Wke

Hur får man över en pinsam stund

Åh nej! Du tappade just din lunch bricka framför alla och gjorde en stor oreda! Du gick runt på en dag med din kjol instoppat i dina kalsonger! Visste du våt själv av misstag? Hur får du över det? Easy - följ bara dessa steg och säga adjö till rodnande och fjäril fyllda magar!

Steg

Hur får man över en pinsam stund. Skratta, skratta, och skratta lite mer.
Hur får man över en pinsam stund. Skratta, skratta, och skratta lite mer.
 1. 1
  Ta djupa andetag. Efter den tidpunkt som har hänt, ta några djupa andetag och lugna ner dig själv. Detta hjälper dig att undvika att säga eller göra något annat som kan lägga till förlägenhet faktor. Ta en minut att lugna ner, och sedan gå vidare.
 2. 2
  Skratta, skratta, och skratta lite mer. Det enklaste sättet att komma över en pinsam stund är att bara skratta åt dig själv. På så sätt är det lättare för andra att skratta med dig istället för mot dig. Om du närmar dig detta pinsamma ögonblick med humor, kommer det visa sig bättre i det långa loppet. Naturligtvis bara skratta av ditt huvud om det är lämpligt på den tiden.
 3. 3
  Gör det roligt. Detta går hand i hand med skratt. Om du närmar dig situationen med gott humör, kommer det att bli mindre pinsamt och mer som ett litet skämt. Till exempel, om du ramlar av stolen, säger något i stil med "Jag gör alla min egna jippon!"
 4. 4
  Åtgärda det. När ett pinsamt ögonblick inträffar, är det bäst att bara acceptera det som du vet att det hände vid behov. Du kan inte gå tillbaka i tiden, så vad är poängen med att vara i total förnekelse. Erkänn för dig själv att du hade ett pinsamt ögonblick, men att det är okej.
 5. 5
  Gör inte ett spektakel av sig själv. Det värsta man kan göra när ett pinsamt ögonblick som händer är att göra en stor scen om det. När ett pinsamt ögonblick händer, aldrig få defensiva, skrika, skrika, springa iväg på randen till tårar, eller platta ut rop offentligt. Ju större en scen du göra av ögonblicket, desto mer kommer att graveras in i folks medvetande. Om din reaktion är mild, människor är mer benägna att glömma att någonting har hänt.
 6. 6
  Gör något för att distrahera dig. Efter den pinsamma ögonblick har hänt, göra något för att få dig att tänka på det, som att läsa, spela din favoritsport, titta på TV, lyssna på musik, etc. Detta bara hindrar dig från att fokusera på din pinsamma ögonblick 24/7, och istället ger dig något att göra.
 7. 7
  Alla har pinsamma stunder! Så tror inte negativt om dig själv tycker att du är en clown eller en klumpig. Tänk glada tankar. (Aldrig ta upp det för att dra uppmärksamheten till det)
 8. 8
  Lär av det! Okej, så du har blivit generad, men ta det som en läxa och lära av det. Tyckte du snubblar och faller framför din kärlek? Undvik att bära höga klackar. Visste du svimmar när du ger ett tal? Research Hur att lugna nerverna innan du ger en presentation. Det finns nästan alltid en lärdom som kan dras från din pinsamma ögonblick, så lär det nu så att du inte kommer att bli generad igen!
 9. 9
  Flytta på. Slutligen, gå vidare. När du går vidare och glömma din pinsamma ögonblick, alla andra kommer också.

Tips

 • Tiden läker alla sår!
 • Kom ihåg att pinsamma stunder hända alla, du är inte ensam här!
 • Missa inte skogen för trädet! Om du bara hade en pinsam stund, kom ihåg att andra inte kommer ihåg det ögonblicket så mycket som du tror att de kommer, de kanske inte ens kommer ihåg det alls om det inte var så illa, så låt det gå. Låt det inte förstöra din dag!
 • Oavsett vad: bor inte alltför mycket på det. Om du fortsätter att tänka på det så ska du styra din något uppmärksamhet torward annat. Om du bor på det då det blir mer pinsamt.
 • Var glad!
 • Ofta du kommer ihåg det på grund av hur pinsamt och traumatiserande händelsen var, men andra kommer sannolikt att glömma det ganska snabbt (överraskande) medan du fortsätter att betona över den. Så chill, glöm det och lär!
 • Be dina föräldrar om hjälp om du vill.
 • Om någon medvetet försöker att uppmärksamma dina misstag, låtsas att du inte vet vad de pratar om.
 • I alltid frånvarande nästa dag något sådant händer, oftast ingen minns.
 • Om och när du tänker på det ögonblick bara ihåg hur andra runt omkring dig agerat, om du följt stegen här de förmodligen skulle agera som om det var så stor affär. Så det var inte!

Varningar

 • Gör inte falska skratt. Skratta inte så mycket att du börjar falska skrattar. Om det är fejk, kommer folk tro att du är konstig. Om du inte har något emot att människor tror att du är konstig, skratta bort!