Wke

Hur du handskas med din förfallande kropp (hanar)

Puberteten kan vara en mycket förvirrande och pinsam tid för alla som går igenom den. Många människor inser inte det, men killar också gå igenom några svåra tider under puberteten och vet inte vad jag ska göra under denna tid. Du kan gå mellan perioder av att vara ett barn till stunder av vuxna tänkande och beteende. Det kommer att vara normalt att känna sig förvirrad under dessa tider. Här är en artikel om hur man kan hjälpa dig igenom denna förvirrande skede i ditt liv.

Steg

Hur du handskas med din förfallande kropp (hanar). Vet att puberteten är helt normalt!
Hur du handskas med din förfallande kropp (hanar). Vet att puberteten är helt normalt!
  1. 1
    Vet att puberteten är helt normalt! Alla som är i deras (pre) tonåringar börjar gå igenom puberteten. Du är inte den enda att gå igenom detta, så bli inte nervös. Och kom ihåg, börjar alla puberteten vid olika åldrar!
  2. 2
    Din kropp kommer att förändras Precis som en ung kvinna, kommer din kropp att gå igenom olika förändringar.
  3. Body hår-du kommer att växa kroppshår på många olika ställen i kroppen. De flesta män växer kroppen hår på bröst, ansikte / hals, armar / armhålor, ben, och de privata regionerna. Oroa dig inte om du inte växa hår på en viss plats, beroende på din genetik, ibland kommer du inte växa eller utveckla håret på ett visst ställe på kroppen.
Privat område-det kommer att bli förändringar i ditt eget område. Du kommer att växa könshår och din manliga anatomin kommer att utvecklas ytterligare. kroppsform-som män mognar, kommer de att växa längre. Du kommer också att utveckla vissa muskler naturligt. Voice Change-oftast den mest pinsamma tiden under puberteten för män är när din röst börjar förändras. Först kommer det att vara pipig och skakig, men snart kommer det att fördjupa och stabilisera sig. hudförändringar och kroppslukt-som du mognar, kommer det att finnas en tid där du kan utveckla akne på olika delar av kroppen. Detta kan enkelt kontrolleras med rätt matvanor och daglig tvätt. Kroppslukt händer med både män och kvinnor, kan detta lätt kontrolleras genom daglig tvättning och bär deodorant. Body spray och Köln är en frivillig lösning också.
3
Du kommer att bli mer medveten om din sexualitet. Sexuella fantasier börjar att sysselsätta dig från gång till gång. Vara bekväm med denna känsla, och ingen anledning till panik om dina känslor verkar konstigt eller av normen. Det är under denna fas som pojkar blir mer medvetna om sina sexuella preferenser.
4
Uppskattar din emotionella och fysiska självständighet. Du kommer gradvis föredrar att göra saker på egen hand, bort från föräldrar, syskon och andra familjemedlemmar. Denna känslomässiga förändring är en förberedelse för vuxenlivet. Acceptera denna övergång som en del av din uppväxt process. Bortsett från fysiska kroppen förändras, kommer du också uppleva en förändring på en känslomässig och kognitiv nivå.
5
Undvik att jämföra dig själv med andra som också går igenom puberteten. Varje pojke utvecklas olika och förväntar sig samma förändringar samtidigt som de andra kommer bara förvirra dig och skapa onödig oro.
6
Var glad att du går igenom puberteten. Med puberteten, kommer du inte att bli stereotypa som ett barn, kommer du få mer glädje av onani, och många andra fördelar.