Wke

Hur du tar bipollen

En ny super mat man talar upp bland dietister, dietister och amatör gurus hälsa likadana: bee pollen. Tusentals konsumenter tar nu bipollen som ett dagligt kosttillskott på grund av dess påstådda djupgående effekter på människors hälsa. Det finns många olika former i vilka konsumenterna kan ta bipollen, men effekterna på den mänskliga kroppen och människors hälsa verkar vara densamma. Innan genomförandet av bee pollen i din dagliga rutin, är det viktigt att förstå fördelarna med att ta bipollen som ett dagligt tillskott, så att du kan avgöra vilken form av bee pollen är bäst för din kropp.

Steg

Hur du tar bipollen. Läs om den forskning och kontroversen kring användningen av bee pollen.
Hur du tar bipollen. Läs om den forskning och kontroversen kring användningen av bee pollen.
 1. 1
  Läs om den forskning och kontroversen kring användningen av bee pollen. Mycket av den vetenskapliga forskningen om hälsoeffekterna av att konsumera bee pollen har återvänt osäkra resultat. En stor del av de till synes mirakulösa resultat bygger till stor del på hörsägen och spridning genom word of mouth. Ändå finns det många forskare och dietister som tror att de påstådda effekterna av att konsumera bee pollen har vissa förtjänster.
 2. 2
  Bedriva egen forskning av bee pollen så att du vet exakt vad det är. Bee pollen tillskott är ofta tänkt att innehålla honung eller annan produkt som faktiskt är gjord av bin.
  • Honung är ett ämne som skapas av bin när de dricker nektar från spirande blommor av växter och sedan spy denna nektar i sin bikupa.
  • Å andra sidan, är bipollen bara pollen från blommor som har samlats på fina hår längs benen på bees.This pollen blandas sedan med några nektar och biet enzymer för att göra "bee pollen".
 3. 3
  Bestäm om du kan dra nytta av att konsumera ett dagligt tillskott av bee pollen. Det finns många olika skäl till varför konsumerar bee pollen kan vara till nytta.
  • Många personer tror att äta denna mat produkt varje dag kan hjälpa människor att utveckla en resistens mot pollenallergi. Under högsäsong pollenallergi, många allergiker inte kan lämna sina hem på grund av våldsamma allergiska reaktioner. Bee pollen kan ha en förmåga att minska dessa allergiska reaktioner.
  • Bee pollen är också tänkt att hjälpa till med astmasymtom, öka fysisk kondition och uthållighet, förbättra prestationsförmågan och lugna magproblem.
  • Bee pollen är laddad med näringsämnen, vitaminer, mineraler, kolhydrater och protein.
 4. 4
  Köpa bipollen från din lokala hälso-butik. På grund av den ökade populariteten av kosttillskott bipollen och pulver, många hälsokostaffärer bär bipollen i en mängd olika format.
  • Individer kan finna bipollen som är i en pulverform eller granulform, men vissa konsumenter väljer att köpa bipollen i kapselform för enkel dosering.
  • Förespråkare av konsumera bee pollen som ett dagligt tillskott överens typiskt att det inte finns någon skillnad i det sätt på vilket denna produkt administreras.
 5. 5
  Testa för en negativ reaktion på bee pollen.
  • Börja med att placera en enda granulat eller en liten dos av bipollen tillägg på spetsen av tungan. Om du är allergisk mot denna produkt, kommer du att börja få en allergisk reaktion inom några minuter från pollen absorberas av slemhinnorna i tungan. Eventuella tecken på en rinnande näsa, kliande ögon, näsa eller hals, andfåddhet, kommer nässelutslag eller andra hudproblem, eller svullnad indikerar en allergi mot bee pollen.
  • Långsamt öka dosen varje dag för att se till att du inte får en allergisk reaktion med större doser. Om du börjar uppleva några biverkningar med en större dos, minska mängden bipollen som du konsumerar dagligen och hävdar att mindre mängd för ett par veckor. Efter tiden har gått, kan du börja öka din dos en gång.
 6. 6
  Ta granulat bipollen själva eller lösa dem i vatten eller varmt te.
  • Vissa människor mix bipollen i en matsked eller två av rå honung för att förbättra smaken av granulerna bipollen.
  • De flesta individer begränsa sig till en eller två matskedar av granulat bee pollen varje dag.
  • Bee pollen kapslar är lättare att reglera och bör tas med ett helt glas vatten.
 7. 7
  Håll en dagbok för att övervaka dina reaktioner till bee pollen samt eventuella positiva eller negativa biverkningar som du tror är associerade med din bipollen tillskott.

Tips

 • Bee pollen kan blandas med nästan alla typer av mat eller dryck. Det kan strös över spannmål eller havregryn, blandas till en smoothie eller upplöst i ett glas vatten eller te. Vissa förespråkare av bipollen kosttillskott tror att konsumera bee pollen ensam och sväljer den med ett enkelt glas vatten ger kroppen en chans att börja smälta det yttersta skiktet av pollen så att de inre näringsämnen kan frigöras mer effektivt.
 • Bee pollen bör förvaras i kylskåp eller frys för att förhindra att fukt tränger in i behållaren och producera mögel eller svamp utväxter. Pollen är en utmärkt näringskälla för mögel och svamp kolonier, och pollen som inte hålls i en kall miljö kan snabbt förstöra.
 • Alternativt kan granulerna läggas i blöt över natten för att göra dem mer lättsmälta.

Varningar

 • Bee pollen är ofta tas som en metod för att utveckla en resistens mot en pollenallergi, men tar för mycket bipollen oralt vid första kan orsaka en allvarlig allergisk reaktion som även kan leda till döden. Det är viktigt att börja väldigt långsamt när du börjar ta bee pollen. Om du är osäker på hur du kommer att reagera på bipollen, börja genom att lösa ett enda korn på tungan.
 • En våldsam reaktion mot bee pollen eller bee kosttillskott pollen bör omedelbart rapporteras till läkare.
 • Gravida kvinnor bör inte ta bipollen eftersom en allergisk reaktion kan vara utomordentligt skadligt för fostret. Dessutom har många forskare tror att ammande kvinnor bör undvika att ta bipollen som kan förorena bröstmjölk.