Wke

Hur känns säkrare

Osäkerhet är en av de bästa frågorna i mellanmänskliga relationer. Vad värre är att det kan leda till en torterad och självdestruktivt existens. Här är några råd om hur man ska gå vidare när det enda som hindrar dig är dig.

Steg

Hur känns säkrare. När du har hittat nyckeln, titta noga vad som ligger bakom den här dörren.
Hur känns säkrare. När du har hittat nyckeln, titta noga vad som ligger bakom den här dörren.
 1. 1
  Hitta din maktbas. Filosofen Friedrich Nietzsche föreslog att alla har en vilja till makt. Även om många inte håller med sina idéer på andra områden, detta var sant. Vi har alla något som får oss att känna sig säkrare och tryggare och kraftfull. Enligt Abraham Maslow, som föreslog en hierarki av behov, trygghet och säkerhet är de näst mest grundläggande behoven. Så räkna ut vad som gör att du känner stark, och det är nyckeln till att låsa upp säkra dig. Gör detta med den mest brutala ärligheten du kan uppbåda med dig själv.
 2. 2
  När du har hittat nyckeln, titta noga vad som ligger bakom den här dörren. Om du känner dig mer kraftfull när du är i kontroll, anteckna det. Om det känns rätt att öka någon annan som är kraftfull, observera att alltför. Det kan vara kärlek eller kunskap, eller vad som helst.
 3. 3
  Gå igenom den dörren, och titta i spegeln: Vilka är dina tendenser? Vilka beteenden utför du när du känner att din maktbas är hotad? Till exempel, om din maktbas är att vara väl tänkt på, vad gör du när någon tycker illa om dig? Prata bakom ryggen? Förvandlas till en barnlek att försöka behaga dem? Besluta om hämnd? Dra tillbaka? Starta förolämpa dig?
 4. 4
  Om du normalt utför negativa eller själv besegra beteenden för att känna sig säkrare, då du skapar en egen sabotera mekanism. Du kan känna sig säkrare på kort sikt, men du tar med negativitet tillbaka till dig själv på sikt. Dina planer kommer att slå tillbaka eftersom du kommer att känna sig ännu mer hotad av andras reaktioner, och ditt eget samvete (som din inre förälder) som talar om att du är dålig.
 5. 5
  Tänk positiva saker du kan göra för att förbättra din maktbas. När det gäller populariteten sökare till exempel, kan de lära sig att respektera åsiktsskillnader och nå ut till andra, även om de är oense utan att vara en barnlek och kapitulera för allas nycker. Folk gillar människor som respekterar sig själva och andra, även om de inte säger det.
 6. 6
  Om du inte kan komma på något positivt som du kan göra för att förbättra din maktbas, anser att det kanske var du baserar din makt är inte ett bra ställe. Som ett exempel, någon som baserar sin makt i sin skönhet eller uppfattas av andra som vacker, borde hitta något annat. En sådan sak är relativ och temporär, och alltför bräcklig en grund att stå upp för verklig kontroll. Det är en lätt måltavla för människor som är negativa.
 7. 7
  Om du hittar dig själv att behöva flytta din maktbas, flytta den till något verkligt stabil, liksom integritet, styrka, eller att främja eller stödja något positivt. Det kommer alltid att finnas ett behov av människor som hjälper andra människor. Mänskligheten skulle inte överleva utan den. Precis som en begravningsentreprenör, den nurturer, ledaren, eller en kombination av båda, alltid har något att göra.
 8. 8
  När du testar nya maktbaser, göra något åt det. Uppträda på ett sätt som kommer att driva din makt.
 9. 9
  Som du rack upp prestationer i vilken arena du baserar din makt, kommer dina känslor av trygghet stiga tills du blir nästan orubblig med vad livet ger dig.
 10. 10
  Kom ihåg att du ibland kommer att avskräckas. Det kan vara frestande att återgå till den gamla maktbas, på grund av att djävulen du vet är bättre än djävulen du inte tendens. Om du faller, bara plocka upp dig, gör vad ändrar det du måste, och fortsätta framåt.

Tips

 • Sätt mål baserat på din nya maktbas. Det bidrar till att skifta beteende när du faktiskt går i en viss riktning med det. När tiderna kommer att du kommer att fråga dig själv vad är poängen med allt detta, har du ett svar.
 • Skaffa dig runt positiva människor. Downers som alltid talar om för dig vad som är fel med dig är inte är mycket goda vänner. Berätta för dina vänner att om de vill vara omkring dig, de måste vara mindre fördömande. Sedan se vilka som fastnar runt.

Varningar

 • Var inte så rädd för att förlora någon mer än du är att förlora sig själv. Om du inte har en själv, då är du i princip vara en parasit på någon annans personlighet. Så småningom människor kommer att harmas detta, och behandlar dig illa, vilket inte hjälper dig att känna dig säkrare. Var dig själv, men bara förstärka det som får dig att må bra om dig själv.:)
 • DO SKADEGLÄDJE INTE!! Oavsett hur många andra människor är skadeglada över hur vackra de är... inte följer i deras fotspår. (Kom ihåg... verklig skönhet kommer inifrån. Någon kan vara vacker på utsidan, men kan vara ful på insidan.)