Wke

Hur du lär dig grunderna i karate

Filosofin bakom karate är mycket omfattande och komplext. Det härstammar från tusentals år av väpnad och obeväpnad strid. Tekniker som var fulländade för hundratals år sedan, fortfarande fulländat om och om igen för varje ny generation. Buddhism, taoism, och koden för Bushido har alla spelat delar i utvecklingen av kampsporter filosofi. Karate i dess moderna form är omkring 400 år gammal som var ursprungligen en utlöpare av kinesiska Gongfu. Den har sina rötter i antikens martial form av Indien som Kalaripayatu som är en kombination av alla former som ju-jutsu, karate, aikido osv, och involverar alla tekniker inklusive slå, grappling, vrida, och marken striderna, och har obeväpnade och beväpnade kämpar också.

Steg

Hur du lär dig grunderna i karate. Kata (så länge det behövs) - Öva allt kata som du vet en gång igenom och fokusera på en kata i synnerhet för den sessionen.
Hur du lär dig grunderna i karate. Kata (så länge det behövs) - Öva allt kata som du vet en gång igenom och fokusera på en kata i synnerhet för den sessionen.
 1. 1
  Värm upp - (10 minuter) på plats eller runt kvarteret i ca 5 minuter, plus ca 5 minuter (eller 20 reps vardera) av, (eller), och omvänt.
 2. 2
  Stretch - (15 minuter) stretching alla stora muskelgrupper är första förutsättning för en lös och smidig kropp, få en bok om stretching om du inte redan vet vad stretchövningar att göra. I Karate, är avgörande för att hålla sig skadefri.
 3. 3
  Meditera - (5 + minuter) rensa ditt sinne av alla tankar, koncentrera sig på att andas in genom näsan, ut genom munnen, stadig djupa andetag och ett öppet sinne kommer att förbereda dig för att lära sig karate. Det finns ingen tidsgräns, men meditera i minst 5 minuter bör rensa dina tankar tillräckligt för att tillåta dig att koncentrera dig, glöm skola, arbete, familj, problem, allt - visualisera dem avdunsta innan dina ögon... när allt är borta, ska du se ett tomt rum, och i mitten av det tomma rummet, börjar en boll av eld växer ur tomheten... denna låga bränning styrka och energi ska representera något du hoppas uppnå genom att träna dig i Karate... Vid tiden du är klar med din meditation bör rummet vara helt uppslukad av något men lågan.
 4. 4
  Stansning / Blockering (15 minuter) - Det finns några viktiga slag du kommer att behöva lära sig att anfalla effektivt. Den raka punsch,, kniv hand, spjut hand, armbåge strejk, backfist. Öva dem i ordning och suppleanter händer. Öva blockering som om dessa var de slag du attackeras med. Experimentera med kombinationer och kontringar. Försvara, attackera, försvara, angrepp... etc.
 5. 5
  Kicking (15 minuter) - tio repetitioner av varje spark räcker för att stärka benen. Fokus bortom målet för maximal effekt, men öva flödet av rörelse för att få graciös smidighet i dina rörelser, som en svan, makt kommer att följa.
 6. 6
  Sparring (15 + minuter) - för att slåss, och använda alla dina tekniker för att bekämpa dem i 15 till 30 minuter. Sparring hjälper dig att öka din uthållighet och förmåga att kasta kombinationer och försvara dig mot flera attacker eller flera angripare, när du har bemästrat vissa blockerande och attackera tekniker.
 7. 7
  Kata (så länge det behövs) - Öva allt kata som du vet en gång igenom och fokusera på en kata i synnerhet för den sessionen. Det är viktigt att fokusera på lägre nivå kata samt högre nivå för att förfina och förbättra.

Tips

 • När sparring: när de attackeras - 1. Slå dem innan de slår dig, detta kan förneka eller försämra deras attack, orsakar dem skada och satsa ett minimum av din energi. 2. Om detta inte är möjligt, flytta, ändra avståndet och / eller flytta utanför raden av angrepp redo för en motattack. Tre. Blockera. Blockering behöver inte inträffa med händerna och det är mycket oklokt att blockera medium till låga sparkar med händerna. detta lämnar huvudet obevakad och sårbar. Blockering sparkar med händerna (särskilt öppna händer är inte smart om du inte är en expert). Det bästa försvaret är inte som där du kan drabbas.
 • Öva allt du vet så mycket att när en riktig kamp kommer du inte behöver tänka, bara göra. Använd en utbildning dummy efter varje varm upp till kamp med...
 • Om du är intresserad av kampsport, gå och träna och sluta läsa Wikipedia!
 • När anfaller - leta efter din motståndares svagheter och styrkor. Ge din motståndare en falsk känsla av trygghet genom att fejka en attack som de kommer att använda sin fart för att blockera, sedan attackera dem med din egen kraft och list för att lägga din motståndare ut för räkning...
 • Aldrig underskatta eller överskatta en motståndare. Ju mer du är säker på att du kan besegra / besegras av dem, desto mindre / mer sannolikt att utfallet kommer att inträffa.
 • När sparkar: raka sparkar får använda trampdynan eller hälen, hålla tårna tillbaka eller de kan vara skadad, sida sparkar alltid använda bladet av foten eller hälen, yxa sparkar alltid slå med hälen (men detta är en ovanlig spark för de flesta), runda-house sparkar kan slå med smalbenet, topp eller fotsulan. Runda sparkar med smalbenet kan vara särskilt effektiva.
 • Var noga med att byta ut någon av din slitna eller skadade kampsport sparring redskap. Din säkerhet bör komma först i alla dina karate studier.
 • Var stolt över ditt utseende! Var noga med att hålla en ny leverans av karate uniformer till hands.
 • Vid stansning, stanna avslappnad tills precis innan du träffar din målgrupp. Bruce Lee säger, "Avkoppling är viktigt för snabbare och mer kraftfull stansning Låt din leda punch skjuter ut löst och lätt,.. Dra inte åt upp eller knyter näven tills nedslaget Alla stämplingar ska sluta med en smäll flera inches bakom målet. Således, slå dig igenom motståndaren istället för på honom. "
 • Var självsäker när sparring. Under träning med någon, fokusera på stansning och sparkar.
 • Vid stretching: stretch allt, även din nacke, rygg, mage, armar och händer... speciellt koncentrera på dina största muskler - benen.
 • Du kanske vill prova meditera i början av träningen. Detta sätt ditt sinne kommer att vara klar och redo att träna utan att få din kropp värmas upp och sedan har det svalna medan du sitter orörlig mediterar.

Varningar

 • När blockerar en spark eller slag från en sparring motståndare, alltid komma ihåg att knyta näven hårt eller du kan bryta din egen hand på sin spark.
 • Kom ihåg att din sparringpartner är verklig, inte en boxningssäck. Skyddsutrustning rekommenderas och alltid vara försiktig.
 • Alltid sträcka, och stretch allting. Dra en muskel eller knäppa en senskada är otroligt smärtsamt!