Wke

Hur du förlora din oskuld utan smärta (flickor)

Att förlora din oskuld kan verka skrämmande, och utbudet av myter kring det hjälper inte. I de flesta fall, dock bör penetrerande sex inte vara intensivt smärtsam, även på din första gången. Så här mentalt och fysiskt förbereda dig.

Steg

Hur du förlora din oskuld utan smärta (flickor). Försök att känna sig bekväm med din egen sexualitet.
Hur du förlora din oskuld utan smärta (flickor). Försök att känna sig bekväm med din egen sexualitet.

Innan man har sex

 1. 1
  Försök att känna sig bekväm med din egen sexualitet. De flesta människor är rädda för det okända, och det är lätt att bli orolig om du inte vet vad som kommer. Känner dig spänd och nervös kommer lägga sordin på den erfarenhet, förutom att göra dina vaginala muskler knuten och mer benägna att smärta. Istället för att låta ångesten ta över, försöka hitta sätt att slappna av och bli utbildade i förväg så att du känner dig säker i ögonblicket. Här är några strategier för att prova:
  • Läs upp! Att veta exakt vad som händer där, vad som är normalt och vad som väntar kan lindra mycket av din ångest om att ha sex för första gången. planerat föräldraskap, Europeiska akademin för pediatrik och Scarleteen är bra ställen att börja.
  • Känn din kropp. Förstå din egen anatomi kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker, speciellt om din partner är också en oskuld. Det är viktigt att räkna ut vad du tycker, så att du kan kommunicera det till din partner och se till att ni båda har en bra erfarenhet. Onani kan hjälpa till med detta, eller så kan du helt enkelt lösa sig vara kommunikativ medan du experimentera med din partner - vad du än väljer, försök att uppmärksamma hur du svarar på olika inslag.
  • Tillvägagångssätt sex med en positiv attityd. När du förlora din oskuld är ett personligt val. Om du känner dig extremt skyldig och stressad på utsikten, kanske är det bättre att vänta. Om du har bestämt att det är vad du vill, men, sedan vidta åtgärder för att kasta erfarenheterna i ett positivt ljus. Fokusera på att göra det till en upplevelse som tar dig närmare din partner och ger dig en möjlighet till personlig utveckling.
 2. 2
  Ta en tur till apoteket. Att köpa ett par artiklar i förväg kan göra att förlora din oskuld lite enklare. Överväga att plocka upp:
  • Kondomer, vilket både förhindra graviditet och stoppa spridningen av sexuellt överförbara infektioner (STI). Även om du är på p-piller och du litar på din partner, kan använda en kondom radera alla tvivel som kan göra dig orolig i ögonblicket. Oroa dig inte om att köpa något som är räfflad eller extra lurade ut för första gången - bara leta efter den enklaste versionen hittar du.
  • Smörjmedel, nästa bästa du kan köpa efter kondomer eftersom det kommer att underlätta en hel del smärta och förebygga vaginal rivning. Om du använder latex kondomer (vilket de flesta är), ska du inte använda en oljebaserad smörjmedel, eftersom de kan riva kondomen. Istället väljer en silikon-eller vattenbaserade glidmedel.
 3. 3
  Diskutera saken med din partner. Att ha sex med någon som du litar på kan göra din första gången en mycket mindre nervpåfrestande. Din partner ska vara hänsynsfull av dina känslor, fokuserade på att se till att du har en bra erfarenhet, och villiga att hjälpa dig genom processen. Om din potentiella partner pressar dig för mycket, eller om han eller hon inte verkar mycket bekymrad över hur att ha sex kan påverka dig, kanske det är bäst att tänka om.
 4. 4
  Vet du vad din mödomshinna är. Mödomshinnan är ett tunt membran som delvis täcker slidöppningen, och nästan varje flicka föds med en. Det börjar att bära bort över tiden på grund av en mängd olika aktiviteter, som att spela sport, tampong användning, menstruation eller normal rörelse. Här är vad du behöver veta om det så långt som att förlora din oskuld är berörda:
  • Du har förmodligen en partiell mödomshinna. Om du är en tonåring, är chansen att endast en del av din mödomshinna är kvar - vilket är normalt, speciellt om du redan har börjat ha perioder. Om du vill undersöka mer, bör du kunna se din mödomshinna enkelt med hjälp av en ficklampa och en handspegel.
  • Om du blöder, bör det inte vara så mycket. Någon blödning du upplever efter att ha förlorat din oskuld bör inte vara på samma nivå som att ha en period. Istället bör det vara bara ljus spotting under några timmar efter. Några flickor kommer inte blöda alls.
  • Breaking din mödomshinna ska inte vara överväldigande smärtsamt. Egentligen, om du gör upplever smärta under din första tid, är det förmodligen för att du inte är van vid känslan av penetration och du knyta upp dina muskler - inte för att din mödomshinna har nervändar (spoiler: det gör inte). Den goda nyheten är, även om du inte kan styra din mödomshinna riva, kan du styra hur avslappnad du är.
 5. 5
  Bekanta dig med hur du är vinklade. Om du kan hjälpa din partner lätt in dig i rätt vinkel, kan du undvika några potentiellt smärtsam trevande. De flesta tjejer är inte rakt upp och ner, men i stället vinklad bakåt mot ryggraden eller framåt mot naveln - båda riktningarna är normala.
  • Om du regelbundet använder tampong, är du ett steg före. Ta del av hur du närmar dig sätta in en tampong, och försöka återskapa samma vinkel när du börjar ha penetrerande sex.
  • Om du inte använder tamponger eller har annars inte bedriver någon vaginal penetrering, det är nog en bra idé att lista ut det innan du har sex. Försök att använda tamponger på din nästa period, eller sätter ett finger nästa gång du är i duschen. Sikta mot din nedre ryggen, om det inte känns bekväm, flytta framåt en aning tills du hittar en punkt som är bekväm.

Medan du har sex

 1. 1
  Välj en stressfri plats. Om du är ständigt orolig för att åka fast, kanske du inte har mycket kul. Gör det lättare för dig själv och din partner genom att välja en tid och en plats där du kan vara relativt säker på att du inte blir störd.
  • Leta efter avskildhet, en bekväm yta att ligga på, och en tid när du inte är orolig för att vara på ett schema.
 2. 2
  Ställ en avkopplande stämning. Lossa upp genom atmosfären utan stress. Bli av med alla distraherande skräp, stänga av telefonen och ta bort allt annat som kan göra att du känner dig nervös eller hålla dig från att fokusera på din partner.
  • Prova några av de knep som medicinska kontor, tandläkare, skönhetssalonger använder. Dim belysning, soft musik och varm rumstemperatur är alla avsedda för att känna dig trygg och bekväm.
  • Överväga att ta lite tid att brudgummen själv i förväg så att du känner dig avslappnad i din egen hud. Ta en snabb dusch, använda doftande lotion, styla håret, eller göra allt annat känns ganska och självsäker.
 3. 3
  Ta den tid du behöver. Försök att tänka på sex som ett maratonlopp, inte ett sprinterlopp, och fokusera på att njuta av din partner utan att rusa. Istället för att oroa dig att få rätt till det, spendera tid att räkna ut vad du och din partner båda njuta. Börja med kyssar, flytta till hångla, och hålla sig till den takt som känns mest bekvämt för er båda.
  • Här är en extra bonus för att göra massor av förspel: när du blir mer upphetsad, kommer din naturliga smörjning öka - vilket gör det lättare för din partner att komma in dig smärtfritt senare.
 4. 4
  Kommunicera med din partner. Försök att inte vara rädd för att be om vad du behöver i ögonblicket - han eller hon borde vara mer än glada att hjälpa dig. Saktar ner, flytta försiktigt, eller använda mer smörjning är alla saker du kan föreslå att lindra smärtan av din första gången.
 5. 5
  Gör några eftervård (tillval). Om du verkligen kämpar med smärta eller upplever blödning, försöka ta itu med det innan det blir för försvårande. Ta en over-the-counter smärtstillande (inte ta acetylsalicylsyra om du är under 19 år), städa upp något blod, och bära en ljus pad för ett par timmar.

Tips

 • Du kanske får lust att gå på toaletten (är det nummer ett eller nummer två) under sex. Det är normalt. Det kommer att försvinna efter några gånger du har sex.
 • Använd kondom även om du har en annan form av preventivmedel om din partner har haft sex med någon annan innan. Du kan få en STD din allra första gången. Om du inte använder preventivmedel alls, kan du bli gravid! Låt inte något sånt förstöra din upplevelse.
 • Använd alltid ett vattenbaserat glidmedel, inte vaselin, olja, fuktighetskräm, eller någon form av oljig substans. Detta kan skada latexbaserade kondomer och orsaka irritation och smärta.
 • Om du känner för ikväll är ännu inte "natten", inte skämmas för att skjuta upp det. En omtänksam partner kommer att värdera hur du känner över allt annat och kommer inte försöker skynda dig till något du inte är redo för. Om du ångrar dig, är det okej att säga så!
 • Ingen första gången är helt perfekt, så lämna dina förväntningar vid dörren. Ingen förväntar sig att du är ett proffs.
 • Om du inte känner dig helt säker på om din kropp, kom ihåg att levande ljus är alltid ett alternativ, och kan känna sig mer romantiskt och sexigare än elektriskt ljus eller totalt mörker.
 • Om du upplever olidlig smärta eller kraftiga blödningar som varar en dag eller mer, se en läkare.
 • Överväga att göra en tid hos en gynekolog när du blir sexuellt aktiva.

Varningar

 • Ge inte efter för påtryckningar från din partner. Det är ditt beslut, inte någon annans.
 • Det är möjligt att bli gravid första gången man har samlag. Kondomer har en av de högsta felfrekvensen bland de vanligaste metoderna för födelsekontroll. Så om möjligt, använda en annan form av preventivmedel tillsammans med en kondom.
 • Om du planerar på att förlora din oskuld och din partner har haft sex med andra människor, noga överväga att sexuellt överförbara infektioner (alla könssjukdomar är STI) är en allvarlig fråga. Könssjukdomar sprids genom vaginala, anala och orala intimitet. Du kan ha en STI och aldrig veta, och ge det vidare till andra också. Du kan minska dina ändringar för att få en STD genom att använda kondom, tandvård dammar, och andra metoder barriär. För mer information, se den amerikanska Centers for Disease Control and Prevention hemsida.
 • Drick inte eller tar någon form av drog av rädsla för smärta. Det skulle göra det mycket värre.
 • Om du tar p-piller och tar andra läkemedel såsom antibiotika, kan detta påverka effekten av din preventivmedel. Du bör alltid rådfråga din läkare innan du påbörjar några mediciner tillsammans med din preventivmedel för att se om det blir några negativa effekter.

Saker du behöver

 • En silikon-eller vattenbaserat glidmedel (rekommenderas)
 • Manliga eller kvinnliga kondomer och annan form av preventivmedel (rekommenderas)