Wke

Hur du handskas med frustration


Frustration är en form av dåligt uttryckt ilska. Frustration handlar om väntar världen och dess invånare att vara på ett visst sätt. I verkligheten, saker och ting är som de är och ingen mängd av rytande och ångande kommer att ändra på det. Vad du behöver ändra är ditt perspektiv.

Steg

Hur du handskas med frustration. Leta efter de triggers som får dig att känna frustration.
Hur du handskas med frustration. Leta efter de triggers som får dig att känna frustration.
 1. 1
  Leta efter de triggers som får dig att känna frustration. Vanligaste är:
  • Otålighet vid en hastighet på människor, system och resultat (se Så ha tålamod )
  • Långsam förståelse av fakta eller en situation genom en annan person
  • Bristande tillförlitlighet hos en person, ett objekt eller systemet (Se Så sluta att göra med någon annans försening )
  • Allmän känsla av orättvisa eller orättvisa om saker som sker i ditt liv (Se Så att vara optimistisk)
  • Dålig kommunikation resulterar i något som inte görs alls, eller om tiden
  • Att vilja saker på ditt eget sätt utan kompromisser
 2. 2
  Tänk igenom dina svar. Gör något av ovanstående situationer gäller för dig? Om så är fallet, notera varför. Rita en annan kolumn och föreslå sätt att du kan ta itu med varje frustration på ett fruktbart sätt i stället. Till exempel:
  • ". Jag får frustrerade när trafiken kryper hejda och jag sitter i den, svettning Counter tänkte:" Jag hatar trafiken är långsam men jag kan undvika det genom att lämna tidigare eller senare, eller jag kan cykla istället ".
  • "!! Jag kan inte stå hur George är så långsam på att förstå poängen med varje övning jag riva ut mitt hår" Counter tänkte: "Jag vet att George är en långsam elev men herregud, när han fattar begreppen slutligen, det finns ingen stoppa honom och han är ofta den person som påpekar fel som vi går tillsammans, hjälper oss att undvika större problem i slutet av projektet. Jag måste ha tålamod med honom och kom ihåg att han har denna latenta färdighet. "
  • ".! Jenny aldrig dyker upp i tid Det är som om hon medvetet försöker förstöra varje tillfälle jag spenderar med henne" Counter-tänkte:.. "Jenny har ett problem med punktligheten Det är inte mitt problem om jag gör det ena stället, jag måste antingen göra henne komma fram i tid genom att föreslå att hon kommer till en tid en halvtimme tidigare än realtid set, eller jag behöver bara få på med åtnjuter själv tills hon kommer fram, i full vetskap om att det är hennes sätt. "
  • "Allt är så orättvist! Även vädret är emot mig att göra mitt hår all stripigt och hemsk. Folket på gatan avsiktligt stöta i mig. Taxin var sent och jag var sen gå in i mötet som följd. Hela världen! är emot mig "Counter tänkte:" Det är bara en av de dagar där saker händer över vilka jag har liten kontroll Alla samma, nästa gång jag kommer att boka min taxi en halvtimme tidigare för att få tid för eventuella förseningar Och som.. för mitt hår, är det nog dags att se frisör ändå! "
 3. 3
  Andas djupt och räkna när du känner en släng av frustration kommer på. Detta är ett bra tillfälle att skapa din reaktion snarare än att reagera och skapa din frustration. Ett djupt andetag, följt av en långsam räkna till tio, under vilken tid du låter dina tankar går. Återgå till verkligheten och överväga situationen innan du försiktigt och med en reality check. Fråga dig själv:
  • Är det verkligen så som jag uppfattar dem?
  • Vilken typ av reaktion kan jag ge det ordentligt kommer att uttrycka min oro, min irritation, mina önskningar?
  • Vilka goda och positiva ord kan jag använda för att uttrycka behovet av att se saker på mitt sätt också?
  • Ser jag saker i andra människors sätt också?
 4. 4
  Kom ihåg att frustrationen är född av att vilja saker eller människor för att vara på ett visst sätt som är fast i ditt huvud. Dina förväntningar på andra och om hur världen fungerar bildas under många års erfarenheter och ibland din personliga overlay är defekt, det kan ha varit en källa till självförsvar en gång men när det fortsätter att råda dig dåligt för framtida upplevelser, då det har fastnat i tiden, och i allmänhet enkelt fel. När du upphör att förvänta sig andra människor att agera på ett visst sätt, när du börjar att se på världen med nya ögon igen och förvänta sig något bortsett från det faktum att du är medlem i en gemenskap av individer och en värld av många händelser, då du börjar inse att saker händer, folk är det sätt som de är, och viktigast av allt, hur du reagerar frågor. Till exempel:
  • Låt oss säga att någon skriker på dig för misstag står på gatan, när du tänker korsa vägen samtidigt som de kommer runt. Det finns ingen verklig fel här. Du trodde vägen var klar, föraren gjorde också. Ingen av er hade ont uppsåt. Ta illa vid förarens rädsla för att köra dig över är att placera en tolkning på denna händelse som inte är det, utan acceptera att föraren var rädd att de skulle skada dig (och det är ett bra uppsåt) och att din pjäs i handlingen var lika. Helt enkelt be om ursäkt, erkänna din egen skrämma i situationen, och gå vidare.
 5. 5
  Öva att prata tillbaka till dig själv varje gång att frustration uppstår. Det tar lång tid att övervinna vad som blivit i huvudsak en mycket tröst men demoraliserande vana. Även om det kan kännas motiverat att känna en känsla av upprördhet, förföljelse, och förolämpning, var har dessa typer av självömkande känslor leder i slutändan du? De leder till personlig stagnation och ett offer typ mentalitet som hindrar dig från att växa som människa och från att uppleva vad hela världen verkligen har att erbjuda. Ge inte upp på att släppa greppet om frustration, det kommer att ta tid, men det kommer att hända om du sätter i en samlad insats för att ändra ditt perspektiv.