Wke

Hur du tar melatonin

Melatonin är ett naturligt hormon som styr kroppens inre klocka. Det fungerar genom att aktivera vissa kemiska receptorer i hjärnan som uppmuntrar sömn. Således kan det hjälpa människor som har problem med att sova. Eftersom människor ålder, deras melatoninhalterna givetvis att falla, vilket är en av anledningarna till äldre människor ofta inte åtnjuter en lång natts sömn så ofta som de brukade när de var yngre. På en typisk dag, stiger din melatonin nivån när du närmar dig din vanliga sömntid. Du kan köpa melatonin på apoteket i USA, men i Storbritannien är det fortfarande ett receptbelagt läkemedel. Men det finns många platser på nätet där du kan tänkas köpa den. Till exempel kan du köpa den från en amerikansk hemsida och få den levererad över till Storbritannien, men se till att du gör din forskning i att välja en rekommenderad / betrodd webbplats. Också vara säker på att inte bryta din områdets sjöfart regler, betala böter för att försöka importera en kontrollerad substans är ett mycket heftier konsekvens än att hantera orolig sömn.


Melatonin tas som en sömn stöd, för jetlag förebygga, eller annan användning.

Steg

Hur du tar melatonin. Vänta med att ta melatonin förrän 20-30 minuter innan du normalt skulle somna.
Hur du tar melatonin. Vänta med att ta melatonin förrän 20-30 minuter innan du normalt skulle somna.

Melatonin för sömn

 1. 1
  Vänta med att ta melatonin förrän 20-30 minuter innan du normalt skulle somna. Du kan behöva experimentera tills du hittar den bästa tiden att ta melatonin innan det fastställs i sängen. Efter din dygnsrytmen (kroppens naturliga sömncykel inom varje 24-timmarsperiod) kommer att öka dina chanser till en lyckad nattsömn.
  • För att underlätta att somna, är en sublingual (vilket kommer att gå direkt in i blodet) rekommenderas. A 1 milligram (mg) dos sublingual melatonin bör hjälpa dig att somna. Större doser kan tas vid behov, men kan få dig att känna groggy dagen därpå.
  • För att säkerställa att sova hela natten, försöka ta en vanlig oral eller time-released dos. En dos av från 0,2 till 10 milligram är typiskt.
 2. 2
  Det rekommenderas att stänga av ljuset när du har tagit melatonin, som ljus minskar produktionen av melatonin.

Melatonin för Jetlag

 1. 1
  Ta 1-3 milligram sublingual eller standard orala melatonin för din första några nätter vid läggdags i den tidszon du reser i. De ökade hormonnivåerna hjälper återställa din kropp klocka snabbare. Det finns också anti-jetlag lösningar som kombinerar melatonin med andra ämnen för snabb och effektiv lindring.

Melatonin för förebyggande av cancer

Studier har föreslagit att öka dina melatoninhalterna kanske kan hjälpa till att förebygga cancer, särskilt bröstcancer.

 1. 1
  Ta 0,1-3 mg dagligen vid sänggåendet.

Varningar

 • Om du vaknar upp mitt i natten, inte tar melatonin för att somna om. Om du gör det kommer att kasta bort din inre biologiska klocka. Melatonin bör endast tas på din normala sovtid.
 • Använd inte flera metoder för sömn stöd medicinering på en gång.
 • Tänk på att melatonin är, enligt FDA, "inte avsedd att diagnostisera, bota, behandla eller förebygga sjukdom."
 • Använd sunt förnuft innan du tar något ämne som är avsedda att påverka ditt beteende. Till exempel om en sjö-flygare måste somna snabbt för att få en full natts sömn innan en flygning nästa morgon, sömn stöd som melatonin är i själva verket den flygförbudslistan om de tas inom 24 timmar efter lotsa en flygplan inte har godkänts av en lämplig Flight Surgeon. Du kanske inte fastna, men om något gick fel i flygplanet och du drog-testade positivt för melatonin, kan du lätt bli ett allvarligt problem om läkemedlet inte godkändes förhand. Sensmoralen i historien: Använd sunt förnuft och, om du är osäker, be en läkare eller bättre innan du tar någon medicin, kosttillskott, eller läkemedel.