina kalorier. De ingen roll ändå, även om du ändrar ditt ätande stil. Tro inte att plattan chokladkaka du bara åt att ha några färre kalorier bara för att du åt det långsamt.
 4. 4
  Välj livsmedel som innehåller mycket vatten, luft och fibrer. Eftersom mättnadskänsla är ditt mål, införliva livsmedel i din kost planer som snabbt fyller upp dig. Hög fiber livsmedel kommer att åstadkomma detta bäst.
 5. 5
  Gör dina mellanmål val klokt. Snacks är en viktig del för att få tillräckligt med essentiella näringsämnen för att hålla kroppen frisk. Lär dig att dike mesta av skräpmat som du äter, om inte alla av det. Skräpmat är full av onödiga kalorier som erbjuder liten eller ingen näringsvärde.

Strategier för att hålla äta långsamt

 1. 1
  Börja med att försöka tänja din måltid ute så länge som det är möjligt. Det är en svår uppgift att utföra i denna hektiska värld vi lever i, och det kommer att ta viss ansträngning, men det kan ske.
 2. 2
  Ta din tid med alla faser av äta processen. Försök att utföra varje steg i processen äta i långsam takt.
 3. 3
  Efter din första tugga, lägg ner dina redskap eller placera maten tillbaka på tallriken.
 4. 4
  Placera endast små mängder mat på dina redskap och ta små tuggor. Ta tid mellan tuggorna att långsamt lyfta din servett att torka munnen.
 5. 5
  Tugga långsamt och försöka tugga maten i mindre bitar innan de sväljer. Det handlar om att sträcka ut den måltiden så länge som det rimligen är möjligt.
 6. 6
  Införliva din dryck till måltiden. Räckvidd för ditt glas på samma slow fashion efter varje gång svalde och ta små klunkar.
 7. 7
  Ta dig tid att njuta av din mat. Reflektera på textur, arom och smak av varje tugga. Försök att göra detta till en trevlig, njutbar upplevelse.

Ta in distraktioner

 1. 1
  Använd distraktioner som ett sätt att bromsa äta processen. Tänk på att detta endast kommer att vara användbart om du kan undvika att bli så distraherad att du glömmer ditt mål att äta långsamt. Om du stavar fel gång på gång med användning av distraktioner, kan det vara bäst att sluta använda dem.
 2. 2
  Bläddra igenom en tidning om du har svårt att sträcka ut din måltid. Vänd och titta på en sida eller två i mellan bites.
 3. 3
  Försök att göra ett korsord. Försök att fylla en rad eller två av pusslet i mellan tuggorna.
 4. 4
  Spela lite mjuk avslappnande musik för att hjälpa dina stretching taktik. Håll det i en takt som är långsammare än din vanliga äta tempo eller du kanske upptäcker att musiken har haft en motsatt effekt på dig.
 5. 5
  Sänk belysningen. Soft belysning skapar en aura som hjälpmedel för att främja ett inre lugn, som hjälper dig att sakta ner.

Varningar

 • Alltid tala med en läkare innan du påbörjar någon typ av diet för att utesluta eventuella risker som det kan innebära för din hälsa. Din läkare bör kunna hjälpa dig att avgöra om det är ett hälsosamt val för dig.