Wke

Hur man har ett sinne för humor

Att ha ett sinne för humor är en av de största tillgångar en människa kan ha. Inte bara kommer du vara benägna att spontana skratt och munterhet, kommer det hjälpa till att sänka din stress, interagera lättare med andra, och även diffusa svåra situationer. Vad är inte ofta förstått är att du inte behöver vara roligt att ha en känsla för humor-just förmågan att se den ljusa sidan av saker. Vi visar dig hur man känner igen och utveckla din egen, unika känsla för humor.

Steg

Hur man har ett sinne för humor. Hitta ditt roliga ben.
Hur man har ett sinne för humor. Hitta ditt roliga ben.
 1. 1
  Hitta ditt roliga ben. Detta är det första steget-och förmodligen en du redan har svaret på. Det finns olika typer av humor, från kvicka humor av Mark Twain, den fysiska humorn i The Three Stooges, den mörka humorn av George Carlin.
  • Inte alla typer av humor tilltalar alla, och en del humor helt enkelt inte kan föras in i vardagen. Till exempel, att göra dåliga vitsar som de i flygplan ("Jag skojar inte, och inte kalla mig Shirley") kan användas var som helst, med det sämsta resultatet som våndades suckar, medan reenacting det "Niagara Falls" bit från Three Stooges-fysiskt attackera människor-kan få dig transporteras till Hoosegow.
 2. 2
  Vet skillnaden mellan att vara rolig och har ett sinne för humor. Båda är viktiga, och det är oftast svårt att ha det ena utan det andra-men det är inte omöjligt.
  • Att vara roliga sätt att kunna uttrycka humor av ett eller annat slag, kanske en pratfall, eller en kvick ordlek, eller ett bra skämt, läglig. Du behöver ha ett sinne för humor för att vara rolig.
  • Att ha ett sinne för humor innebär att kunna skratta åt-eller åtminstone se humorn i-livets absurditeter. Du behöver inte vara roligt att ha ett sinne för humor.
  • Försöker vara rolig utan humor brukar ses som bitter, sarkastisk, och otäck. Att odla ett sinne för humor, försöka undvika detta.
 3. 3
  Förstå sammanhang. Vad kan vara humoristisk, eller ens roligt, kunde också ses som clueless, eller till och med smaklös, beroende på situationen.
  • När du berättade det senaste blonda skämt i baren med dina kompisar (flera omgångar efter öl trettio), föll de nästan ut ur deras avföring skrattar.
  • Säg att samma skämt till din blonda datum, och du kommer ganska mycket garantera att du kommer att titta på Star Trek repriser-själv-i ca 1/2 timme.
 4. 4
  Bo över i striden. Att utveckla ett sinne för humor om saker, försöka hålla objektiv. Mycket som vi kallar humor är offret relaterat: killen som glider på ett bananskal, bartendern i de ändlösa "kille går in i en bar" skämt, eller de fattiga Schmo som säger "Niagara Falls."
  • Om du är den person som halkade på bananskal och hamnade i dragkraft för sex månader, kanske du inte bananskal skämt roligt alls. Men, om du känner igen ironi, är inte över att förstå att ni också är ofullkomliga, och att du samlar en miljon dollar uppgörelse från de människor som kastade bananskal i din väg, du har hittat humorn i det ju!
  • Om du är den blonda dagen i ovanstående scenario, bara skratta, att veta att du lärt dig bara något som kommer att hjälpa dig att undvika ett fruktansvärt misstag. Alternativt, kan du säga "Hörde du om killen som hade den bästa natten i hans liv efter att berätta hans blonda dag en blondin skämt? Nej Vilket sammanträffande, inte heller har jag! Tack för middagen, jag måste gå nu. "
 5. 5
  Lighten up. Inte allas humor kommer att vara samma som din, och vad som kan kittla dem till döds kan få dig att gäspa, eller ens vill kasta vassa föremål i deras allmänna riktning. Istället, hitta humor i situationen. Kanske skratta åt hur uppriktiga de blivande komiker är, eller på att titta runt i rummet, skrockar inse att du är inte ensam i tänkandet inte är så rolig som han tror.
  • Även om du skrattar åt hur lame deras försök till humor är, du skrattar fortfarande. Du vinner!
 6. 6
  Se och lär. Om du redan har ett sinne för humor, vet du vad som gör dig att skratta. Om du inte har ett sinne för humor, har du mycket att lära! I båda fallen, tar i en rolig film, eller en YouTube klipp på tillfälle. Det kan bredda ditt sinne för humor, eller hjälpa dig att definiera för dig själv vad du tycker är roligt-eller inte. Det värsta som kan hända är att du kommer att skratta.

Tips

 • Njut av de saker som gör dig att skratta eller le. Det är det bästa sättet att utveckla ett stort sinne för humor.
 • Närhelst en spontan rolig tanke kommer under samtalet avslöja om det passar situationen.
 • Hålla på det! Ge inte upp! Humor är en viktig del av livet.

Varningar

 • Om du inte är en professionell komiker, det är inte en bra idé att försöka skämta din väg ut ur en farlig situation. Om du är i en rättslig situation, även om du är en professionell komiker-anser dig i "nej skämt" avsnittet. När de säger "Order! Order i domstol!" inte stå upp och säga "Jag vill ha en skinka på råg, går lätt på da senap!" Domarna kanske tycker att det är roligt att döma dig till 30 dagar för domstolstrots.
 • Gör inte smaklösa skämt vid begravningar eller bröllop. Även de med de skarpaste sinnen humor kommer helt enkelt att hitta dig avskyvärda eller trist.