Wke

Hur bli av med ett mindervärdeskomplex

Vem som helst i världen, stor eller liten, tjock eller smal, svart eller vitt, kan känna något sämre än alla andra på tider under sitt liv. Vi säger till oss själva att vi inte är tillräckligt bra, söt nog eller smart nog, men dessa kommentarer är inte på något sätt baseras på fakta. Den här artikeln presenterar enkla steg där du eller någon kan övervinna något mindervärdeskomplex du kan möta.

Steg

Hur bli av med ett mindervärdeskomplex. Tänk på att varje människa i denna värld är annorlunda, ingen ansikte eller kropp är densamma.
Hur bli av med ett mindervärdeskomplex. Tänk på att varje människa i denna värld är annorlunda, ingen ansikte eller kropp är densamma.
 1. 1
  Tänk på att varje människa i denna värld är annorlunda, ingen ansikte eller kropp är densamma. Din "underlägsenhet" som du kan hänvisa till det, kan också ses som en unik och individuell kvalitet. Vad får dig att känna dessa saker är "sämre" till alla andra? Om det inte finns någon norm bland människor, hur kan det möjligen vara någon form av mindervärdeskomplex?
 2. 2
  Ignorera vad andra kan uppfatta av din "underlägsenhet". 99,9% av människor du går förbi på gatorna och städer betalar ingen uppmärksamhet till dig av någon anledning.
 3. 3
  Om du har en komplex om en viss kroppsdel, fundera på vad som gör dem "sämre" till alla andras. Skriv ut på papper om det hjälper. Allvarligt tänka på logiken i detta, du kommer inte att på allvar få stoppas på gatan för att ha vad du tänker på som "mindervärdiga" händer eller fötter.
 4. 4
  Konfrontera dina största rädslor. Tror du att folk kommer att stirra på dig och lämna synpunkter? Dessa är alla giltiga bekymmer men ha i åtanke - alla är olika. Eventuella kommentarer du får är ogiltiga och får ignoreras till varje pris. Det är absolut säker på att det är något de tycker är fel med dem också.
 5. 5
  Om du hittar din underlägsenhet svårt att hantera, ta hjälp av en vän. hjälper dig att nå dina mål, vilka de än må vara. Goda vänner kommer att berätta sanningen för dig, och du kan arbeta tillsammans på olika sätt för att få dig att må bättre om dig själv. Om du har svårt att prata med vänner, fråga dem om de känner sig underlägsen ibland, du kan bli förvånad över hur oroliga människor får.
 6. 6
  Undersök andra människor (inte genom uppenbar stirrar). Hur reagerar de till sina egna kroppar? Detta kan hjälpa dig i din situation.

Tips

 • Du är underbar som du är och du behöver inte Google att berätta att.
 • Kom ihåg, du är inte ensam - eller det annorlunda.
 • Koncentrera dig på dina starka och positiva egenskaper.
 • Du är speciell, älska dig själv. Varje enskild person träda in i denna värld är underbar på sitt eget sätt.

Varningar

 • Aldrig hänvisa till dina olikheter som inferiorities!
 • Aldrig lyssna på någon som sätter dig ner.
 • Om din underlägsenhet är fysiska, undvika att titta i spegeln för mycket i de första stadierna.

Saker du behöver

 • Den mind-set för att ändra
 • Goda vänner
 • Viljan att vara positiv