Wke

Hur att lindra benkramper

Kramp i benen, som ibland kallas "Charley häst," är en vanlig åkomma, särskilt för de människor som ägnar sig åt idrott, gravida kvinnor och äldre. En studie visade att hälften av personer över 80 år lider av ben nattetid kramp. En plötslig kontraktion, oftast av vadmusklerna, orsakar kraftig smärta som kan vara allt från några sekunder till 10 minuter. Medan benkramper kan förhindras, kan du lindra en akut ben kramp med snabba rörelser och massage. Denna artikel kommer att berätta hur man kan lindra benkramper.

Steg

Hur att lindra benkramper. Böj tårna uppåt så fort du får ett ben kramp.
Hur att lindra benkramper. Böj tårna uppåt så fort du får ett ben kramp.

Leg kramp lättnad

 1. 1
  Böj tårna uppåt så fort du får ett ben kramp. En normal sovställning med knäna lätt böjda och tårna pekande nedåt förkortar vadmusklerna, vilket gör dem benägna att sammandragning.
  • Vik sängen täcker i slutet av din säng, så att tårna utrymme att böja.
  • Böj och peka tårna, håller varje position i ca 2 sekunder. Upprepa för 30 sekunder till 1 minut.
 2. 2
  Upp ur sängen och gå runt, om du har möjlighet till. Denna expansion och kontraktion av musklerna kan massera vadmuskeln och öka cirkulationen till musklerna. Dålig cirkulation förnekar syre till musklerna, vilket kan orsaka kramper.
 3. 3
  Sträck dina muskler med följande övningar, när du står nära en vägg för balans:
  • Placera din trånga benet bakom uncramped ben, med ungefär en fot i mellan dem. Böj knäet på framsidan, uncramped benet. Detta kommer att orsaka den trånga kalven att sträcka framåt.
  • Stå med fötterna höft bredd isär ca 2 till 3 fot (60 till 90 cm) från en vägg. Håll fötterna raka och fötterna stadigt på marken. Placera händerna axelbrett på väggen. Böj armbågarna och luta sig framåt. Båda kalvarna kommer att sträcka. Om det är alltför svår, steg närmare väggen, eller du kan gå längre bort för en djupare stretch.
 4. 4
  Sitt med trånga benet korsat över ditt andra lår och massera muskeln försiktigt.
 5. 5
  Applicera en varm handduk till området, om kramp kvarstår. Denna varma komprimera hjälper till att öka cirkulationen i muskeln.
 6. 6
  Ta en varm dusch, om kramper finns kvar efter 5 minuter eller mer. Detta kommer att tillåta böjning av muskler och värme till kaskad över muskeln.
 7. 7
  Drink 8 till 16 oz. (1/4 till 1/2 liter) av vatten omedelbart efter kramp. Uttorkning är en av de främsta orsakerna till benet kramper, i såväl idrotts-och icke-atletisk människor.

Leg kramp förebyggande

 1. 1
  Drick mycket vätska varje dag för att minska risken för kramper från uttorkning. Drink 8 8 oz. glas (1,9 l) vatten per dag, eller mer om du försöker att ersätta vätskan som förloras under sjukdom.
  • Om du har lider av diarré eller annan sjukdom, kan det orsaka överskott kalium, samt vatten, för att lämna ditt system, vilket gör dig mer mottaglig för kramper. Att få befrielse från sjukdomen bör också lindra kramp smärta.
 2. 2
  Kontrollera att du bära skor som har vadderade fot sängar och stöd Arch. Felaktig skor kan göra vadmusklerna mottagliga för påfrestningar eller kramper. Vadderade fot skär finns på de flesta apotek.
 3. 3
  Använd en kudde för att stötta upp knäna medan du ligger i sängen. Om du sover på magen, låt dina fötter att hänga över sängen.
 4. 4
  Rådgör med din läkare om kinin, kalium, kalcium eller magnesium tillskott om du har nattliga eller dagliga kramper.
 5. 5
  Stretch, gå eller använda en stillastående cykel i 5 minuter innan du går till sängs. Detta kommer att värma upp muskler och öka cirkulationen.
 6. 6
  Motion vadmusklerna regelbundet under dagen, genom att gå, cykla eller gör yoga. Måttlig motion minskar risken att få muskler spasmer, medan extrem träning kan öka risken.

Tips

 • Var medveten om att en brist på vitaminer, speciellt magnesium, kalium och kalcium kan sätta på nattetid kramp. Men det är inte allt om kosttillskott. Ibland kan eliminera livsmedel från din kost bidra till att minska eller helt eliminera nattliga kramper. Du kanske vill prova en eliminering diet för att avgöra vilka livsmedel som fungerar för dig, och vilka livsmedel som bör undanröjas. Och kom ihåg att stanna hydratiserade!.
 • En teori om muskelkramper säger att om du biter din överläpp, kommer din muskelkramp släppa. Det finns ingen medicinsk grund för detta påstående.
 • Om du känner en intensiv smärta i muskeln efter att du har ett ben kramp, söka hjälp från en läkare eller medicinsk tränare. En dålig muskelkramp kan orsaka tårar i muskeln eller dess senor. Detta tillstånd kallas muskelbristning.
 • Tala med din läkare om att bära stödjande strumpor för hjälp med kramper, om du är äldre eller i de senare stadierna av graviditeten. Dessa stödstrumpor, som en varm kompress, bidra till att öka blodcirkulationen till benen.
 • Andra villkor som kan orsaka muskelkramp inkluderar nervsjukdomar, levercirros, sarkoidos, perifer kärlsjukdom och njure dialys. Mediciner som kan orsaka muskelkramp inkluderar diuretika, statiner, Litium, penicillamin, nifedipin, nikotinsyra, cimetidin, Clofibrate, salbutamol och Fentiaziner.
 • Om du har smärta till följd av muskel tår eller skador efter kramp, tillämpa en kall, snarare än varmt, komprimera. Detta kommer att bidra till att minska inflammation och bedöva området.

Varningar

 • Aldrig ta kosttillskott utan att först rådfråga en läkare.
 • Exponering för bly eller tetanus bakterier kan leda till extrem muskelkramp. Besök läkare omedelbart om någon av dessa situationer uppstår.

Saker du behöver

 • Hot komprimera
 • Vatten
 • Köldkompress
 • Dusch
 • Vägg