Wke

Hur man kan minska kolesterol utan läkemedel

Denna artikel nämner några effektiva sätt att minska och kontrollera kolesterolhalten i blodet med hjälp av specifika kostråd metoder.

Steg

Hur man kan minska kolesterol utan läkemedel. Förstå vilken typ av kolesterol.
Hur man kan minska kolesterol utan läkemedel. Förstå vilken typ av kolesterol.
 1. 1
  Förstå vilken typ av kolesterol. Kolesterol är en fet substans som är väsentlig beståndsdel av kroppen som används i olika metaboliska aktiviteter i kroppen. Men när det överskrider de normala gränserna (150-200 mg / dL blod), utgör det allvarligaste hotet mot artärer och hjärta. Det kan framgångsrikt regleras och behandlas med hjälp av små förändringar i vår kost.
 2. 2
  Ät vitlök. Vitlök är ett utmärkt ämne för att lägga till i din kost för att innehålla kolesterolhalten. När du har förhöjda nivåer av kolesterol, ta så mycket vitlök som möjligt i din kost. Det kommer säkert att sänka kolesterolhalten utan att orsaka några biverkningar. Även om det är bäst att ta det i obehandlad form, är det lika effektivt i andra former såsom pickles.
 3. 3
  Konsumera koriander. Koriander är en annan utmärkt objekt för att lägga till i din mat. Använd den i råformat. Den fungerar som en naturlig diuretikum också. Dess blad eller frön både kan användas i råformat.
 4. 4
  Ät solrosfrön. Solrosfrön är mycket effektiva för att minska kolesterolnivåer. Dessa kan tas i pulverform också. Linolsyra finns i solrosfrön minskar plackbildning på kärlväggarna från kolesterol.
 5. 5
  Leta efter livsmedel som innehåller mycket antioxidanter. Alla livsmedel som ger anti-oxidanter är mycket användbara vid behandling av förhöjda nivåer av kolesterol. Dessa inkluderar rödbetor, morötter, tomater, paprika, frön melon, papaya etc.
 6. 6
  Njut fiber. Fiber-rik mat är bäst att kontrollera kolesterol såsom fullkorn, havre mjöl, frukt etc.
 7. 7
  Använd sunda vegetabiliska oljor. Använd alltid vegetabiliska oljor i din mat såsom olivolja, solrosolja, soja, majs etc.
 8. 8
  Mumsa på råa grönsaker. Råa grönsaker är alltid en bättre källa till fibrer och antioxidanter än kokta sådana.
 9. 9
  Håll dig i form. Slutligen inkludera så mycket övningar och träning som möjligt beroende på din kondition. Fysisk aktivitet ökar kroppens flexibilitet bland annat av artärer. Och naturligtvis, följ din läkares råd också.

Tips

 • Alltid se din sjukvårdspersonal för hälsokontroller och råd om att hålla nere kolesterol.

Varningar

 • Om du har beskrivits medicin för att sänka kolesterolet, följ din läkares råd bara. Fråga om någon av metoderna i den här artikeln kan vara ett komplement till din medicin.

Saker du behöver

 • Hälsosam mat val
 • Träningsutrustning (löparskor, cykel, badkläder etc.)