Wke

Hur du använder drunken fist

Zui Quan eller Drunken Fist är en Kung Fu stil finns främst i Kina. Trots den humoristiska namnet, har denna stridsteknik avsiktliga rörelser och likna åtgärder av en över indulger. Följande kommer att visa hur man använder den här stilen.

Steg

Hur du använder drunken fist. Gör en näve och håller upp det som om du håller en kopp med en hand.
Hur du använder drunken fist. Gör en näve och håller upp det som om du håller en kopp med en hand.

Grunderna i drunken fist

 1. 1
  Gör en näve och håller upp det som om du håller en kopp med en hand. Förläng ditt pekfinger i en krok form, och placera tummen så att ditt index och tummen gör ett "C"
 2. 2
  Använd en teknik som kallas ringlande, vilket gör att din kropp lös och du måste använda POI (träffpunkten), vilket innebär att du är avslappnad och snubblande, men i det ögonblick du slår, du spänt upp och raketen kroppen framåt med styrka från fötterna genom kroppen till den del av kroppen som träffar motståndaren. Ett bra sätt att göra detta är att föreställa sig en fjäder i kroppen, är en fjäder mycket flexibel men bibehåller sin form, en fjäder ofta gungar / studsar runt. Lägg dessa typer av rörelser i din kropp och du kommer att finna det lättare att förstå.
 3. 3
  En annan teknik som du bör lära kallas häpnadsväckande. Detta kommer att förvirra fienden och lämnar dig en öppning för att strejka. Du kan även använda detta för att ta fart i era träffar.
 4. 4
  Angriper inte med rytmen, attack vid ovanliga tidpunkter som när du faller tillbaka, raglande åt sidan, osv.

De stilar av drunken fist

 1. 1
  Om du vet hur man använder någon av de berusad gud stilar så som kommer att vara till nytta. Några av gudarna att använda är, Drunken Gud med inre styrka, alkisen med den plötsliga midjan attacken, den Drunken Gud med den kraftfulla halsen låset, Drunken Gud med dubbla sparkar, Drunken Gud håller stora keg, Drunken Gud med lång flöjt, och Drunken gudinna Fru Ho "briljera hennes kropp". Alla dessa tekniker är effektiva på sitt eget sätt och det är alltid viktigt på situationen.
 2. 2
  Drunken gud med inre styrka använder en hel del "ringlande" vilket gör att din motståndare förvirrad. Med denna stil frågar du snubblar mycket. Kom ihåg, när du använder denna stil, måste du ha ett ben spänd, (inte hela tiden). Kombinera ringlande, snubblande, och användningen av den spända ben, kan du utveckla många stora öppningar, vilket ger en rätt tillfälle att slå.
 3. 3
  Drunken gud med den plötsliga midjan attack innebär otrolig uthållighet. Varför? Eftersom det finns aldrig ett ögonblick när du vilar. När du använder denna stil, måste du alltid vara medveten om vad din slå, där din slå, och slå din motståndare ofta. Denna drinkare stil träffar alltid sin motståndare i en liten cirkel framför användaren. Denna stil anses vara mycket populär, eftersom den innebär att man använder en hel del rörelse, en hel del av att slå, och en hel del av cirkulära attacker. Det är mycket effektivt, men också mycket tröttande. Så här stilen kunde anses som en av dina sista alternativ.
 4. 4
  Drinkare med den kraftfulla halsen låset är mycket dödlig. Bara genom sitt namn, är det med halsen lås. När du använder denna stil, måste du ha väldigt starka handleder och fingrar. Denna stil är mycket kraftfullt, och bra för försvaret, dock innebär den här stilen gör framåt volter med händerna bakom dig (på ryggen) och vända framåt, men utan att hoppa (som en slinky). Med denna stil frågar MÅNGA finger användning. Därför måste fingrarna vara otroligt stark.
 5. 5
  Drunken gud med dubbla sparkar är en stor stil för att hålla din en motståndare på avstånd. Liksom sitt namn, med dubbla sparkar håller din motståndare förvirrad, (om han flyttar tillbaka), och om han inte flytta tillbaka, då det i grunden skadar din motståndare. Denna drinkare stil har många Aeriel sparkar inblandade, så för att dra nytta av denna stil, måste du ha starka ben, och en bra bas. Vilket innebär en neutral hållning innan attackerar. Det frågar också om omfattande användning av flexibilitet och balans. Balans är mycket viktigt när du använder den här stilen. Om u saknar balans, starka ben och en stark bas, än denna stil kommer att bli svårt för dig.
 6. 6
  Drunken gud med förlamade ben använder benen mest och bara använder ett ben i taget (ett ben alltid vara rak). Med denna stil är det viktigt att använda detta som en sista utväg eftersom det har många öppningar.
 7. 7
  Drunken gud innehav stor kagge är en mycket effektiv stil som den använder stora snabba cirkelrörelser för att anfalla. Detta är en av de mest effektiva stilar i Drunken Fist stilar. Det är viktigt att hålla armarna i en cirkel framför dig under denna.
 8. 8
  Drunken gud med lång flöjt är en gemensam favorit eftersom det är den stilen med den starkaste handleden. Dess attacker är de mest kraftfulla och använda de mest stapplande.
 9. 9
  Drunken gudinna mrs. Ho är ovanligt och obekväma känsla till användaren och målet likadana vilket gör det dödliga. De rör sig kan verka feminin, men de är mycket kraftfullt eftersom de använder drag som liknar en kvinna slåss. Eftersom människor är ofta förvirrade eller tänker mindre av denna stil, är det mer effektivt.
 10. 10
  Det finns också andra familjemedlemmar stilar av drunken fist. en sådan stil är Ba Ying Quan (Eight Shadow Fist) denna stil använder ett annat system men har likheter med de berusad gud former.

Tips

 • Kom ihåg att anfalla på ovanliga tider.
 • Ta inte några tips från några animes som skildrar den här stilen. Det kommer att vilseleda dig i hur stilen ska göras.
 • Du kommer verkligen att behöva stärka din hand uthållighet eftersom även under en punch förblir neutral. En sak att göra är att göra armhävningar på handlederna och sedan växla till baksidan av handleden, slå på varje push up. (Dessa armhävningar kräver användarens fronten att gå i luften) Också en hel del häst hållning utbildning för benen. Styrkan i ett Zui Quan utövare är mycket viktigt eftersom man ska kunna hålla balansen och attackera från alla positioner.
 • Viktigast av allt, "NOT" FAKTISKT dricka vin När lära DETTA STIL! Detta är en stil "imitera" en berusad, faktiskt berusning kan leda till olyckor eller dödsfall....
 • Drunken Fist också lägger en hel del påfrestningar på kärnan i din kropp, så försök att göra en hälsosam mängd sit-ups och ben-hissar (lägga sig ner på rygg och hålla benen raka när du lyfter dem upp till en höjd av ca 6 inches) varje dag, tillsammans med andra arbets-outs. Dessutom hjälper grundläggande styrka och uthållighet med balans och överraskningsanfall.
 • Hyr Drunken Master and Drunken Master II att se ett exempel (även om dessa filmer är alla stiliserade de fortfarande utgör en anständig representation, och de är bra filmer). Även näve av den röda draken skildrar det, tillsammans med tai chi mästare, mästare med skadade fingrar, den berusade munken, hjältar i öst, berusad apa, kom drick med mig, och den sista hjälten i Kina.
 • Du behöver några starka fingrar för att kunna använda vissa av dessa tekniker. Finger armhävningar är bäst för det. Denna övning kallas "Bear walk" är också bra. Få på dina händer och fötter på golvet (i princip i en push-up position) och krypa sånt på fingrarna. Denna övning kommer att stärka fingrarna och ge dem uthållighet.

Varningar

 • Försök mjukar upp genom att göra massor av stretching innan du använder Drunken Fist.
 • Faktiskt inte dricka alkohol!
 • Eftersom detta är en svår sak att bemästra, praktik med vänner tills du lär dig att göra detta automatiskt.
 • Om du har artrit eller svaga ben, försök inte handleden armhävningar. Och se till att göra dem långsamt i början. Om de gör ont för mycket, försöka göra dem på knäna.