Wke

Hur du använder vassleprotein

Proteiner består av aminosyror och är de grundläggande byggstenarna i din kropp. Om du inte får tillräckligt med protein i kosten, kan du inte bygga muskler, speciellt om du arbetar på en regelbunden basis eftersom du riva ner muskler varje gång du tränar. Om du är på en viktminskning plan, kan protein bidra till att tillfredsställa din hunger och ger nödvändiga näringsämnen och energi för att hålla dig igång hela dagen. Vassleprotein, en näringsrik form av protein och isoleras från mjölkvassla vätskesubstansen som är en biprodukt av osttillverkning, och har haft sin fettet borttaget att bearbeta den för att användas som en livsmedelstillsats. De flesta vassleprotein ensamt säljs i pulverform och är enkel att använda med bara några enkla ingredienser.

Steg

Hur du använder vassleprotein. Skaffa ett diagram proteinbehov från en online-källa eller näring butik.
Hur du använder vassleprotein. Skaffa ett diagram proteinbehov från en online-källa eller näring butik.
 1. 1
  Skaffa ett diagram proteinbehov från en online-källa eller näring butik.
 2. 2
  Räkna ut hur mycket protein du behöver för din vikt, livsstil och kön. Till exempel kan en 150-lb. person skulle behöva ca 3,7-4,8 oz. (105-135 g) av protein per dag men detta varierar med livsstil och kön.
 3. 3
  Skapa en plan som passar dina behov, utifrån den insamlade informationen och dina mål.
 4. 4
  Använd en plast shaker flaska eller en mixer när du blandar proteinpulver.
 5. 5
  Lägg vassleproteinpulver till vatten, mjölk eller juice enligt anvisning på förpackningen.
 6. 6
  Lägg isbitar.
 7. 7
  Mixa tills slät.
 8. 8
  Lägg protein innan träningen:
  • Förbered en shake som ovan men lägga till lite yoghurt.
  • Drick skaka ca 30 minuter innan träning. När du tränar, kommer dina muskelfibrer brytas ned och dina lagrade kolhydrater (glykogen) kommer bli utfiskade. En pre-workout shake förhindrar muskelnedbrytning och ge mer energi.
 9. 9
  Lägg protein efter träningen:
  • Förbered en shake som ovan men tillsätt honung och snabb havre.
  • Drick denna shake inom 20 minuter efter träningen. Du måste mata dina muskler så fort du är klar tränar för att hjälpa kroppen att återhämta sig.

Att bygga muskler: med mat

 1. 1
  Tillsätt 1 msk. (14,1 g) av jordnötssmör och 1 skopa vassleprotein pulver till dina frukostflingor, företrädesvis havregryn.
 2. 2
  Blanda väl med en sked och äta direkt.

Att bygga muskler: när du sover

 1. 1
  Strö ca 0.74 oz. (21 g) av vasslepulver och 0,14 oz. (4 g) av kasein (ett annat mjölkprotein finns i pulverform) på livsmedel som är en del av din sista måltid för dagen.
 2. 2
  Blanda med en sked och äta direkt. Att äta vassleprotein innan du somnar hjälper till att förhindra proteinnedbrytning som naturligt förekommer medan vi sover. För att bygga muskler, du vill minimera eventuella proteinförluster.

Viktminskning: måltidsersättning

 1. 1
  Förbered skakar enligt förpackningens anvisningar för viktminskning.
 2. 2
  Ersätt 1 till 2 måltider med ett vassleprotein skaka eller dricka en shake före en måltid. Byta måltider med en shake kommer att tillfredsställa din hunger och ger dig energi. Konsumera en shake före en måltid kommer att minska matintag och efter måltid blodglukos-och insulinnivåer.

Viktminskning: meal tillägg

 1. 1
  Förbered skakar enligt förpackningens anvisningar för viktminskning.
 2. 2
  Drick 1 shake mellan måltiderna med en bit frukt så att du har flera små snarare än ett fåtal stora måltider. Detta kommer att öka din ämnesomsättning, ger dig energi hela dagen och förse dina muskler med näringsämnen som behövs.

Tips

 • Det finns 3 typer av vassleprotein: isolat, koncentrat och en blandning av båda. Isolera är den mest rena formen och dyraste, men det är det bästa för din kropp. De andra är bra också, men koncentratet innehåller mer fett, blandningen kombinerar 2. Båda är acceptabla former och är bra för dem på en budget.

Varningar

 • Som med det mesta, kan för mycket protein vara skadligt. Extra protein bryts ned och utsöndras, men detta kan sätta ytterligare stress på njurarna. Det finns fortfarande kontroverser över detta. Kontrollera alltid med din läkare eller dietist om att lägga till vassleprotein till din diet och se till att ha ett protein diagram som ger den mängd som behövs för din livsstil.

Saker du behöver

 • Vassleproteinpulver med skopa
 • Plast skakflaska
 • Protein diagram
 • Mjölk, vatten eller juice
 • Frukt, yoghurt och havregryn
 • Isbitar
 • Sked
 • Container att hålla skaka kallt när du tränar