Wke

Hur man går upp i vikt för att vara en genomsnittlig storlek

Att vara underviktig kan vara problematiskt för många människor. Det kan bära på din hälsa och självkänsla, och dra ovälkomna kommentarer från andra. Målet med denna artikel är att hjälpa människor att gå upp i vikt och samtidigt förbättra deras allmänna hälsa.

Steg

Hur man går upp i vikt för att vara en genomsnittlig storlek. Rådgör med din läkare.
Hur man går upp i vikt för att vara en genomsnittlig storlek. Rådgör med din läkare.
 1. 1
  Rådgör med din läkare för att utesluta eventuella underliggande hygienkrav. Få testat för tillstånd som genetisk diabetes och hypertyreos, liksom tarmparasiter eller onormala utväxter. Dessutom, se om du verkligen är medicinskt underviktiga.
 2. 2
  Hitta ett mål "normal" vikt som är rätt för din kropp typ och höjd. Titta på andra familjemedlemmar, och bilder barndom för att räkna ut vad det är. Du kan givetvis att tendera mot en mager kroppsbyggnad. Ett BMI (Body Mass Index) på 22 är sunt mid-range för de flesta människor.
 3. 3
  Gör en meny plan när du är säker på att du är frisk (ingen bakomliggande sjukdomar!) Fokus på hela livsmedel med mycket protein och näringsämnen, såsom magert kött, fisk, grönsaker, bär, hela mejeriprodukter och fullkornsprodukter. Ge dig själv gott om variation.
  • Försök äta kosttillskott såsom fiskolja och vetegroddar för extra näring.
  • Undvik tomma kalorier från färdigförpackade livsmedel.
  • Ät mellanmål såsom frukt, nötter eller ost på kex, hela dagen.
 4. 4
  Gör en träningsplan med fokus på styrketräning. Detta kommer att hjälpa till att bygga muskler och hjälper dig gå upp i vikt och bulk medan resterande friska.
 5. 5
  Ta reda på om din vikt är sub-normal på grund av en obalanserad kost. En kort utforskning av "The Metabolic Typing Diet" (det finns en gratis test på nätet) kommer att visa dig vad du ska äta. Vanligtvis, om du inte är hungrig på morgonen, prova att dricka en 12 oz. glas apelsin eller annan juice, gör din mage morrar kort därefter? Om så är fallet, kan du förneka din kropp protein den behöver.

Tips

 • Undvik viktökning runt midjan / magen. Det är ohälsosamt för dina inre organ och cirkulation.
 • Om du är en kvinna, kontrollera kroppsfett på din nedre mage, höfter och lår. Med fett i dessa områden är viktigt för din hälsa och reglerar friska hormonella cykler. Vikt är här frisk.

Varningar

 • Gör inte binge på kaloririka men lågt näringsinnehåll skräpmat för att gå upp i vikt. Det är skadligt för din hälsa.