Wke

Hur gå upp i vikt snabbt

Har du någonsin tänkt på dig själv som för smal? Kanske till och benig? Har du kycklingklubbor? Medan många av oss behöver gå ner i vikt, kan gå upp i vikt vara lika svårt. Följ dessa tips för att vinna några pounds - hälsosamt och snabbt!

Steg

Hur gå upp i vikt snabbt. Ät rätt sorts fett.
Hur gå upp i vikt snabbt. Ät rätt sorts fett.

Äta för att gå upp i vikt

 1. 1
  Ät och äter ofta. Medan alla bör följa denna regel, är det särskilt sant för dem som försöker gå upp i vikt. Äta innebär ofta att äta fem till sex små måltider om dagen och packning i dessa näringsämnen.
  • Detta betyder inte att äta skräpmat och socker, det betyder massor av protein och kolhydrater. Du vill få en hälsosam vikt, inte bygga upp dina fettdepåer. Till skillnad från många av dina kamrater, bör dina mellanmål vara nyttig men kalorier: tror nötter, jordnötssmör, ost, torkad frukt och avocados.And att läggdags mellanmål? Go for it!
  • Lägg smoothies eller skakar med lättmjölk eller juice till din diet för en näringsrik kalori uppsving. Pass på läsk och kaffe. Drick vätska 30 minuter före eller efter din måltid för att undvika att bli full innan du äter.
 2. 2
  Ät rätt sorts fett. Du vill ha en större och friskare kropp - inte en tunn ram med en bit av en buk. Maximera avokado, mejeriprodukter, nötter (inklusive jordnötssmör), och kött, hålla sig borta från glass, pommes frites och fet skräpmat.
  • Hälsosamma fetter kan erhållas från livsmedel som jordnötter, cashewnötter och olivolja. Håll dig borta från mättat fett (dåligt fett) som vunnits från förädlade livsmedel. Om du letar efter en behandling, bra alternativ är kli muffins, yoghurt, pajer frukt och granola barer.
 3. 3
  Go hög proteinhalt. Men det är en myt att protein bygger muskler, är det en viktig del av din kost. Det är en byggsten i vår hela kroppen: musklerna, ben, hud, hår och blod. Satsa på proteinrik mat för att fylla upp.
  • Proteinrika livsmedel såsom kött, ost, mjölk, fisk och ägg. För vegetarianer, kan protein finns i sojaprodukter som tofu samt i kombinationer av livsmedel, såsom ris eller majs med bönor.
 4. 4
  Skikt på kolhydrater. Även om de får en dålig rap, kolhydrater, också hjälpa till att bygga muskler och underlätta alla dina vitala funktioner. Kolhydrater är kroppens viktigaste energikälla. Komplexa kolhydrater är bra, det är det enkla som du vill undvika. De innehåller tomma kalorier och kommer sannolikt att lagras som fett eftersom socker ange ditt blodomloppet snabbt och orsaka en stegring i blodsockret.
  • Brunt ris, pasta, potatis och fullkornsprodukter falla i den godkända kategorin. Dessa sockerarter frigörs långsamt i blodet och ger en stadig tillförsel av energi under en lång tid utan att orsaka insulin spik som leder till fettlagring.
 5. 5
  Äta sent på natten. Utan att ens upping ditt matintag, kan ändra ditt ätande tider underlättar vikt att få processen. Har en stor middag sent på kvällen och efter det? Pile på dessert.
  • En färsk undersökning visar att människor som mellanmål efter 8 har högre index kroppsmassa (BMI) än personer som inte nosh på natten, även om de inte äter betydligt mer totala dagliga kalorier. Forskarna justerat för många faktorer, timing tycktes vara den variabel som korrelerade.

Motion för att gå upp i vikt

 1. 1
  Vikt tåg. Medan cardio kommer att utveckla någon av dina muskler, är styrketräning ensam mer benägna att få dig att gå upp i vikt, eftersom muskler väger mer än fett.
  • Detta betyder inte att du måste gå på gym (även om det säkert skulle fungera!). Gör armhävningar, crunches, utfall och knäböj i bekvämligheten av ditt eget hem medan du tittar på TV.
  • Motion bygger också upp aptiten. Efter ett träningspass, slam ett protein bar eller skaka för att ge dina muskler vad de sugen.
 2. 2
  Öka din träning. Som ni framsteg, vad du har gjort inte tillräckligt. Dina muskler kommer att vänja sig det arbete du lägger dem genom - som din träning blir enklare, ändra dem för att göra dem svårare.
  • Investera i vikter för ditt hem. På det sättet, när du bara har 15 minuter innan du måste bli redo för arbete, kan du klämma in en snabb muskelbyggande session för att stanna på rätt spår.
 3. 3
  Annat än styrketräning, stanna orörlig. De enkla "mer kalorier ut än in" motto är sant. Så bortsett från sammanslagningen högst, bränna så få kalorier som möjligt. Greppa fjärrkontrollen, din smoothie, och längtar ner i soffan.
  • Om du blir mer stillasittande totalt sett är det viktigt att hålla styrketräning. Även om du inte kan se fett på kroppen, kan visceralt fett (den typ foder dina artärer) visar fortfarande upp. Och visceralt fett älskar inaktivitet. Så innan du sätter dig ner för att titta på den filmen, pumpa lite järn. Därefter har ett maratonlopp - en film maraton - med några mellanmål.

Tips

 • Håll mellanmål med dig. Nötter, string ost, etc. Om du inte kan hitta tid att förbereda dem under dagen, förbereda dem i förväg för enkel hämtning senare.
 • Om du märker att du blir för tjock, skära ner lite på kalorierna och motionera mer för att få fettet nivå ner.