Wke

Hur bli av uterinfibroid smärta

Myom är gemensamma, godartade utväxter som ofta uppstår under en kvinnas reproduktiva år. För vissa kvinnor är smärtan från myom kan vara extrema, manifesterar sig på många sätt. Som ett resultat av fibroids livmodern, vilket normalt är lika stor som en liten päron, kan bli så stort som en liten vattenmelon. Den utvidgade livmodern sätter övertryck på skålen, urinblåsa, mage eller rygg resulterar i smärta.

Steg

Hur bli av uterinfibroid smärta. Behandla smärta och vänta muskelknutor att lösa sig om smärtan är hanterbar.
Hur bli av uterinfibroid smärta. Behandla smärta och vänta muskelknutor att lösa sig om smärtan är hanterbar.
 1. 1
  Behandla smärta och vänta muskelknutor att lösa sig om smärtan är hanterbar. Myom kommer naturligtvis börja krympa när du går igenom klimakteriet och dina nivåer av östrogen minskar. De flesta kvinnor upplever någon smärta från myom efter klimakteriet.
  • Over-the-counter smärtstillande piller, som ibuprofen och paracetamol, kan ge tillfällig lindring från smärta och svullnad orsakad av muskelknutor.
  • För mer svår smärta starkare smärtstillande medel som kräver ett recept behövs. Exempel är starkare NSAID som diklofenak, mefenaminsyra och naproxen eller opiater.
  • Varmvattenflaskor, värmedynor och blötläggning i en badtunna är till hjälp för att sänka ryggen och buken smärta.
  • Det finns andra sätt att lindra smärta från muskelknutor.
  • Dessa inkluderar: Gentle terapeutisk massage, försiktig användning av termisk värme kuddar, eller ice-packs till platsen av smärta, kataplasmer, TENS maskiner, akupunktur och hypnos. Varning: Det finns en risk för brännskador vid användning av värme kuddar eller Kylklampar (is-brännskador). Långvarig eller oförsiktig användning kan orsaka brännskador, permanenta förändringar färg på huden (erythema ab igne) och hudskador. Följ alltid tillverkarens anvisningar.
 2. 2
  Tala med din läkare om hormonbehandling eller receptbelagda smärtstillande om dina insatser på smärtlindring inte fungerar.
 3. 3
  Krympa muskelknutor genom att ha en uterinfibroid embolisering, vilket innebär att en kateter in i din femoralartären genom ett litet snitt i låret för att blockera muskelknutor "blodtillförsel. Detta öppenvården, har icke-invasiv förfarande en extremt stor framgång.
 4. 4
  I detta förfarande ett fint rör förs in i artären som försörjer myom. Röntgenläkaren kommer sedan injicera gel eller små plastpartiklar i artären. Dessa kvarter artären och skär av blodflödet till myom. Den myom krymper därefter. UAE utförs som en sluten eller öppen procedur. Det är ovanligt att få komplikationer, men väldigt sällan proceduren kan fälla en tidig menopaus. Medicinsk forskning har funnit att återväxten är låg, men mer långsiktiga studier krävs. En nackdel är att inte alla myomata är lämpliga för behandling med denna metod
 5. 5
  MRI-vägledd ultraljud kirurgi använder en hög intensitet ultraljud för att krympa myomata. Den magnetkamera möjliggör för radiologen att identifiera myom. Ultraljudet använder extremt kraftfulla ljudvågor för att värma och förstöra myom
 6. 6
  Ha en myomectomy att ta bort muskelknutor och lämnar livmodern intakt. Om fibroid smärta lägger sig i ditt liv, kan du ha muskelknutor bort för att eliminera smärtan. Detta är en typ av kirurgiskt ingrepp som innebär att man tar ut fibroid utan att ta bort friska livmodervävnad. Detta är en bra behandling för de kvinnor som vill bli gravida efter att de har fått behandling för sin myomata eller som föredrar att behålla sin livmoder av andra skäl. Det är möjligt att bli gravid efter ett myomectomy. Men du kan få råd att eller kräva ett kejsarsnitt för att leverera baby.A myomectomy kan utföras ett av tre sätt:
  • Abdominal myomectomy innebär kirurgiskt avlägsnande av myom genom ett buksnitt.
  • Laproscopic myomectomy kräver flera små snitt i buken för att möjliggöra fibroid borttagning med en laproscope.
  • Hysteroscopic myomectomy bort muskelknutor vaginalt med en resektoskop, som skär fibroid hjälp av elektrisk ström.
 7. 7
  Ha en hysterektomi som en sista utväg för att lindra fibroid smärta. En hysterektomi tar bort hela livmodern och är den mest invasiva fibroid behandling. Betraktas en stor operation, det kräver ofta en längre sjukhusvistelse följt av en period av återhämtning hemma. En hysterektomi har störst risk för komplikationer.
  • Smärta blödning och tryck på blåsan och tarmarna som orsakas av myom är ansvarig för 40 procent av alla hysterektomi utförs i Europa.
  • De flesta hysterektomi utförs på grund av muskelknutor utförs med hjälp av en en buksnitt, eftersom livmodern är för stor för andra typer av borttagning.

Varningar

 • Fibroida smärta kan vara kronisk eller bara tillfällig och kan bli värre under tarmrörelserna, motion, samlag, eller när du har mens. Myom kan också orsaka oregelbunden eller riklig vaginal blödning.
 • Buksmärta kan orsakas av många olika saker, av vilka några är livshotande om de lämnas obehandlade. När du upplever smärta bör du se en läkare för diagnos.
 • Risken för myom är större hos överviktiga kvinnor, kvinnor som aldrig haft barn, och de som har en genetisk predisposition.